Nye folkeskove: Her skal der plantes 100.000 nye træer i Aalborg Kommune

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I forbindelse med et stort indsamlingsshow til fordel for Danmarks skove, har Aalborg Kommune fået tilskud til plantning af to nye Folkeskove.

Skovene skal plantes ved henholdsvis Bakmøllevej i Vestbjerg og Hadsund Landevej som udvidelse af skoven ved Lundby Bakker/Lundby Krat.

“Jeg er utrolig stolt over, at flere års arbejde med at forhandle og købe egnede arealer til skovrejsning nu udmønter sig i en direkte udvidelse af Aalborg Kommunes mest skattede og benyttede skovområde omkring Lundby.

At vi samtidig skaber nye rekreative muligheder både dér og i Vestbjerg OG beskytter grundvand gør jo kun historien endnu bedre,” udtaler skovrejsningsansvarlig Lars Delfs Mortensen, Aalborg Kommune, i en pressemeddelelse.

Arbejdet starter nu

Onsdag den 17. juni går plantningen af skoven ved Vestbjerg i gang.

I samarbejde med samrådet og på baggrund af en borgerworkshop er der udpeget et areal til hundeskov, som etableres umiddelbart efter plantningen.

Plantningen af skov ved Lundby Bakker/Hadsund Landevej forventes udført i uge 26.

Før skovene omkring Hadsund Landevej kan tilplantes, skal der laves arkæologiske forundersøgelser. Et arbejde der forventes opstartet denne uge.

Beplantningsplanen er vejledende og kan ændre sig ved eventuelle arkæologiske fund.

Lundby Bakker

De nye Folkeskove tilplantes med tilskud fra TV2 indsamlingsshowet ‘Danmark planter træer’ som løb af stablen den 14. september 2019.

Indsamlingsshowet var et samarbejde mellem TV2 og Danmarks Naturfredningsforening, hvor der blev samlet ind til 1.081425 træer til 47 nye Folkeskove i Danmark, hvoraf 100.000 altså plantes omkring Aalborg.

Bag Folkeskovene står Growing Trees Network Foundation