Nye detaljer afsløret: Kæmpe maleri er blevet restaureret

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Simon Vejbæk Kinch foran det nyrestaurerede maleri
Simon Vejbæk Kinch foran det nyrestaurerede maleri

Tilbage i maj kunne vi fortælle den spektakulære nyhed om, at der var dukket et kæmpe maleri op i forbindelse med en gennemgående renovering af det tidligere Aalborg Danse Center på Østerågade 17, hvor McDonalds holder til i stueetagen.

MigogAalborg var med, da City-Ejendomme Aalborg havde konservator, Kurt Nedergaard, med oppe for at se nærmere på maleriet.

Han kunne fortælle, at det er et oliemaleri, som med høj sandsynlighed er malet ud fra et foto, taget af den kendte fotograf Heinrich Tønnies i perioden omkring 1870-1880.

Det kan du læse meget mere om her.

Maleriet trængte til en kærlig hånd efter at have været gemt væk i flere årtier, og som det ses af billederne fra maj, var maleriet flere steder ret slemt beskadiget af både huller og revner.

Men City-Ejendomme Aalborg var fra starten fast besluttet på, at det unikke maleri skulle renses og restaureres efter alle kunstens regler, og nu kan de endelig vise det flotte resultat frem.

Før restaurering
Efter

En spændende og udfordrende opgave

City-Ejendomme Aalborg satte konservator og maler Simon Vejbæk Kinch til den store opgave, og han har brugt godt tre uger på at vække det gamle maleri til live igen.

“Det har været en både spændende og udfordrende opgave,” fortæller Simon Vejbæk Kinch om maleriet, der måler 3,83 meter x 2,5 meter.

“Den største udfordring har været, at arbejdet med maleriet er foregået på en byggeplads. Jeg bruger eksempelvis altid hørelsen til at lytte efter om farvelagene sidder fast eller ej, og støjen fra de mange maskiner, gjorde arbejdet lidt sværere end normalt.”

Simon fortæller, at maleriet generelt var i god stand, og de største skader på maleriet var skaderne efter rawplugs og søm, som var boret ind i maleriet.

“Jeg restaurerede hele billedet på én gang. På den måde, kunne jeg virkelig leve mig ind i, hvordan han har malet det.

Det er malet med fire forskellige paletter hele vejen rundt, så der er store forskelle på de enkelte dele af maleriet. Derudover er det malet meget “tyndt”, så det var utrolig sart at rense.”

Mange sjove detaljer ved det store maleri

Undervejs i processen er man også blevet klogere på, hvem der har malet det nyopdagede maleri. Maleri er udført af maler Albert Stegler tilbage i 1922.

Albert Stegler var en kunstmaler, som levede fra 1884 – 1945. Han var uddannet i Vejle under Ole Olsen og på Københavns Kunstakademi 1910-1913. Fra 1922 var han Charlottenborgudstiller og deltog i flere af de periodiske udstillinger.

Du kan blive meget klogere på maleren lige her.

“Jeg havde ikke arbejdet med maleriet ret længe, før jeg kom til at tænke på en opgave, jeg har haft i Sct. Jørgens Kirke i Aabenraa. Jeg fandt nogle gamle fotos frem, og så var jeg sikker på, at det var samme maler.”

Og ganske rigtigt: Albert Stegler er også maleren bag et stort dekorationsmaleri i frisen langs loftet i kirken i Sønderjylland.

Derudover fandt Simon også en anden sjov detalje ved maleriet.

“Der er nogen, der har malet på billedet efter Albert Stegler har lagt sidste hånd på det. Det er helt tydeligt, at der er malet med en helt anden klang nogle udvalgte steder. De detaljer har jeg dog valgt at bevare, for jeg har et princip om, at man skal restaurere, som man finder det.”

Et meget vellykket dekorationsmaleri

Simon Vejbæk Kinch fortæller MigogAalborg, at han snildt kunne have brugt 100 timer mere på at finpudse deltajerne på maleriet, men han er alligevel meget stolt af resultatet.

“Man kan altid fortsætte med at restaurere, men jeg fandt det ikke nødvendigt. Jeg er vældig godt tilfreds med resultatet.

Jeg synes det er et meget vellykket dekorationsmaleri fra den tid. Når jeg går detaljen i billedet, så kan jeg se, hvor der er god nerve i farven og stregerne, og det er der masser af i dette maleri.

