Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På snarligt gensyn: Surdejsbageren lukker ned

Af Stine Kjølby Christensen

I uge 8 og 9 må du selv finde forklæde og bageredskaber frem, hvis du ikke kan undvære din daglige dosis surdej.

I denne periode er der nemlig lukket og slukket hos hele Aalborgs surdejsbager, der skal have fingrene i noget lidt andet end bare dej.

Tiden er nemlig kommet til, at Surdejsbageren slår væggene ned og dermed skaber nogle splinternye og større lokaler – og i perioden, hvor dette skal blive til virkelighed, er der altså lukket i bageriet.

“På grund af Corona er tidsplanen for vores udvidelse skredet flere gange, men nu bliver det en realitet,” fortæller Henrik Bruse Skougaard, der for alvor fik aalborgensernes øjne op for surdejsmagien, da han åbnede sit første bageri i december 2019.

Meget mere plads

På den anden side af lukningen – og væggene – venter der os til gengæld et helt nyt og endnu flottere bageri med integreret kaffebar på intet mindre end 250 kvm.

Her er det Henriks drøm og håb at (når Corona tillader det) blive et sted, hvor unge som gamle mødes til en sludder, studiearbejde eller måske bare for at købe et læs kanelsnegle med hjem.

“De ekstra kvadratmeter gør, at vi får endnu mere plads til vores bageri, en kaffebar, takeaway, et bar-område, hvor studerende kan få både lækkerier og strøm – og selvfølgelig masser af borde og bænke fra Skagerak, hvor vores gæster kan hygge sig,” forklarer Henrik om det nye bageri.

På snarligt gensyn: Surdejsbageren lukker ned
Stilen i det nuværende bageri flytter naturligvis med i det nye.

Her vil surdejsbagerne få omkring 100 kvm. at arbejde på, mens gæsterne blandt andet kan nyde udsigten til den smukke Budolfi Plads.

Et endnu større udvalg

Udover kaffebar og et åbent bageri, hvor gæsterne også kan følge med i hele bageprocessen, er det også planen, at Surdejsbageren skal tilbyde forskellige delikatessevarer, som man kan købe med hjem.

Eksempelvis Arla Unika-oste, hjemmelavet pålæg samt lokal og økologisk mel fra Aurion.

“Det nye bageri bliver opbygget omkring alt det, som man kender fra os i forvejen – bare større, men stadig til nordjyske priser. Kvaliteten forbliver den samme, vi bliver bare mere effektive,” forklarer han.

På snarligt gensyn: Surdejsbageren lukker ned

Også kaffen får kommer til at spille en stor rolle hos Surdejsbageren, der drømmer om at specialisere sig i andet end dej.

“Vi får en meget større kaffebar, som man kan se med det samme, man træder ind her – men stadig på den simple måde med dobbelt shot, én størrelse og et udvalg, der er til at overskue,” siger Henrik, og fortsætter:

“Det samme med bageriet – her får vi også mulighed for at ekspandere sortimentet, men stadig med respekt for de produkter, som folk kender og elsker os for.”

Flyttetilbud hele ugen

Der er ingen tvivl om, at det bliver to lange uger for Henrik og Co., mens det nye bageri bygges op.

På trods af forventningen om en stille og rolig januar, blev det ikke helt sådan i surdejsbageriet på Budolfi Plads.

“Vi havde travlt i december, men … Vi havde helt sindssygt travlt i januar!” fortæller han. Dog er nedlukningen nødvendig for at kunne slå de to lokaler sammen, og af samme grund bliver det også nødvendigt at sælge lidt ud i den kommende uge.

“Vi skal jo have tømt hylderne, så vi kører med flyttetilbud ugen ud og helt frem til vi lukker ned.” fortæller han.

Hele ugen vil der derfor være 5 kroners rabat på alle brød, mens alle kaffe koster 25 kroner. Derudover vil Surdejsbageren dagligt smide tilbud ud, så man kan altså med fordel følge med på hans sociale medier.

Surdejsbageren lukker helt ned fra og med søndag d. 21. februar og 14 dage frem.