Nye lokaler og nyt på menuen: Se Caféministeriets vilde makeover

I år er det 16 år siden, at Caféministeriet åbnede i Mølleå – som én af byens første caféer.
Tiden er gået stærkt, og for ikke længe siden besluttede ejer Martin Klyvø, at tiden nok også var ved at være løbet fra caféens indretning og inventar.
De røde lædersofaer var efterhånden slidte efter mange års cafébesøg, og stilen bar nok generelt præg af at være valgt tilbage i 2004, da Caféministeriet åbnede i Aalborg.
Derfor var Martin Klyvø ikke i tvivl om, hvad corona-nedlukningen skulle bruges på: Nemlig at give én af Aalborgs mest velbesøgte caféer en ordentlig makeover.
Da Caféministeriet genåbnede i mandags, var der derfor ikke kun tale om et glædeligt gensyn – men også et hjertelig velkommen i spritnye omgivelser, der i den grad lever op til tidens tendenser.
De røde lædersofaer er udskiftet med den cognac-farvede slags, opdelingen mellem de to etager har fået et hipt newyorker-touch, baren er blevet forkælet med mørke klinker og væggene er blevet beklædt i varme farver og moderne plakater.
Udseendesmæssigt er der ikke meget genkendeligt at spotte, når du træder ind i den nye café – men den gode stemning og lækre mad er gudskelov intakt.
Nyt på menukortet
Selvom de sidste to måneder primært er gået med at gennerenovere caféen, så er menukortet heller ikke blevet snydt for lidt opmærksomhed.
I hvert fald er der landet flere nyheder på menukortet, heriblandt en række små snacks og starters, der kan nydes før en hovedret: Naanbrød, crabcakes, nuggets, pulled pork rolls, charcuteriebræt, nødder og oliven samt laksesalat.
Vi var selvfølgelig også nysgerrige efter at besøge den nye café, og derfor besluttede vi os for at kigge forbi til en solid omgang frokost.
Også her var der nyheder at spotte: For eksempel en helt ny vegetarburger bestående af vegetarbøf, avocado, grillede portobellosvampe, tomatsalat, brøndkarse, creme af confiterede hvidløg og citronskal samt friske skud og spirer – hertil grove fritter og urtemayo.
Vores oplevelse er, at vegetarretter generelt er kommet for at blive i byens mange menukort – og denne ryger bestemt med på listen over kødfrie retter, som vi sagtens kan nyde … igen og igen.
Udover vegetarburgeren sprang vi også over bord efter Corn & Crayfish Rools, der er en smuk blanding af marinerede krebsehaler, syltede peberfrugter og stegt chorizo; naturligvis samlet i et blødt brioche-brød.
Sidst, men ikke mindst, var der nyheder på det populære smørrebrødskort: Rørt laksesalat med urter, toppet med håndpillede, søkogte rejer samt smilende æg, dild og radiser.
Kort fortalt: Lækkert med lækkert på!
Vil du se (og smage) Caféministeriet med dine egne øjne, så kan du booke bord lige her.