Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny undersøgelse: Her er nordjydernes foretrukne pizza-toppings

Af Emil Kjær Jørgensen

Der kan (åbenbart) laves statistik om alt.

Pizza er og bliver en af danskernes absolut yndlingsretter, og nu viser en ny undersøgelse, hvilke pizza toppings vi nordjyder allerhelst vil have på pizzaen.

Det skriver pizzaovnsproducenten Ooni i en pressemeddelelse.

Ooni har fået YouGov til at lave en undersøgelse i sommeren 2022, hvor nordjyderne givet deres mening til kende, når det kommer til pizza toppings.

Hvad end du skal samle familien om middagsbordet eller får gæster på besøg i weekenden, så taler resultaterne sit klare sprog om nordjydernes præferencer – og ananas faktisk ikke engang den mest upopulære …

Her er nordjydernes foretrukne toppings på pizzaen

I Finland vil man have kogt skinke. I Sverige vil man have Kebab. Men hvad skal man egentlig have på sin pizza, hvis man vil have succes i Nordjylland?

Her er det pepperonien, der har overtaget førstepladsen blandt de mest foretrukne toppings.

Ud fra undersøgelsen har Ooni lavet en liste over de fem toppings, der vil gøre dig til den bedste pizzaiolo i Region Nordjylland:

  1. Pepperoni (42%)
  2. Parmaskinke (36%)
  3. Kebab (33%)
  4. Frisk Mozzarella (32%)
  5. Kødsovs (27%)

Hold dig fra ansjoser og gedeost

Ananas har længe vakt forargelse blandt pizzaelskere, der har set ondt mod den velkendte Hawaiipizza.

Men undersøgelsen blandt nordjyderne viser, at ansjoser er markant mere upopulære på pizzaen.

Hele 48% af nordjyderne udtrykker modstand mod ansjoser på pizza, mens 32% af nordjyderne har det på samme måde med gedeosten. Begge toppings er at finde i top-3 over det mest upopulære.

Her ligger de med den svenske pizzatradition med Banan & Karry, som 38% af nordjyderne ikke vil spise.

Der kan altså være drøje hug på vej, hvis du smider ansjoser, gedeost eller banan & karry på weekendens pizza.

Del artikel