Nye detaljer afsløret: Kæmpe maleri er blevet restaureret

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Simon Vejbæk Kinch foran det nyrestaurerede maleri
Simon Vejbæk Kinch foran det nyrestaurerede maleri

Tilbage i maj kunne vi fortælle den spektakulære nyhed om, at der var dukket et kæmpe maleri op i forbindelse med en gennemgående renovering af det tidligere Aalborg Danse Center på Østerågade 17, hvor McDonalds holder til i stueetagen.

MigogAalborg var med, da City-Ejendomme Aalborg havde konservator, Kurt Nedergaard, med oppe for at se nærmere på maleriet.

Han kunne fortælle, at det er et oliemaleri, som med høj sandsynlighed er malet ud fra et foto, taget af den kendte fotograf Heinrich Tønnies i perioden omkring 1870-1880.

Det kan du læse meget mere om her.

Maleriet trængte til en kærlig hånd efter at have været gemt væk i flere årtier, og som det ses af billederne fra maj, var maleriet flere steder ret slemt beskadiget af både huller og revner.

Men City-Ejendomme Aalborg var fra starten fast besluttet på, at det unikke maleri skulle renses og restaureres efter alle kunstens regler, og nu kan de endelig vise det flotte resultat frem.

Før restaurering
Efter

En spændende og udfordrende opgave

City-Ejendomme Aalborg satte konservator og maler Simon Vejbæk Kinch til den store opgave, og han har brugt godt tre uger på at vække det gamle maleri til live igen.

“Det har været en både spændende og udfordrende opgave,” fortæller Simon Vejbæk Kinch om maleriet, der måler 3,83 meter x 2,5 meter.

“Den største udfordring har været, at arbejdet med maleriet er foregået på en byggeplads. Jeg bruger eksempelvis altid hørelsen til at lytte efter om farvelagene sidder fast eller ej, og støjen fra de mange maskiner, gjorde arbejdet lidt sværere end normalt.”

Simon fortæller, at maleriet generelt var i god stand, og de største skader på maleriet var skaderne efter rawplugs og søm, som var boret ind i maleriet.

“Jeg restaurerede hele billedet på én gang. På den måde, kunne jeg virkelig leve mig ind i, hvordan han har malet det.

Det er malet med fire forskellige paletter hele vejen rundt, så der er store forskelle på de enkelte dele af maleriet. Derudover er det malet meget “tyndt”, så det var utrolig sart at rense.”

Mange sjove detaljer ved det store maleri

Undervejs i processen er man også blevet klogere på, hvem der har malet det nyopdagede maleri. Maleri er udført af maler Albert Stegler tilbage i 1922.

Albert Stegler var en kunstmaler, som levede fra 1884 – 1945. Han var uddannet i Vejle under Ole Olsen og på Københavns Kunstakademi 1910-1913. Fra 1922 var han Charlottenborgudstiller og deltog i flere af de periodiske udstillinger.

Du kan blive meget klogere på maleren lige her.

“Jeg havde ikke arbejdet med maleriet ret længe, før jeg kom til at tænke på en opgave, jeg har haft i Sct. Jørgens Kirke i Aabenraa. Jeg fandt nogle gamle fotos frem, og så var jeg sikker på, at det var samme maler.”

Og ganske rigtigt: Albert Stegler er også maleren bag et stort dekorationsmaleri i frisen langs loftet i kirken i Sønderjylland.

Derudover fandt Simon også en anden sjov detalje ved maleriet.

“Der er nogen, der har malet på billedet efter Albert Stegler har lagt sidste hånd på det. Det er helt tydeligt, at der er malet med en helt anden klang nogle udvalgte steder. De detaljer har jeg dog valgt at bevare, for jeg har et princip om, at man skal restaurere, som man finder det.”

Et meget vellykket dekorationsmaleri

Simon Vejbæk Kinch fortæller MigogAalborg, at han snildt kunne have brugt 100 timer mere på at finpudse deltajerne på maleriet, men han er alligevel meget stolt af resultatet.

“Man kan altid fortsætte med at restaurere, men jeg fandt det ikke nødvendigt. Jeg er vældig godt tilfreds med resultatet.

Jeg synes det er et meget vellykket dekorationsmaleri fra den tid. Når jeg går detaljen i billedet, så kan jeg se, hvor der er god nerve i farven og stregerne, og det er der masser af i dette maleri.

Det er malet meget frit, og han kan virkelig tegne. Det er først tegnet med blyant, og dernæst kom de mange farver på. Når man står og iagttager det, så begynder det for alvor at leve, og der er en kæmpe rigdom i farverne.

Selvom det sikkert har været en bunden opgave for maleren, som han har malet efter et fotografi, så har han været meget veloplagt.”

Aalborg-iværksættere flytter snart ind

Det er iværksætterne fra Shaping new tomorrow, som flytter ind i de nyrenoverede lokaler, og de har fra starten også været positivt indstillede på, at maleriet skulle være en integreret del af deres kontormiljø.

