Ny undersøgelse viser: Magasin er danskernes shopping-favorit

Skrevet af: Michael Qureshi

Når regnen siler ned, og blæsten rusker i det hele, så er det altså rart at kunne shoppe indendørs.

Danmark har efterhånden en lang række fantastiske shoppingcentre, og de er i mange byer en vigtig del af centrum.

Analysebureauet YouGov har set nærmere på danskernes generelle holdning til shoppingcentre, og i høj grad hvilke shoppingcentre de foretrækker.

Der blev lavet en generel landsdækkende undersøgelse, og så en regional rundspørge for at komme frem til danskernes foretrukne shoppingcentre.

Magasin, som har filialer i landets største byer, ligger suverænt i toppen af rankingen målt på positivt indtryk.

39% af danskerne har et positivt indtryk af Magasin. Fields ligger på andenpladsen sammen med Salling. 28% af danskerne har et positivt indtryk af de to centre.

Regionalt her i Nordjylland indtager Aalborg Storcenter førstepladsen foran Salling og Magasin.

Foto: Magasin

Stærkt comeback i Aalborg

Hos Magasin i Aalborg er man naturligvis stolte over topplaceringen på landsplan, men ikke mindst at man blot et år efter det store comeback til byen er med helt i top.

Det fortæller Tina Mikkelsen, Store Manager i Magasin Aalborg, til MigogAalborg.

“Det viser, at Magasin har et rigtig godt fundament i Danmark.

Kunderne ved godt, hvad vi står for. Vi har haft en del års fravær i Aalborg, og det tager tid at bygge det hele op igen, men jeg synes, det er positivt, at vi også står godt i Nordjylland i undersøgelsen.

Vi skal bygge videre på det, vi er dygtige til, og hvor vi skiller os ud. Vi skal altid være en forretning, man kommer ind i og har lyst til at opleve,” forklarer Tina Mikkelsen.

Magasins Store Manager i Aalborg, Tina Mikkelsen

Har løftet online shoppingsalg

Hun er også imponeret over, hvor meget man har løftet shoppingsalget online i Nordjylland efter Magasins genåbning i Aalborg.

“Rigtig mange bruger det her med at bestille det online, og så selv hente, så man sparer fragten. Det viser, at vi står på flere stærke ben i forretningen.”

Det er især på personal shopper-delen, at Magasin får ros for at gøre shopping til en lettere og personlig oplevelse.

“Vi har virkelig mærket efterspørgslen her i december, hvor mange gerne vil finde et lækkert outfit til julefrokosterne og nytårsaften.

Flere har også udnyttet vores personal gave-shopper, hvor man kan sende dem en ønskeliste på forhånd, og så kan julegave-indkøbet være klaret på en time.

Mange kvinder er også vilde med vores lingeri-shopper, hvor de kan få taget mål og prøve det forskellige lækre undertøj.

De fleste bliver stadig overrasket over, at det er helt gratis at prøve en personal shopper,” lyder det fra Tina Mikkelsen.

Flere events og aktiviteter i det nye år

I 2020 kommer man også til at opleve, at Magasin fortsat har stor fokus på events og aktiviteter i shoppingcentret i Aalborgs midtby.

“Vi har gennem det seneste år haft mange forskellige events. Lige fra Youtubere der pakker gaver ind og laver nogle festlige ting her til AaB-spillere til modeevents.

Vi vil rigtig gerne være med til, at der sker en masse i byen og ikke kun tænke kroner og ører,” forklarer Tina Mikkelsen.

Nu venter det sidste julesalg her i den sidste uge op til juleaften, og derefter det store januarudsalg.

“Hvis jeg kigger et år tilbage, så var julehandlen for mange første gang, at de besøgte Magasin, efter vi åbnede igen.

Nu er vi bedre forankret i folks bevidsthed, og det kan vi tydeligt mærke. De kender vores forretning bedre og ved, hvad vi har. Så vi glæder os til at tage imod en masse shopping-kunder lige helt op til juleaften, og så når juledagene er overstået.”

Magasins åbningstider frem til nytår

18-23 december
10-20

24 – 25 – 26 december
Lukket

Fredag 27. december
7-22

28-30 december
9-22

31. december
10-15

Nu er man helt klar: Aalborgs første veganske foodtruck åbner i weekenden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

miDet har været længe undervejs. Men nu er der kun få dage til, at det hele bliver en realitet.

I februar kunne vi fortælle om VeganDóttir (der på islandsk betyder “veganer-datter”), som har startet en Crowfunding-kampagne for at få kapital til at starte op.

Målet var 50.000 kr. fra private, som ville støtte op om Aalborgs første veganske Foodtruck, og de penge blev rejst allerede i slutningen af april.

Men så kom Corona buldrende og satte en stopper for, at man kørte rundt i Aalborg på forskellige lokationer. I stedet fandt man en løsning med en fast placering lige ved Råt & Godt på Hjulmagervej.

Klar til de første gæster fra søndag

Nu er man så klar til at byde de første gæster velkommen fra på søndag d. 16. august, hvor man åbner klokken 14.00 og holder åbent indtil klokken 20.00.

“I starten kommer vi primært til at servere burgere og fritter.

Alt i burgerne er lavet fra bunden med grøntsager fra vores lokale leverandører.

De veganske bøffer består af mange friske ingredienser, dressingerne laver vi også selv og så er “ostesaucen” også lavet af grøntsager. Der er virkelig tænkt over hver lille ingrediens, og det er lavet på kærlighed,” forklarer den ene del af det nye madsted, Kolbrún Gunnarsdóttir.