Det er malet meget frit, og han kan virkelig tegne. Det er først tegnet med blyant, og dernæst kom de mange farver på. Når man står og iagttager det, så begynder det for alvor at leve, og der er en kæmpe rigdom i farverne.

Selvom det sikkert har været en bunden opgave for maleren, som han har malet efter et fotografi, så har han været meget veloplagt.”

Aalborg-iværksættere flytter snart ind

Det er iværksætterne fra Shaping new tomorrow, som flytter ind i de nyrenoverede lokaler, og de har fra starten også været positivt indstillede på, at maleriet skulle være en integreret del af deres kontormiljø.

Når de flytter ind omkring 1. august, kan de altså se frem til også at nyde synet af et nyrenoveret og særdeles bevaringsværdigt maleri.

Få alt det fede udstyr: Ny butik er åbnet på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Forleden åbnede en helt ny butik i hjertet af Aalborg.

Mika er åbnet på Budolfi Plads, som har formået at tiltrække en lang række fede navne som Aktuel, Skagen Fiskerestaurant og BACO.

Mika har i den grad fat i tidens trends, og kommer til at skifte sortimentet i butikken ud tilpasset årstiderne. Her til sommer er der så fuldt fokus på hard stand up paddleboards og surf boards  – ikke de oppustelige.

De slår især på, at priserne er skarpe, hvor man sparer mellem 40-65% sammenlignet med lignende hard boards i øvrige Danmark.

Så hvis du går med en drøm om at komme helt tæt på eksempelvis delfinen i Østre Havn-området, så kan du købe udstyret her.

Tidligere jægersoldat

MIKA er en lille nordjysk virksomhed, der er startet ud fra det grundlæggende princip, at alle fortjener produkter i god kvalitet til overkommelige priser.

Det er Anders Gottlieb Boldsen og Mikkel Højsleth, som står bag Mika, men det er primært Anders man møder i butikken.

Han er tidligere jægersoldat, men springer nu ud som selvstændig.

“Jeg synes, det var et godt tidspunkt at blive selvstændig på. Det motiverer mig at have frihed og kunne realisere mine idéer.

Vi vil gerne yde kvalitet og service på et højt niveau, og det kan jeg ved at være her selv. Vi sælger også produkter, som vi 100% kan stå inde for.

Det skal have vores eget kvalitetsstempel, og vi skal kunne se kunderne i øjnene også bagefter købet,” siger Anders Gottlieb Boldsen til MigogAalborg.

Både til nybegyndere og øvede

Han fortæller, at man kan komme ned i deres showroom på Budolfi Plads, ved siden af BACO, og se de forskellige boards, og tage en snak. Der er både til nybegyndere og øvede.

“Vi vil forene kvalitet og pris, så du som forbruger altid får den bedst mulige handel og personlige service uden nogen fordyrende mellemled.

Det er et løfte, vi kan stå ved, fordi vi forhandler direkte med producenterne, og dermed kan stå inde for både kvaliteten og produktionsforholdene,” forklarer Anders.

Lækre varer til gode priser

Han fortæller også, at de kommer til at finde tidens trends i løbet af sæsonerne.

“Vi springer til, når vi får mulighed for at sikre lækre varer til priser, hvor alle kan være med.

Derfor sælger vi lige nu kvalitets SUP Boards og Surfboards til vandsports-entusiaster.

Vi arbejder også på at opbygge et sortiment indenfor møbler, og hvem ved, hvad vi ellers får fingrene i,” forklarer Anders.

Hvad: Mika er åbnet
Hvor: Budolfi Plads
Læs mere på deres Facebook-side

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Laver de vildeste donuts: Realitystjerne åbner Bronuts-butik i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Først var det burger-krig. Nu kan vi glæde os til donut-krig lige her i Aalborg.

I sidste weekend åbnede Donut-shoppen på Boulevarden med masser af lækre donuts.

Men de får mere end kamp til stregen nu, kan MigogAalborg fortælle.

For en af de helt store spillere på den danske donut-scene har nu lokalerne på plads i byen.

Ejeren af den hastigt voksende donut-kæde Bronuts er tidligere realitydeltager Türker Alici kendt fra Paradise Hotel og Robinson.

