Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjylland særligt udsat: Nye lokale restriktioner på vej

Af Stine Kjølby Christensen

Corona-situationen udvikler sig med lynets hast – og det er desværre ikke i nogen positiv retning.

I dag kaldte myndighederne endnu engang til pressemøde, men denne gang var det med et noget anderledes fokus, end det plejer. Her var det nemlig landets minke, der var hovedperson.

Her gik statsminister Mette Frederiksen på talerstolen og fortalte, at smitten blandt minkene nu var blevet så alvorlig, at der skulle alvorlige metoder i brug.

Det har nemlig vist sig, at virussen hos minkene er muteret, og har nu spredt sig til mennesker.

Statens Serum Institut har fundet fem eksempler i minkfarme og 12 eksempler hos mennesker, der viser nedsat følsomhed for antistoffer.

Den muterede virus kan derfor få alvorlig betydning for den corona-vaccine, der er på vej – derfor talte Mette Frederiksen på pressemødet, at alle mink i Danmark nu skal aflives – inklusive avlsdyr.

Nabokommuner rammes

For at stoppe spredningen af smitten og inddæmme virussen fortæller statsministeren også, at der vil komme yderligere restriktioner i Nordjylland i de berørte kommuner.

Her er der bl.a. tale om Hjørring og Frederikshavn Kommune, hvor der som sagt er konstateret 12 tilfælde af den muterede virus.

Mette Frederiksen beklager, at hun ikke på nuværende tidspunkt kan fortælle mere om de nye restriktioner, men at de arbejder på højtryk på at kunne melde yderligere ud.