Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjyllands Politi: Nye restriktioner ses tydeligt på vejene

Af Michael Qureshi

På et pressemøde lidt over klokken 16.00 på politigården i Aalborg orienterede Nordjyllands Politi samt Fødevarestyrelsen omkring situationen i det nordjyske.

Her handlede det blandt andet om, hvordan de nye restriktioner og opfordringer er taget imod set fra politiets side samt naturligvis den ophedede debat omkring aflivningen af mink.

Hos Nordjyllands Politi roste man den måde borgerne i de berørte kommuner har taget imod de nye tiltag fra myndighedernes side.

At folk ikke krydsede kommunegrænserne var tydeligt mandag morgen på vejene i blandt andet Aalborg.

“Man kan tydeligt se på vejnettet både i de berørte kommuner samt nabokommuner såsom Aalborg, at folk følger opfordringerne om at så vidt muligt arbejde hjemme,” sagde chefpolitiinspektør Karsten V. Hansen, Nordjyllands Politi.

Ingen bøder

Det er estimeret, at 27.000 borgere der har deres dagligdag i Aalborg-området påvirkes direkte af de nye restriktioner om ikke at krydse kommunegrænsen medmindre man har et kritisk hverv som sygeplejerske, læge, politi og andet.

Nordjyllands Politi oplyste desuden, at der heller ikke er givet en eneste bøde til restauranter eller barer i Aalborgs nabokommuner, hvor man er pålagt at lukke helt ned for alt andet end takeaway.

“Det korte svar er, at det er gået fuldstændig gnidningsløst. Fredag og lørdag, hvor caféerne blev lukket ned, var der ingen problemer med restriktionerne. Vi har ikke udskrevet bøder eller påbud,” lød det fra Karsten V. Hansen.

Beklagelig situation med fejlslagen aflivning

Hos Fødevarestyrelsen blev man konfronteret med den video med mink, der har floreret på sociale medier det seneste døgn. Her ses levende mink sammen med døde, der kæmper for at komme ud af en defekt aflivningsboks.

Det har blandt andet medført en politianmeldelse fra Dyrenes Beskyttelse.

“Det er en beklagelig situation, at en aflivning går galt. Det er op til politiet at foretage den videre efterforskning i den sammenhæng. Mere kan jeg ikke sige om dét,” forklarede veterinærchef Flemming Kure Marker.

“Desværre vil der ske fejl i så stor en landsdækkende operation, som vi har gang i. Vi skal bidrage til, at der er så få fejl som muligt. Heldigvis er det ikke ret tit, men naturligvis kan det ske,” forklarede han videre.

Han havde ingen kommentarer til dagens historie om, at regeringen tilsyneladende ikke har haft den rette lovhjemmel til at kræve mink i hele landet aflivet.