Men nu har han brugt noget af berømmelsen på at skabe et ret skarp koncept. For Bronuts er et gigantisk hit i Aarhus, snart åbner de på Vesterbrogade i København, og så hedder Aalborg næste stop.

Rykker ind i Art by Me’s gamle lokaler

Det afslører Türker Alici selv på sin Instagram-story lagt på i dag lørdag eftermiddag.

Her ser man ham gå rundt i de tidligere Art by Me-lokaler på Dannebrogsgade 9.

“Vi er lige nu i Dobbelt A. Prøv lige at tjekke det her, det ligner vist den kommende Bronuts,” lyder det fra Türker.

Han viser så rundt uden for med facaden og inde i selve lokalerne.

“Vi er allerede nået rigtig langt. Vi har været så frække at tegne, så her får I en quick update.

Her kommer der produktionsområde, vores skabe kommer til at være her, montre her aflangt.

Kunderne kommer ind der, stiller sig i kø her, køber og går ud der. Meget nemt og simpelt,” forklarer han.

Screenshot fra Instagram story

Ligger godt i Vestbyen

MigogAalborg har ad flere omgange været i kontakt med Bronuts de seneste par uger, fordi rygterne om en snarlig Aalborg-åbning løb hurtigt.

De har ikke ønsket at kommentere officielt indtil i dag, hvor den ene medejer Türker Alici altså selv bekræfter det.

Hos EDC Erhverv der har lokalerne til udleje ønsker man hverken at be- eller afkræfte, at Bronuts-kæden bliver de nye lejere.

Lejemålet er flot istandsat og er beliggende på en af Vestbyens mest attraktive placeringer på hjørnet af Dannebrogsgade og Istedgade

Kendt for at eksperimentere

Bronuts er blevet ret så populært i Aarhus, og nu er det altså både København og Aalborg, der skal smage på deres vilde donuts.

De er nemlig især kendt for at eksperimentere helt vildt med deres donuts som bl.a. Bounty-Donuts, Twix, Mars, Snickers og selvfølgelig Oreo’s og meget mere.

Bronuts er i øvrigt sammensat af slangordene Bro’s og donuts. Så er det på plads.

Det er ikke engang et år siden, at Bronuts åbnede den første butik i Aarhus, og snart kommer man altså til at have steder i fire byer.

Åbningsdatoen ventes også at blive afsløret inden for kort tid.

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Nyt udspil fra regeringen: Forsamlingsforbud kan hæves til 50 personer fra mandag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Det nuværende forsamlingsforbud på 10 personer ser ud til at blive hævet til 50 personer fra på mandag.

Det er regeringens udspil i et brev til partilederne i Folketinget. Det skriver både DR, TV 2 og Ritzau som alle er i besiddelse af brevet.

Men der vil være en række undtagelser, hvor endnu flere personer kan være samlet.

Det gælder alle arrangementer, hvor deltagerne “i det væsentlige” sidder ned, lyder det i regeringens udspil.

Det vil sige, at der fra mandag kan blive åbnet for blandt andet bryllupper og andre sommeraktiviteter.

Derudover skal det være muligt at afholde arrangementer med 500 siddende personer, og det gælder også Superligaen.

Et bryllup afholdt i en restaurant eller lignende, der står for mad og lokaler kan gå an, eller en generalforsamling afholdt i et konferencecenter.

Det skal også være muligt med sommeraktiviteter for børn og unge, der sidder ned.

Hæves til 100 personer i juli

Derfra er det ifølge udspillet planen, at forsamlingsforbuddet hæves til 100 personer fra 8. juli, og i august skal det så hæves til 200 personer.

Hvis regeringens udspil bliver til virkelighed vil det betyde, at det også vil være muligt at holde fx en konference med siddende deltagere eller lignende, samt at idrætten eksempelvis Superligaen, kan samle op til 500 personer til kampene.

Her er det et krav, at tilskuerne sidder ned, skriver statsminister Mette Frederiksen i brevet ifølge DR og Ritzaus Bureau.

Politiet skal stadig have mulighed for at nedlægge opholdsforbud, hvis det står til regeringen.

De opholdsforbud har været taget i brug et par gange i løbet af coronakrisen, fordi der har været for mange personer forsamlet på ét sted – blandt andet i Københavns nordhavn og på Islands Brygge.

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her