Nyt åndehul på havnefronten: Utzons Atriumgård er helt unik

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det gode vejr indbyder i den grad til at nyde godt af Aalborgs fantastiske omgivelser.

Sidste år druknede bylivet næsten i regn, og de mange udendørsterrasser og -gårdhaver kom aldrig rigtig til deres ret.

Men i år er en helt anden snak; og derfor har flere af byens caféer og restauranter også gjort deres bedste for at opgradere faciliteterne, så frokosten også kan nydes under den blå himmel.

Et nyt åndehul i byen

Også i én af byens helt store arkitektoniske stoltheder, Utzon Center, har man i år gjort lidt ekstra, for at gæsterne kan nyde mad og hyggeligt selskab i inspirerende og fuldstændig unikke omgivelser.

“Vi har længe haft et ønske om at give noget mere liv og atmosfære til vores uderum – men det er også vigtigt for os at være tro mod den helhedsfortælling, som vi repræsenterer her på Utzon Center,” fortæller projektkoordinator, Nanna Gyrithe Jardorf.

Nu står den stemningsfyldte Atriumgård endelig færdig, og man må sige, at det er lykkes Utzon Center at integrere elementer, der blender ind i omgivelserne, som om de altid har været der.

Utzon Center ligger (bogstaveligt talt) kun et stenkast fra fjorden, og den friske fjordluft er også et trækplaster i den smukke gård, der omkranses af den ikoniske bygning.

Her inviteres gæsterne indenfor til en tiltrængt pause – kun få skridt fra Aalborgs pulserende byliv.

Skandinavisk design og knasende fjordliv

Når du træder ind i gården, vil lyden af strandskaller og muslinger knase under dine fødder, mens Skageraks strandstole og smukke træbænke indbyder til en plads i solen – og skulle du allerede have fået nok D-vitamin, så kan de danskdesignede parasoller i stedet kaste lidt skygge på tilværelsen.

Atriumgården er indrettet således, at man ganske uformelt kan sætte sig og nyde godt af det fredfyldte åndehul, uanset om man bare trænger til et lille hvil, en is eller en bid mad fra Restaurant JØRN.

Gårdhavemenu med masser af rosé

Imens den smukke bygning danner rammerne for gården, er det Utzon Centerets egen restaurant JØRN, der står for den gastronomiske oplevelse.

JØRN er mest af alt en brunch- og frokostrestaurant med sæsonbetonede råvarer i højeste kvalitet, men ud over den faste menu, så tilbyder restaurant JØRN også en særlig gårdhavemenu med blandt andet Fish n’ chips, sliders og sommersalater.

Tanken er, at maden skal kunne nydes i helt uformelle rammer med plads til både børn, unge og voksne omkring bordet.

“Vi ligger jo helt nede ved havnebassinet, så det var oplagt at invitere den stemning med indenfor,” forklarer Nanna og fortsætter:

“Blæsten kan være ret kraftig helt nede ved vandet, men her i gården får du både fjordkig og naturligt læ i rum til at slå sig ned med et glas rosé og nyde den skandinaviske sommervibe.”

Ikke bare arkitektur

Selvom Utzon Center for mange mest af alt bliver betragtet som et spektakulært bygningsværk på havnefronten, så ønsker centeret også, at aalborgenserne ikke kun nøjes med at beundre huset – men også bruge det.

“Rent arkitektonisk er Utzon Center noget vi virkelig kan være stolte af i byen, men bygningen kan meget mere end dét. Vi er også et kreativt hus med plads til nysgerrighed, leg og læring.

Vi huser blandt andet byens arkitektur- og designstuderende og har løbende en masse aktiviteter for børn. Vi vil gerne invitere til, at både lokale og turister oplever og bruger rammerne – og det gælder naturligvis også i atriumgården,” slutter Nanna.

Atriumgårdens nye indretning er blevet skabt i tæt samarbejde med Skagerak Denmark.

Atriumgården følger åbningstiderne for Utzon Center:


Mandag: Lukket, dog åbent i sommerferien i uge 27-31 fra 11:00 – 17:00

Tirsdag-fredag: kl. 11-17 (torsdag til kl. 21)

Lørdag-søndag: kl. 10-17

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

BabyBio er et hit: Se storfilm om formiddagen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Ét af vores læseres mest stillede spørgsmål er:

Hvad kan jeg lave i byen, når jeg er på barsel?

At have en nyfødt baby kan nemlig godt få mange til at føle sig ekskluderede fra de oplevelser, man som ikke-forælder er vant til.

Hvad nu hvis nogen føler sig krænket over at jeg ammer? Hvad hvis baby skriger? Er der plads til en barnevogn? Vil folk omkring mig forstå?

Heldigvis findes der arrangementer, der udelukkende tilgodeser nybagte forældre med nuttet påhæng.

På babyens præmisser

I Nordisk Film Biografer har man længe haft stor succes med BabyBio, der netop er målrettet til forældre på barsel, som har lyst til en hyggelig biografoplevelse – uden at skulle undvære familiens nyeste medlem i mellemtiden.

Filmforestillingen foregår i hverdagens dagstimer, og derudover vil der være dæmpet belysning i salen, så din baby ikke pludselig risikerer at forsvinde i biografmørket.

