Nye smitte-tal offentliggjort: Aalborg er ude af den kritiske mørkerøde zone

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er registreret 398 nye smittetilfælde i Danmark det seneste døgn.

Det er på landsplan det næstlaveste antal daglige smittetilfælde de seneste 14 dage. Antallet af indlagte i hele Danmark er på 109, oplyser Statens Serum Institut.

Kigger man mere lokalt, så er der absolut optimisme at spore i Aalborg Kommune.

De seneste tre uger har Aalborg været i den mørkerøde zone hos Statens Serum Institut, hvilket har betydet, at tallene har været kritisk høje.

Men nu har kommunen skiftet farve på Danmarkskortet, hvorimod Frederikshavn og Hjørring stadig ligger i den mørkerøde zone.

Kilde: Statens Serum Institut

Er nede på 43 smittede per 100.000 indbyggere

Aalborg har lige pt et incidens-tal på 43, som er antal smittede per 100.000 indbyggere de seneste 7 dage.

I sidste uge var det tal langt over 80, så smittespredningen ser ud til at være bremset op i Aalborg-området.

I Frederikshavn har de lige nu et incidens-tal på 89 og Hjørring Kommune på 67.

Aalborg Kommune tilbyder desuden for første gang alle 18.000 ansatte en gratis influenzavaccination. Det er besluttet af hensyn til medarbejdernes sundhed, men også for at aflaste COVID-19 testcentrene, oplyser direktør Jan Nielsen.

Aalborg Kommune vil aflaste testcentre

“Aalborg Kommune vil tilbyde en gratis influenzavaccination til alle de ansatte. Det er for medarbejdernes sundhed og for at nedbringe sygefraværet, men det er også for at aflaste vores COVID-19 testcentre.

Jeg mener, at det er et godt bidrag til at aflaste testcentrene, så medarbejdere tæt på de borgernære opgaver kan testes hurtigere og få hurtigere testresultat,” fortæller Jan Nielsen, der er direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen og i spidsen for kommunens sundhedsberedskab.