Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal du på arbejde?: Nu er der nye parkeringsmuligheder i midtbyen

Af Nathalia Hentze Nielsen

Det er svært at finde parkering i centrum; det er vist efterhånden et faktum.

Skal du som håndværker eller hjemmehjælper ind og arbejde i midtbyen, selvom det kun er i kort tid, kan du sommetider bliver nødt til at holde langt væk fra destinationen.

Det vil Aalborg Kommune nu gerne finde en løsning på.

I en pressemeddelelse skriver de, at der som noget nyt i midtbyen vil være 22 parkeringspladser, der i dagtimerne er forbeholdt erhvervskøretøjer på gule nummerplader. Det gælder fra den 3. april.

Skal du på arbejde?: Nu er der nye parkeringsmuligheder i midtbyen
Foto: Aalborg Kommune

Sådan fungerer det

Ordningen skal i første omgang køre i en periode på 2 år, hvorefter projektet skal evalueres og herefter eventuelt forlænges.

Både Erhverv Norddanmark, Aalborg Håndværkerforening og Aalborg City har bidraget til at fastlægge de enkelte placeringer af erhvervspladserne samt regulering af selve ordningen.

Pladserne er reserveret til erhverv fra klokken 7 til 16 på hverdage, og der betales efter gældende regler for pladsen. Efter klokken 16 fungerer 14 af pladserne som 1 times parkering, og de resterende 8 pladser fungerer som normale betalingspladser.

“Det er nu 10 år siden, jeg første gang blev kontaktet af en håndværker, som efterlyste bedre muligheder for erhvervsparkering, så jeg glæder mig rigtig meget til at følge vores nye ordning og se, om det kan hjælpe primært vores håndværkere med hurtigere at finde en parkeringsplads.

Samtidig er vi også rigtig spændte på at se, hvordan pladserne benyttes efter klokken 16, når de ikke længere fungerer som erhvervspladser”, siger rådmand Jan Nymark Rose Thaysen og fortsætter:

“I nattetimerne kan det være udfordrende for blandt andet hjemmeplejen at finde en parkeringsplads tæt på borgerens hjem, og her håber vi, at pladserne med 1 times parkering kan hjælpe på den problematik.”

De nye erhvervspladser er alle forsynet med en censor, så Aalborg Kommune kan indsamle data om pladserne og se, om de bliver brugt som forventet.

Via appen Papp Parkering, som er offentlig tilgængelig, kan alle borgere også benytte censor-systemet til at tjekke, om de enkelte pladser er ledige.

Fakta:

  • De 22 erhvervspladser er fordelt på 11 lokaliteter. 
  • Pladserne etableres overvejende på eksisterende parkeringspladser – 4 er nyafmærkede.
  • Alle pladser er betalingsparkering efter gældende takster for området.
  • Pladserne etableres med censor, så man via appen Papp Parkering kan se, om pladsen er ledig. Censorerne leverer samtidig data til Aalborg Kommune til evaluering af projektet.

Læs mere på www.aalborg.dk/erhvervspladser

Del artikel

Andre læser også