Nye stjerner på vej: I aften afgøres Band Battle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pia Langgaard
Foto: Pia Langgaard

Aalborg er en stolt kulturby, hvor de store spillesteder hver uge beviser, at byen er i stand til at tiltrække store navne inden for både ind – og udland.

Men samtidigt er der også masser af initiativer, der dyrker de lokale rødder.

Band Battle på Skråen er et af de klareste eksempler på dette. Her er det nordjyske bands og sangskrivere, som kæmper om store præmier og en chance i en yderst konkurrencepræget musikbranche.

Den 26. udgave af Skråen i Nordkrafts talentkonkurrence Band Battle går nu ind i sin afgørende fase.

Efter demo-lytninger, indledende runder ude i regionen, 5 semifinaler (3 for bands og 2 for singer/songwritere) er Skråen i Nordkraft nu klar til at præsentere finalefeltet. Og der er igen i år rigtig meget nordjysk kvalitet og talent at finde i finalefeltet.

Et blandet og stærkt finalefelt

Finalisterne tæller alt lige fra freak metal punk med Möwe, alternativ rock med Blooming over den mere rendyrket rock musik med Mørk, til repeterende stoner rock fra Thy bandet Dustdrome.

Men det er ikke kun rock musik, der er på menuen da den dansksprogede singer/songwriter og popsmed Daniel Jul med band også gik videre fra semifinalerne. Desuden sørger urban/pop hip/hop bandet Lillevangen, at det bliver et særdeles alsidigt aften ren genremæssigt.

Derudover er de 4 singer/songwritere Capersen/SkovenÉn Mand StærkDot In The Universe og Angående Mig også finaleklar.

En kulturinstitution i regionen

Lørdag kulminerer det hele altså med den store finale, hvor man både finder en vinder af Songwriters Battle og Band Battle.

”Band Battle er et helt speciel koncertprojekt for hos. Det er en unik mulighed for uprøvede, nordjyske bands.

De står på den scene, hvor de største navne normalt optræder, og de kan udleve lidt af den drøm, som de jo alle sammen har,” fortæller Søren B. Kristensen, der er projektansvarlig for Band Battle.

Søren ser Band Battle som en vigtig del af Skråens DNA.

”Vi laver jo mange store nationale – og internationale ting, men vi er enormt stolte over Band Battle, som vi har bygget op helt fra bunden. Vi vil gerne give nye nordjyske musikere en platform, hvor de kan udfolde sig kreativt.”

Selvom Band Battle efterhånden har 26 år på bagen, bliver ansøgningerne ved med at vælte ind år for år.

”Vi har fået over 50 ansøgninger i år, og selvom vi år for år altid er spændte på, hvem der ansøger, er niveauet bare altid højt, og over 80% er nye artister som ikke tidligere har ansøgt,” siger Søren.

Stor præmie til vinderne

Hvis man kommer hele vejen gennem nåleøjet, venter der en helt særlig præmie. Udover 10.000 kr. i kontanter, løber det samlede præmiebeløb nemlig op i mere end 50.000 kroner.

Vinderne kan se frem til sparring med folk fra musikbranchen, betalte spillejobs og en masse unikke oplevelser – heriblandt opvarmning i Skovdalen til sommer for store stjerner.

”Det er en ret intens oplevelse for vinderne, og de kommer til at arbejde for sagen. De får et indblik i, hvor krævende branchen er og hvad der skal til for at opnå succes”, fortæller Søren og fortsætter:

”Men det er ikke kun vinderne, der får noget ud af Band Battle. Ofte er talentmassen stor og mangfoldig, og vi gør vi meget ud af at hjælpe de enkelte kunstnere og holde møder løbende, for at kunne hjælpe dem med at komme ud med deres musik på andre spillesteder og festivaler.”

Oplev morgendagens stjerner

I semifinalerne har publikum og et udvalgt dommerpanel valgt finalisterne. Til den store finale på lørdag tæller dommerpanelet over 20 branchefolk, som vil vælge de heldige vindere.

Og spørger man Søren, er der god grund til at møde op og opleve de mange håbefulde kunstnere.

”Det er fantastisk at mærke det gåpåmod, energi og nerve, som de alle har. De går virkelig efter drømmen, og det er en rigtig god mulighed for at opleve nye tendenser i det nordjyske musikmiljø og hvem ved – måske opleve den næste store nordjyske stjerne?,” slutter Søren til MigogAalborg.

Afgørelsen i Band Battle kan følges i aften fra kl. 20 på Skråen i Nordkraft, hvor man forventer fuldt hus.

Udover de 10 finalister bliver det også muligt at genhøre en af sidste års Band Battle vindere – What A Month.

Du kan købe billet til finalen lige her.

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15