Når de flytter ind omkring 1. august, kan de altså se frem til også at nyde synet af et nyrenoveret og særdeles bevaringsværdigt maleri.

Burger Shack-kæden fylder fire år: Fejrer det med en menu for en halvtredser

Skrevet af: Michael Qureshi

For fire år siden åbnede den første restaurant i Frederiksgade i Aarhus – en lille hyggelig Shack med kig direkte ind i køkkenet og til den store grill, hvor flere end 1 million flammegrillede burgere er blevet til gennem årene.

Det er siden gået stærkt – og ikke mindst det sidste års tid.

I dag tæller Burger Shack-kæden hele 15 restauranter fordelt ikke kun i Jylland, men også på Fyn og siden sidste sommer også i København, hvor burger-scenen altid har været præget af hård konkurrence.

6 stjerner i to store medier

Burger Shack’s indtog i Carlsberg Byen gik da heller ikke ubemærket hen.

De fik både en 6-stjernet anmeldelse i Jyllands Posten og 6 hjerter fra Politiken.

Nu er det tid til at fejre fødselsdagen i Burger Shack-kæden heriblandt den i Østerågade på Nytorv i Aalborg. Det sker på mandag d. 24. februar, hvor man hele dagen kan få en Shack Burger Menu for kun 50 kr.

Menuen består af deres signatur-burger Shack Burger med en bøf sammensat af kød fra 3 prisvindende gårde, økologisk salat, tomat og løg i en lækker smørbagt bolle med det karakteristiske “The Shack”-brændemærke.

Dertil fritter af danske kartofler med friske krydderurter og hjemmerørt dip, og så naturligvis en sodavand.

Kæden oplyser, at man denne dag ikke kan forudbestille online eller på telefon.

Bæredygtighed i fokus

For Burger Shack er ikke kun pris og smag vigtig, men også tilgangen til at servere Danmarks bedste burger.

“For os betyder især bæredygtighed, dyrevelfærd og økologi rigtig meget.

Det håber vi også gæsterne bemærker, når de træder ind ad døren hos os, og når de sætter tænderne i vores burger,” fortæller direktør Christoffer No, og fortsætter:

“Det er vigtigt for os, at råvarerne er af ordentlig kvalitet. At køerne, har levet under ordentlige forhold, at råvarerne så vidt muligt er økologiske, og ikke mindst, at vi forholder os til, at den energi vi forbruger, og affald vi genererer også er bæredygtigt.”

I Aalborg åbnede Burger Shack 1. januar 2018, hvor de stod klar til at tage imod burgerfrådende aalborgensere efter nytårsfesten.

Her i byen har de også fået godt fodfæste, og blev i 2018 blandt andet kåret til Byens Bedste Burger til AALBORG AWARDS.

Glad for opbakning i Aalborg

“Vi er rigtig glade for den opbakning vi hver eneste dag mærker i Aalborg,” siger Christoffer No fra Burger Shack.

Hvad: Burger Shack 4 års fødselsdag
Hvor: Østerågade 18a
Hvornår: Mandag d. 24. februar kl. 11-21

Slå katten af tønden: Her er de største fastelavnsfester i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Selv om Halloween har stjålet lidt af billedet, så er Fastelavns stadig en af de mest elskede traditioner i Danmark.

I Aalborg er der naturligvis også godt gang i den til fastelavn.

Her i vinterferien, hvor børnene har fri fra skole, er der ekstra mange fastelavnsfester, hvor man kan klæde sig ud, slå katten af tønden og ikke mindst spise masser af fastelavnsboller.

Det hele sker primært i weekenden, men er man virkelig friske, så kan man nå flere af dem både lørdag og søndag.

Vi har samlet en guide over de bedste fastelavnsfester i og omkring byen lige her:

Fastelavnsfest i Aalborg City

Lørdag 22. februar kl. 10.00 afholder Aalborg City Forening fastelavn på Bredegade Torv midt i Aalborg.

Lagkagehuset uddeler fastelavnsboller til udklædte børn og der er samtidig varm kakao. Arrangementet er gratis.

Der vil være 2 tønder til hhv. 4-8 årige og 9-14 årige og der vil selvfølgelig være kåring af KATTEKONGE- og DRONNING.

Efter tøndeslagningen er der skattejagt i hele midtbyen hvor man vil kunne finde bogstaver i byens butikker og deltage i konkurrencen om en helt masse fede præmier.

Hvornår: Lørdag d. 22. februar fra kl. 10.00
Hvor: Bredegade Torv

Du kan se hele programmet her

Fastelavn i Musikkens Hus

Tag børnene med til fastelavnsfest i Musikkens Hus søndag den 23. februar kl. 11.00, hvor der vil være underholdning for både store og små.

Musikkens Hus inviterer traditionen tro indenfor til tøndeslagning, udklædning og kåring af årets kattedronning og kattekonge.

Ved tøndeslagningen bliver børnene opdelt i grupper af 0-3 år, 4-7 år og 8-12 år, og billetter kræves kun for de børn, der deltager i tøndeslagningen. Med i billetprisen vil der også være én slikpose til hvert barn.

