Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nybyg: Opgaver du kan spare penge på at lave selv

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

At kaste sig ud i et nybygger projekt kan let virke uoverskueligt eller ende med at blive en dyr fornøjelse, men der findes heldigvis mange områder, hvor du kan spare penge på at gøre det selv. Mens nogle opgaver er bedst overladt til de professionelle, såsom el installationer eller det nye køkken der skal sættes op, er der mange mindre opgaver, du selv kan give dig i kast med. I denne artikel kan du læse mere om, hvilke opgaver du kan klare selv, og dermed spare penge, og hvordan de bliver mere overskuelige. 

Gør-det-selv udendørs

Hvis du har planer om en sandkasse i haven, et højbed eller en ny indkørsel behøver du ikke bruge oceaner af tid og penge på at finde et firma, der kan klare det. De opgaver kan du nemlig let gøre selv. Med en smart mængdeberegner kan du selv udregne, hvor meget du skal bruge af et givent materiale, så du for eksempel ikke løber tør for grus halvvejs nede af indkørslen eller står tilbage med et bjerg af flis efter at have dækket bedet i baghaven. Med beregneren mindsker du spild og undgår at betale for mere end du skal bruge, og samtidig kan du nyde synet af din nye indkørsel eller flotte sandkasse, og vide, at du har gjort et godt stykke gør-det-selv arbejde.

Brug dit netværk

En anden måde at spare på, er ved at bruge dit netværk. Opgaver som maling, have -og anlægsarbejde, og tømrerarbejde kan ofte gøres selv med lidt hjælp fra google og dit eget netværk. Måske kender du nogen, der er tømrer, har grønne fingre eller har styr på det med belysning. Uanset hvad, så er chancen for, at de vil hjælpe dig med dit projekt nok stor, og ingen opgaver er for små eller for simple. At bruge dit netværk og trække på venner og familie kan derfor være en både budget-venlig og hyggelig løsning, og mange opgaver bliver samtidig mere overskuelige, hvis I hjælper hinanden både med planlægningen og udførelsen.

Tænk bæredygtigt

Udover at spare dig penge er det ofte også mere bæredygtigt at gøre det selv. Du sparer ressourcer og transport, og mange sparer også på materialer, da genbrug er blevet mere populært. Her er der ofte hjælp at hente ved genbrugsstationer eller loppemarkeder, hvor man kan finde alt fra møbler og belysning til glas, tømrer og fliser. Fliser er endnu et område, hvor du også kan spare ved at gøre det selv. Med en smule øvelse kan du lægge fliserne selv, om det så er på badeværelset, i køkkenet eller i haven, og få et flot resultat. Genbrugsstationer har ofte unikke og flotte fliser, der for eksempel kan pryde væggen i brusekabinen eller tilføje et sjovt twist til køkkenet. Selv til haven kan du også spare ved at gå på jagt efter store havefliser til stier eller højbed.

Del artikel

Andre læser også