Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Street Art på topniveau: Fire nye gavlmalerier er netop præsenteret

Af Michael Qureshi
Hobrovej 46
Hobrovej 46

National Geographic med millioner af seere i hele verden har netop bragt en udsendelse om Aalborgs fantastiske Street Art rundt omkring i byen.

Det er absolut noget, som vi kan være stolte af, når vi bevæger os rundt i byen.

Netop nu står 4 nye gavlmalerier færdige i Aalborg og omegn efter tre uger med besøg af verdenskendte gavlkunstnere, som har arbejdet på nye gavlmalerier.

De er hermed tilføjet yderligere fem andre gavlmalerier til gavlmaleriprojektet ’Out in the Open’ organiseret af KIRK Gallery, som en del af det niende år med projektet.

Senest har det tyske verdensnavn Case Maclaim netop færdiggjort værket ’Heart Is Aching’ på Aalborgs mest travle hovedåre Hobrovej efter en uges arbejde.

Kunstneren er kendt verden over som en af pionererne indenfor fotorealistisk gavlmaleri og har lavet unikke værker over alle kontinenter verden rundt.

Street Art på topniveau: Fire nye gavlmalerier er netop præsenteret

Hobrovej

Om det nye gavlmaleri på Hobrovej fortæller kunstneren;

“Det er skønt at være tilbage i Aalborg, efter tidligere at have lavet værket ’Carnival is Cancelled’ med KIRK Gallery for et par år siden i Vejgaard.

Det er en smuk og dejlig by og altid dejligt at være her.

Med mit nye gavlmaleri i byen har jeg samtidig ønsket at udbrede en lille reminder om altid huske de små glæder i hverdagen, når andre ting kan være svære og arbejdet hårdt.

Jeg har derfor med stor glæde brugt min ven og kunstnerkollega Curtis Hylton som model.

Han har også lige været her for og lave et gavlmaleri med en lille smilende reminder på hans knæ, som måske også kan give andre et smil på læben og huske at sætte pris på de små glædelige ting i hverdagen”.

Street Art på topniveau: Fire nye gavlmalerier er netop præsenteret
Vestre Fjordvej

Vestre Fjordvej

Kendt verden over for sine fotorealistiske gavlmalerier, har australske Smug også netop færdiggjort et nyt stort gavlmaleri på Vestre Fjordvej i Aalborg.

Her vil man nu kunne nyde synet af et nærbillede af en eftertænksom mand udført i en hyperrealistisk streg udelukkende udført med spray.

Street Art på topniveau: Fire nye gavlmalerier er netop præsenteret
Holbergsgade

Holbergsgade

I Aalborgs vestby har argentinske Francisco Bosoletti samtidig færdiggjort et værk, hvor en markant fredsengel træder frem af den rå murstensvæg.

Det er altid en vanskelig proces for kunstnerne at arbejde på murstensvæg, men i kraft den flotte placering og den smukke rå væg, ønskede kunstneren netop at arbejde her, hvor enkelheden i det monokrome værk kun ville blive understreget yderligere af den rå baggrund.

Street Art på topniveau: Fire nye gavlmalerier er netop præsenteret

Lille Vildmose

Curtis Hylton er en gavlmaler fra Storbritannien, som arbejder erfarent med spraymaling, når han skaber gavlmalerier i stor skala.

Sidste efterår blev kunstneren inviteret til Kongerslev af en meget aktiv borgergruppe, som ønskede et gavlmaleri i forbindelse med deres nære tilknytning til naturreservatet ’Lille Vildmose’, som ligger lige om hjørnet fra byen.

Del artikel

Andre læser også