Nye forhold og åbningstider: Alle Aalborgs biblioteker og bogbusser genåbner i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

Ligesom meget andet i Aalborg, så genåbner Aalborg Bibliotekerne ligeledes i morgen.

Det betyder, at du fra i morgen mandag den 18. maj igen kan låne bøger fra alle Aalborgs biblioteker og bogbusser. Det eneste sted, der ikke kan åbne, er servicepunktet i Haraldslund, da svømmehallen fortsat skal være lukket.

Det skriver man i en pressemeddelelse.

Meget er dog ikke helt som det plejer, da der er begrænsninger på, hvordan man kan bruge bibliotekerne i denne fase af genåbningen af Danmark.

Du vil udelukkende kunne komme på bibliotekerne i den betjente åbningstid og ikke de tidspunkter, hvor du tidligere har været vant til at kunne betjene dig selv.

På Hovedbiblioteket betyder det en åbningstid, der hedder mandag til torsdag kl. 10-19, fredag fra 10-18 og lørdag fra 10-15.

De andre biblioteker samt bogbussernes åbningstider finder du her. Du skal være opmærksom på, at der er lukket alle helligdage – første gang Kristi Himmelfartsdag den 21. maj.

Store dele af bibliotekerne er lukket for adgang

Da man ikke må tage ophold på bibliotekerne, betyder det, at store dele af bibliotekerne er lukket for adgang, så du har primært mulighed for at aflevere og hente reserverede bøger og andet biblioteksmateriale.

Du kan altså ikke gå på opdagelse blandt bogreolerne, ligesom du heller ikke har mulighed for at printe og kopiere, bruge pc’erne eller læse dagens avis.

Der vil også være en begrænsning på, hvor mange man kan lukke ind på bibliotekerne ad gangen.

Så den kø-kultur, du har lært at omgås andre med de sidste par måneder, skal du være forberedt på at tage med dig på biblioteket, da der sandsynligvis vil være en del trafik fra starten.

“Lige nu er vi i fuld gang med at opsætte spritdispensere, afspærre, sætte skilte op og få sat vagtplanerne sammen, så vi trygt og roligt kan tage imod vores biblioteksgæster på mandag.

Vi glæder os til, at der igen kommer gæster på biblioteket, og at vi kan låne bøger ud – om end det er en noget uvant situation,” fortæller Bibliotekschef Kirsten Boelt.

Frit lejde for aflevering

Bibliotekerne har sørget for, at alle der har bøger, som skal afleveres, har frit lejde indtil den 6. juni 2020.

Der bliver dermed ikke lagt gebyrer på de bøger, der har overskredet afleveringsfristen inden da.

Derfor behøver du heller ikke at stå klar til at aflevere dine bøger, når bibliotekerne åbner mandag formiddag.

“Vi opfordrer til at komme forbi dit bibliotek og aflevere i god ro og mag, en dag, hvor det passer ind. Så undgår vi alt for lange køer.

Hvis du har reserveret bøger, vil vi bede dig tjekke, om du stadig har brug for bogen. Hvis ikke, opfordrer vi til at slette din reservering, så vi hurtigt kan få hentet de bøger frem, som andre går og venter på,” skriver man i pressemeddelelsen.

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.

Jubel i Fårup Sommerland: Åbner allerede i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

Fårup Sommerland skulle oprindeligt have åbnet for gæster d. 2. maj, men blev i første omgang udskudt pga. corona-virus – til d. 21. maj. Denne dato blev som bekendt udskudt igen.

13. maj skrev vi så, at åbningsdatoen endelig var officiel: 11. juni ville Fårup Sommerland åbne.

Men nu er der igen, igen nyt fra sommerlandet længst mod nord.

“Vi åbner allerede fredag d. 5. juni,” skriver Fårup Sommerland på Facebook.

Kl 14 i dag blev det meldt ud på et pressemøde fra Statsministeriet, at grænsen til Norge og Tyskland åbner fra 15 .juni. Det har også fået Fårup Sommerland til at juble.

Til EB siger Rasmus Morten, marketingchef i Faarup Sommerland:
“40 procent af vores gæster er på en normal sæson nordmænd, så denne nyhed har meget stor betydning for os og hele området.”
Alle sæsonkortholdere kan komme til en eksklusiv VIP snig-åbning dagen inden den officielle åbning.

“I inviteres herud torsdag d. 4 juni, hvor vi ekstraordinært slår dørene op fra 15:00-20:00 – kun for jer! Så kan I prøve den STORE nyhed SAVEN (og alt andet) før vi officielt åbner op d. 5 juni,” skriver de på Facebook.