Nye stjerner på vej: I aften afgøres Band Battle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Sidste års vindere af
Sidste års vindere af "Årets Nordjyske Navn": Tunnelvision. Foto: Pia Langgaard

Aalborg er en stolt kulturby, hvor de store spillesteder hver uge beviser, at byen er i stand til at tiltrække store navne inden for både ind – og udland.

Men samtidigt er der også masser af initiativer, der dyrker de lokale rødder.

Band Battle på Skråen er et af de klareste eksempler på dette. Her er det nordjyske bands og sangskrivere, som kæmper om store præmier og en chance i en yderst konkurrencepræget musikbranche.

Den 26. udgave af Skråen i Nordkrafts talentkonkurrence Band Battle går nu ind i sin afgørende fase.

Efter demo-lytninger, indledende runder ude i regionen, 5 semifinaler (3 for bands og 2 for singer/songwritere) er Skråen i Nordkraft nu klar til at præsentere finalefeltet. Og der er igen i år rigtig meget nordjysk kvalitet og talent at finde i finalefeltet.

Et blandet og stærkt finalefelt

Finalisterne tæller alt lige fra freak metal punk med Möwe, alternativ rock med Blooming over den mere rendyrket rock musik med Mørk, til repeterende stoner rock fra Thy bandet Dustdrome.

Men det er ikke kun rock musik, der er på menuen da den dansksprogede singer/songwriter og popsmed Daniel Jul med band også gik videre fra semifinalerne. Desuden sørger urban/pop hip/hop bandet Lillevangen, at det bliver et særdeles alsidigt aften ren genremæssigt.

Derudover er de 4 singer/songwritere Capersen/SkovenÉn Mand StærkDot In The Universe og Angående Mig også finaleklar.

En kulturinstitution i regionen

Lørdag kulminerer det hele altså med den store finale, hvor man både finder en vinder af Songwriters Battle og Band Battle.

”Band Battle er et helt speciel koncertprojekt for hos. Det er en unik mulighed for uprøvede, nordjyske bands.

De står på den scene, hvor de største navne normalt optræder, og de kan udleve lidt af den drøm, som de jo alle sammen har,” fortæller Søren B. Kristensen, der er projektansvarlig for Band Battle.

Søren ser Band Battle som en vigtig del af Skråens DNA.

”Vi laver jo mange store nationale – og internationale ting, men vi er enormt stolte over Band Battle, som vi har bygget op helt fra bunden. Vi vil gerne give nye nordjyske musikere en platform, hvor de kan udfolde sig kreativt.”

Selvom Band Battle efterhånden har 26 år på bagen, bliver ansøgningerne ved med at vælte ind år for år.

”Vi har fået over 50 ansøgninger i år, og selvom vi år for år altid er spændte på, hvem der ansøger, er niveauet bare altid højt, og over 80% er nye artister som ikke tidligere har ansøgt,” siger Søren.

Stor præmie til vinderne

Hvis man kommer hele vejen gennem nåleøjet, venter der en helt særlig præmie. Udover 10.000 kr. i kontanter, løber det samlede præmiebeløb nemlig op i mere end 50.000 kroner.

Vinderne kan se frem til sparring med folk fra musikbranchen, betalte spillejobs og en masse unikke oplevelser – heriblandt opvarmning i Skovdalen til sommer for store stjerner.

”Det er en ret intens oplevelse for vinderne, og de kommer til at arbejde for sagen. De får et indblik i, hvor krævende branchen er og hvad der skal til for at opnå succes”, fortæller Søren og fortsætter:

”Men det er ikke kun vinderne, der får noget ud af Band Battle. Ofte er talentmassen stor og mangfoldig, og vi gør vi meget ud af at hjælpe de enkelte kunstnere og holde møder løbende, for at kunne hjælpe dem med at komme ud med deres musik på andre spillesteder og festivaler.”

Oplev morgendagens stjerner

I semifinalerne har publikum og et udvalgt dommerpanel valgt finalisterne. Til den store finale på lørdag tæller dommerpanelet over 20 branchefolk, som vil vælge de heldige vindere.

Og spørger man Søren, er der god grund til at møde op og opleve de mange håbefulde kunstnere.

”Det er fantastisk at mærke det gåpåmod, energi og nerve, som de alle har. De går virkelig efter drømmen, og det er en rigtig god mulighed for at opleve nye tendenser i det nordjyske musikmiljø og hvem ved – måske opleve den næste store nordjyske stjerne?,” slutter Søren til MigogAalborg.

Afgørelsen i Band Battle kan følges i aften fra kl. 20 på Skråen i Nordkraft, hvor man forventer fuldt hus.

Udover de 10 finalister bliver det også muligt at genhøre en af sidste års Band Battle vindere – What A Month.

Du kan købe billet til finalen lige her.

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.