Musikkens Spisehus vil desuden sørge for lidt godt til ganen, hvor der vil være mulighed for at købe fastelavnsboller, saftevand og kaffe.

Hvornår: Søndag d. 23. februar fra kl. 11.00
Hvor: Musikkens Hus
Læs mere og køb billet til 35 kr. her

Fastelavn i Urban City

Der afholdes fastelavnsfest i Råt&Godt på lørdag d. 22 februar.

Børn og barnlige sjæle er velkomne, når man igen i år slår ”ræven af tønden”.

Kom gerne udklædt, for de kårer årets udklædning – og selvfølgelig årets rævekonge og –dronning!

Jonny Hefty aka Muggen RÆV – gadekunstner har igen i år været så venlig at dekorere vores fastelavnstønder, som er en gave fra Føtex Eternitten.

Alle kan være med, og det er gratis at deltage! Der er masser af aktiviteter for store og små, bl.a. tegne- og dubloområde til børn samt bordfodbold og brætspil til de lidt ældre.

Hvornår: Lørdag d. 22. februar fra kl. 10.00
Hvor: Urban City, Hjulmagervej 58
Mere info her

Fastelavnsfest i kulturhuset A2

Kulturhuset A2 og Aalborg Citykirkes børneforening afholder fastelavnsfest, og alle er inviteret.

Tag hele familien afsted, og klæd gerne børnene eller alle ud.

Sammen skal man slå katten af tønden, konkurrere, kåre de bedste udklædninger, spise fastelavnsboller og hygge.

Det bliver en sjov og festlig eftermiddag, og den er helt gratis.

Hvornår: Søndag d. 23. februar fra 13.30
Hvor: Kulturhuset A2, Riihimækivej 6, 9200 Aalborg

Fastelavnsfest med besøg fra Pirates-spillere

Tag afsted på lørdag for at slå katten af tønden på Trekanten.

Børnene deles op i tre grupper – små – mellemstore og store, og tønderne er dimensioneret efter det.

Der er selvfølgelig slik til alle og kroner til kattekonge eller kattedronning – og så en præmie til den flotteste drenge og pige udklædning.

Der kommer også besøg af af ishockeyspillere fra Aalborg Pirates som led i CoolEast samarbejdet.

Arrangementet er gratis. Alle er velkomne. Det er ikke nødvendigt at melde sig til.

Hvornår: Lørdag d. 22. februar fra kl. 11.00
Hvor: Trekanten – Bibliotek og kulturhus, Sebbersundvej 2a

Vind medlemsskab de næste 15 år: Fitness World fejrer fødselsdag med vild konkurrence

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

For 15 år siden slog Fitness World for første gang dørene op og bød danskerne inden for til fitness, cardio og styrketræning.

Der har været en enorm udvikling på området. I dag er fitness blevet allemandseje, og Danmarks største fitnesskæde har nu fokus på at skabe sunde vaner, fællesskab, balance og mental sundhed.

De 15 år og den flotte rejse fejres nu i stor stil i de forskellige Fitness World afdelinger i Aalborg, hvor medlemmerne kan vinde et 15-års medlemskab.

Det skriver Fitness World i en pressemeddelelse.

Fitness World har i dag 10 centre fordelt i Aalborg-området og Nørresundby.

Skal være en fødselsdag for medlemmerne

Majken Westergaard centerleder i FW på Eternitten, står blandt andet parat til at tage imod de lokale medlemmer, der ønsker at deltage i festlighederne.

“Fødselsdagsugen her i Aalborg skal bruges på at lave flere forskellige tiltag og begivenheder for vores kunder.

De fortjener også at blive fejret, for det er dem, der er med til at skabe den gode stemning i centret dag efter dag.

Vi skal blandt andet spille ’cardio-banko’, hvor der bliver sat bankoplader op på cardio-maskinerne, så folk kan vinde små præmier, mens de fortsætter deres sunde vane,” siger Majken Westergaard.

I løbet af fødselsdagsfejringen vil fire heldige medlemmer af Fitness World vinde et 15 års medlemskab til Fitness World.

For at deltage skal man enten følge med i konkurrencerne inde på Fitness Worlds sociale medier eller deltage i fødselsdagsudfordringen i Fitness World app’en i løbet af uge 8 eller 9.

Aalborgenserne er vilde med holdtræning

Siden 2005 har udviklingen og interessen inden for fitness været stor, og i dag har Fitness World medlemmer i alderen fra 14 til 90 år.

Særligt i centret på Eternitten oplever centerleder Majken Vestergaard, at medlemmerne er vilde med holdtræning:

“Hos Fitness World i Eternitten oplever vi, hvordan folk bare er vilde med holdtræning. Jeg tror, det er det sociale aspekt ved holdtræning – og det at man er flere sammen om det – der gør, at det er så stort, som det er.

Det viser også godt den tendens, der har været inden for fitness, hvor det er blevet en mere social aktivitet end tidligere,” siger Majken Westergaard.

Du kan deltage i Fitness World konkurrencen her uanset om du er medlem eller ej.