Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Får indflydelse på Aalborg: Nye grænser for nedlukning af sogne og kommuner

Af Michael Qureshi
Arkivfoto, test
Arkivfoto, test

Fra fredag hæves grænserne, så der skal være mere end 300 smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage, før kommunerne nedlukker.

I øjeblikket er grænsen 250.

Sogne skal fra fredag lukke, når der er mere end 600 smittede per 100.000 indbyggere. Grænsen for sogne bliver hævet fra 500.

Det skriver Ritzau ifølge TV 2.

Får indflydelse i Aalborg

Epidemiudvalget har onsdag godkendt de nye grænser. Det fortæller det nordjyske Folketingsmedlem Per Larsen, der er sundhedsordfører for De Konservative.

Helt konkret kommer det til at få indflydelse på situationen i Aalborg, som er blandt de hårdest ramte områder i hele landet.

Lige nu er Vor Frelsers Sogn i Vestbyen nedlukket med skoler, idrætsliv og kulturliv lukket ned igen.

Horsens Sogn ligger også på vippen til en nedlukning, men bliver nok “reddet” af de nye grænser.

Skal have styr på situationen

Aalborg Kommune er også nummer 5 på værst ramte kommuner på smittetallene, hvor man onsdag var på et incidenstal på 152.

Nu er grænsen for en potentiel nedlukning hævet fra 250 til 300, hvilket gør, at Aalborg Kommune forhåbentligt får bedre styr på smitten, før det koster en ny nedlukning.

“Vi er i en robust situation, hvor mange er vaccineret, mange har haft covid, og vores hospitalsvæsen er på ingen måde truet. Vi er derfor i en fase, hvor det handler om at bevare pandemikontrollen.

Der giver det altså god mening, at man også hæver incidensgrænserne, når smittetallet vokser lidt i befolkningen også, siger Per Larsen til Ritzau.