Islandske Kolbrún Gunnarsdóttir har startet projektet i samarbejde med Rasmus Raspel og Paula Uspenski.

Laves frisk på stedet

Fritterne er lavet af lokale kartofler, helt uden giftstoffer.

Al maden laves helt frisk på stedet og serveres med masser af mikrogrønt. For de uindviede er det grøntsagsskud med enormt meget smag.

“Vores leverandører er Grønt Smag, Milpa Have og Sandmosens Permahave, som alle kommer fra Aalborg og omegn.

Vi bruger mindre, lokale farmere, som har mulighed for at dyrke på en mere bæredygtig måde uden at bruge giftstoffer. Vi vil hellere støtte op om dem og lokalsamfundet end at købe noget, der er masseproduceret,” forklarer Kolbrún Gunnarsdóttir

VeganDóttir er primært takeaway, men der er en fin udendørs terrasse, hvor man kan sidde og hygge. Alle møblerne i området er bygget af dem selv af genbrugsmaterialer.

“Vi glæder os meget til at åbne, og vi håber, at aalborgenserne vil tage imod vores bæredygtige koncept.”

Hvad: Åbner på søndag den 16. august, kl. 14.00 og har åbent indtil kl. 20
Hvad sker der: De kan lokke med en masse musik til åbningen. White Wolf og vinyl DJ’en Chris Power kommer for at spille.
Hvor:  Hjulmagervej 58 (ved siden af Råt&Godt)

Åbningstider. De har åbent på mandag den 17. august, men herefter er åbningstiderne: Mandag og torsdag lukket. Tirsdag, onsdag, fredag og lørdag åbent fra 12.00 til 20.00 og søndag åbent 12.00 til 18.00.

Meget mere Street Art i byen: Kendt kunstner maler nyt stort gavlmaleri i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Det nye i Vejgaard på Hadsundvej Foto: Case Maclaim
Det nye i Vejgaard på Hadsundvej Foto: Case Maclaim

Her i Aalborg nyder vi rigtig godt af det smukke Street Art rundt omkring på forskellige gavlmalerier i byen.

Inden for den nærmeste fremtid, kan vi se frem til flere. Det første er allerede godt i gang med at blive malet.

Den verdenskendte kunstner INTI fra Chile er netop ankommet til Aalborg, og er i fuld gang med et gavlmaleri midt i Aalborg.

Det sker på Nørregade 31, hvor man kan se ham arbejde hver dag frem til 18. august i næste uge.

Stort scoop at få ham til Aalborg

Hans store gavlmalerier kan i dag opleves verden rundt, og er ofte kendetegnet ved stærke farver som et latinsk karneval mikset med en underfundig energi fra de oprindelige sydamerikanske kulturer udtrykt i et kontrolleret stærkt teknisk strøg.

Det har længe været et stort ønske at få kunstneren til Aalborg, hvorfor det er første gang, han udfører et værk i Danmark.

“Vi er rigtig stolte over, at så stort et navn på Street Art scenen er kommet her til Aalborg og laver det næste store gavlmaleri.

Vi håber rigtig mange vil kigge forbi de kommende dage og se ham arbejde,” lyder det fra Kirk Gallery, som er initiativtager på de forskellige gavlmalerier.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Kæmpe scoop: Dansk Hollywood-stjerne optræder snart i Vor Frue Kirke

Skrevet af: Michael Qureshi

“Engle og Dæmoner”. “Fast & Furious”. “The Last Kingdom” og mange flere.

Det er sjældent, at en skuespiller med så mange Hollywood-produktioner pludselig opfører et stykke kombineret soloteater og musikoplevelse i en kirke i Aalborg.

Men det bliver nu en realitet.

Skuespilleren Thure Lindhardt og musikeren Søren Gemmer gæster fredag 11. september kl. 19 Vor Frue Kirke i Aalborg med en tværkunstnerisk fortolkning af HØJSANGEN.

En sydende omsmeltning af Det Gamle Testamentes sprogblomstrende ode til kærligheden og kroppen.

Det skriver Vor Frue Kirke i en pressemeddelelse.

Ublu hyldest

HØJSANGEN har en særlig plads i verdenslitteraturen og i Biblen, hvor den med sin billedrige, ublu hyldest til kroppen har været en torn i øjet på bornerte teologer i århundreder.

Teksten har inspireret blandt meget andet Shakespeares Sonetter og et væld af populærkulturelle værker. Som den eneste tekst i Biblen er den båret af en kvindelig fortællerstemme.

Kvadrofonisk lyd

HØJSANGEN undersøges gennem Lindhardts distinkt nærværende læsning og Gemmers sakrale synthflader, iturevne reallyde og livesamplinger af den talende stemme, fremkaldt kvadrofonisk fra kirkerummets fire hjørner.

Succes med Prædikerens Bog

De to kunstnere fortolkede i 2018-19 i en række danske kirker Prædikerens Bog i projektet ALTING HAR EN TID, der tiltrak sig stor opmærksomhed for sit sitrende sammenspil og intense udtryk. Vor Frue Kirke glæder sig til at præsentere deres nye samarbejde.

Projektet er støttet af DJBFA, Brorsons Kirke i København og Statens Kunstfond.

Der bliver sandsynligvis nok hurtigt udsolgt i forhold til begrænset antal billetter på grund af Covid-19 restriktioner

Du kan købe billet lige her