Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Premiere i dag: Ny stjernespækket serie udspiller sig i Aalborg

Af Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Der er drinks på Helmuth. Hygge på toppen af Hotel Hvide Hus og masser af fede billeder af Limfjordsbroen.

Man føler sig helt hjemme, når man ser den nye danske tv-serie “Dopamin”, der torsdag fik premiere på Discovery + og Kanal 5.

Det er en ny kæmpe satsning fra streaming-giganten, som udspiller sig lige her i Aalborg.

Den byder på et stjernespækket dansk cast med skuespillere som Amalie Dollerup, Ellen Hillingsø og Jonathan Harboe i de bærende roller.

Derudover får den kendte norske skuespiller Josefine Frida fra hitserien SKAM dansk debut i DOPAMIN.

DOPAMIN er et psykologisk, relationsbåret trekantsdrama, der undervejs tager en overraskende drejning, hvor dystre hemmeligheder bliver afsløret, og hovedpersonerne kommer ud i et farligt spil med livet som indsats.

DOPAMIN udspiller sig på det fiktive Limfjordens Universitetshospital i Aalborg, hvor sygeplejersken Maiken (Amalie Dollerup) arbejder sammen med sin kæreste, lægen Jacob (Jonathan Harboe).

Maiken har et nært venskab med den ældre sygeplejerske Anette (Ellen Hillingsø), og selvom alt på overfladen virker til at gå fint, så kæmper Maiken med et stagneret privatliv og et falmende forhold til Jacob.

Parrets verden bliver vendt på hovedet, da den charmerende, norske sygeplejerske Ida (Josefine Frida) starter på afdelingen og hurtigt bliver Maikens nye, bedste veninde.

Med Ida kommer kaos, og før Maiken ved af det, hvirvles hun ind i en verden af manipulation, begær og uventede dødsfald.

Læs også: Kun med MigogAalborg: Spar på Vi Elsker 90’erne billetterne

Premiere i dag: Ny stjernespækket serie udspiller sig i Aalborg

Et mere dramatisk udtryk

Serien er løst inspireret af kriminalsager fra den virkelige verden og er del af Discovery Danmarks fiktionssatsning, der blev taget hul på i august med komedieserien Fars Drenge samt Fixer, der fik premiere i november.

Mens de seneste fiktionsserier Fixer og Fars Drenge har det absurde og komiske som omdrejningspunkt, er DOPAMIN drevet af det menneskelige begær, der mødes af spændingen og intensiteten fra en thriller/dramaserie.

“Det er vores tredje fiktionsserie, og som man måske kan fornemme af den korte beskrivelse, kommer denne til at være markant anderledes end både Fars Drenge og Fixer.

Jeg er glad for, at vi kan tilbyde et bredt og varieret udbud af indhold til vores seere, og med DOPAMIN får vores originale fiktionsindhold et mere dramatisk udtryk.

Jeg synes, at DOPAMIN har stort potentiale, og det er med stolthed, at vi kan præsentere en række af så talentfulde skuespillere, der bringer internationalt islæt til en dansk tv-serie,” siger programdirektør Pil Gundelach Brandstrup.