Skulle baby blive træt i løbet af filmen, vil det være muligt at opstille barnevognen uden for salen, hvor biografpersonalet fungerer som kyndige barnepiger; sådan at mor og far stadig har mulighed for at se filmen helt til rulleteksterne løber over lærredet.

Fede præmier og masser af kvalitetstid

Naturligvis havde vi ikke tænkt os at omtale dette arrangement uden først at have testet det på egen krop.

Og selvom vi hverken fik tilbudt en sut, blev lullet i søvn eller gylpede helt så meget som det gennemsnitlige publikum under forestillingen, så var det en enormt hyggelig oplevelse – og ingen så heller ned på os, da vi blandede en pose slik fra kiosken.

Det på trods af, at klokken endnu ikke havde slået 10 en tirsdag formiddag …

Foruden dagens film, Mødregruppen, var der desuden flere konkurrenceudtrækninger i samarbejde med Børnenes Kartel, der gav et par heldige forældre præmier med hjem.

Set fra vores synspunkt, så er der altså 0 gode grunde til ikke at invitere sig selv på en tur i BabyBio – måske især en oplagt mulighed for en mødregruppe, der gerne vil have nogle hyggelige timer sammen.

BabyBio afvikles i Kennedy Arkaden hver torsdag i lige uger og i City Syd hver tirsdag i ulige uger og viser altid biografaktuelle film.

Næste arrangement foregår tirsdag d. 26. februar kl. 12.00, og blandt forestillingerne er denne gang den oscarnominerede Green Book, der blandt andre har Viggo Mortensen i hovedrollen.

Du kan købe billetter til BabyBio lige her.

Historisk lavt: Nu kan boligejere få lån til nul procent i rente

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

For første gang nogensinde har boligejere mulighed for at vælge et 10-årigt fastforrentet lån med en rente på nul procent. Det skriver Berlingske.

Jyske Realkredit, der er det tidligere BRF-kredit, åbnede tirsdag for et nyt 10-årigt fastforrentet boliglån til nul procent.

Det sker blot efter 14 dage, hvor der også blevet skrevet historiske lånerekoder, da de fire store realkreditselskaber åbnede for et 30-årigt lån på 1,5 procent med ti års afdragsfrihed.

“Det er helt vildt”

Det er første gang i historien ifølge boligøkonom i Jyske Bank, Mikkel Høegh.

”Det er helt vildt, at vi nu har åbnet lån med nul procent i rente. Jeg ser det her som et lån, man holder til udløb.

Man kan ikke forestille sig, at det kan blive billigere,” siger Mikkel Høegh til Berlingske.

Han uddyber, at lånet henvender sig til boligejere med friværdi til at finansiere forbedringer i boligen eller opfylde andre drømme, som eksempelvis til en ny bil.

Og ligesom Mikkel Høgh uddyber, skriver Jyske Bank også på deres hjemmeside at lånet ikke er til dem der ønsker at købe en bolig, men er perfekt som et tillægslån til eksempelvis et nyt køkken eller andre forbedringer, der giver boligen værdi på langt sigt.

Men selvom renten er på nul procent, betyder det ikke, at lånet er gratis. Der skal fortsat betales bidrag og afdrag af lånet.

Kæmpe scoop: En af verdens bedste DJ’s spiller på Aalborg-natklub

Skrevet af: Redaktionen
Martin Jensen spiller på store scener i hele verden
Martin Jensen spiller på store scener i hele verden

I 2018 opnåede den fremadstormende danske DJ Martin Jensen en placering som nr. 54 på listen over verdens 100 bedste DJs.

Hans GIGA-hit Solo Dance er blevet afspillet knap 500 mio. gange på Spotify. Nu kommer selveste Martin Jensen så her til Aalborg.

Han skal spille på natklubben Zurf lørdag d. 23. marts, og det må siges at være et kæmpe scoop.

Normalt spiller Martin Jensen på de største scener verden over på Ibiza, i Miami, New York, Las Vegas etc.

Derudover spiller han til kæmpe festivaler globalt.

Scoop at få ham til Aalborg

Det er første gang siden karrieren for alvor tog fart, at Martin Jensen tager på en Club Tour, og Zurf har altså formået at hente ham til Aalborg.

“Vi er ret stolte over, at vi har formået at hente et navn i den størrelse til Zurf og ikke mindst Aalborg.

Martin Jensen har 2,3 mio. følgere på Facebook og er et kæmpe internationalt DJ navn og har arbejdet sammen med flere af verdens største artister som Katy Perry og Ed Sheeran.

Så vi håber på en vild aften på Zurf,” fortæller Marlene Gyldenberg fra Zurf og Zwei Grosse.

Over 1 milliard streaminger på verdensplan

Siden debutsinglen “Miracles” fra 2016 er det kun gået fremad og op for det 26-årig stjernefrø, der (hjulpet stærkt på vej af monsterhittet “Solo Dance”) har over 1 milliard streaminger på verdensplan.

Martin Jensen, der de seneste år har spillet koncerter rundt om i Europa, Asien, Sydamerika og Nordamerika, spillede blandt andet på årets Smukfest herhjemme i Danmark.

Hvad: Martin Jensen spiller
Hvor: Zurf, Gaden
Hvornår: Lørdag d. 23. marts fra kl. 22
Tjek begivenheden her