Ny trend i hård branche: Anne giver gode tips til hurtige bolig-salg

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Josephine Beck

Der er rift om at være gode på boligmarkedet både i hele landet og ikke mindst blandt rigtig mange ejendomsmæglere i Aalborg og omegn.

Derfor handler det i højere grad også om at kunne tilbyde noget ekstra som ejendomsmægler eller tænke i nye baner.

Aalborg Mægleren er gået på en ny trend, hvor de har indretningskonsulenten Anne Koch fast tilknyttet. Hun tiltrådte tidligere på året og sidder blandt andet i Aalborg Mæglerens nye butik i Vejgaard.

”Jeg havde allerede mægler-branchen i tankerne, da jeg startede som selvstændig i september måned. Jeg tænkte, at her måtte der være et marked for det at have en fast indretningskonsulent tilknyttet.

Så da Bo Lynge var med på ideen, blev det hurtigt en realitet,” fortæller Anne, der har fået en rigtig god start mæglervirksomheden.

Er også selvstændig i egen virksomhed

Udover sit arbejde for Aalborg Mægleren, er Anne selvstædig i sin egen virksomhed, der beskæftiger sig med indretning og boligstyling.

Anne Koch er stylisten bag indretningen af Aalborg Mæglerens nyligt åbnede butik på Hadsundvej 33A i Vejgaard.

Annes fornemmeste opgave er at rådgive og vejlede Aalborg Mæglerens sælgende kunder, i hvordan de kan løse nogle af de udfordringer, der kan være ved at få sin bolig solgt.

”Hvis sælger ønsker det, tager jeg ud og ser den pågældende bolig, og vurderer herefter hvad jeg mener der bør gøres af ændringer, nye tiltag eller andet, som kan forbedre chancerne for salg.

Jo flere vi kan ramme, desto bedre er det. Det handler altså om at ramme flest muligt, og derfor er det vigtigt, at boligen imødekommer mange forskellige typer, så antallet af interesserede stiger” forklarer hun.

Hvis man som sælger ikke selv vil stå med det arbejde, der kan ligge i at indrette, flytte rundt mv., inden boligen skal fotograferes og sættes til salg, kan man desuden hyre Anne til at udføre opgaver som disse.

Positiv respons fra kunderne

Alt tyder på at det arbejde Anne udfører, som supplement til Aalborg Mæglerens, er noget som virksomhedens kunder synes om.

Siden hun startede i januar, har hun kun fået positiv respons fra de kunder, hun har besøgt, vejledt eller indrettet bolig for. Løbende tikker der da også mails ind med før-og efterbilleder, fra kunder som har taget Annes råd og vejledning til sig, og efterfølgende selv har indrettet sin bolig på ny.

Ideen med en indretningskonsulent i en mæglervirksomhed kan altså vise sig at være en trend, der er kommet for at blive.

Her er fem gode tips fra Anne Koch til at gøre sin bolig mere salgsklar
 1. Vær ikke bange for at lege med farver. Mange er farveforskrækkede. Men udse dig et par farver, du er vild med, og prøv at lade dem indgå i din indretning.
 2. Husk den bløde indretning i form af puder, tæpper og gulvtæpper, ja endda vægtæppet. Det bryder rummet og giver en bedre akustik.
 3. Lidt grønt til hjemmet:  Grønt i form af planter er altså et must til hjemmet. Du får et meget mere harmonisk og lækkert hjem. Og er du helt umulig til at holde planter, ja så køb nogle enkelte bukketter.
 4. Tænk også i funktion. Formår du at udnytte dit hjem optimalt. Det er vigtigt at et hjem fungerer, ud over at være smukt. Du har måske en krog eller to, du ikke ved hvad du skal gøre ved. Lav en liste over ting, du måske mangler, eller ikke er tilfreds med. Og prøv så om du ikke kan få løst problemet.
 5. Husk at lege med forskellige former og materialer. I form af stoffer, træ, plastik, jern osv. Der gir igen et mere harmonisk hjem.

Dennis fra Ruths åbner i Aalborg: Nu afslører han konceptet og priserne

Teamet bag Textur er allerede på plads

Let’s taco’ bout this: Menendez præsenterer ny sæsonmenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er sket meget, siden Restaurant Menendez for første gang sagde Hola! til aalborgenserne i slutningen af marts.

Kim Jeppesen og Anne Menendez, der også står bag Restaurant Nam og det nye SMAEK, har arbejdet intensivt på at skabe den helt rigtige mexi-stemning i Nordjyllands hovedstad – og det må sige at være lykkes.

Hver weekend bugner restauranten af sultne og nysgerrige gæster, der med fornøjelse går på opdagelse i alt, hvad den latinamerikanske gastronomi kan bære.

Anne, der selv har rødder i El Salvador og Bolivia, har haft et ønske om at skabe mad, der ikke er bundet til lande eller traditioner. Maden skabes ud fra hvad der inspirerer køkkenet fra de forskellige lande i Latin Amerika – og naturligvis hvilke råvarer, der er i sæson.

I anledning af, at sommersæsonen er ved at gå på hæld, sker der derfor også omrokeringer på Menendez’ menukort.

Helt ny sæsonmenu klar

I sidste uge bød de velkommen til en helt ny sæsonmenu, men den helt store nyhed er en splinterny veggie-version.

Den nye vegetariske touch er kommet både kommet på a la carte, den populære taco tasting, som takeaway og ikke mindst som en del af Menendez’ 9 serveringer.

I sidstnævnte tryller kokken efter køkkenets bedste kundskaber – og det har vi naturligvis været forbi og prøvesmage.

Hvis man tror, at dét at gøre en latinamerikansk menu vegetarisk, kommer til at efterlade huller og mangler, kan man godt tro om igen.

Hvis man ikke fik det at vide på forhånd, vil vi godt påstå, at du gennem aftenen vil glemme alt om, at dine tallerkener bliver serveret helt uden kød.

Aftenens 9 serveringer var som følger:

 • Patacones m. trøffelcreme, havgus og saltet lime
 • Veggie Anticucho grillspyd m. svampe & æggeblomme
 • Tostada m. røget kartoffel, ærter & salsa verde
 • Ceviche af tomat m. æble leche de tigre & chulpe majs
 • Taco m. butternut squash m. chipotle creme & cortido
 • Taco m. grillede løg, Ananas & salsa amarillo
 • Humitas m. svampe, gammelknas & creme fraiche
 • Stegt blomkål m. pimientos de padron & hasselnødder
 • “Bayas con crema” Bær m. karamelis, hvid chokoladefløde & makroner

Som tidligere nævnt, så var det ikke svært at “abstrahere” fra det faktum, at menuen var sammensat helt uden indblanding fra dyreriget – på trods af, at aftenens to udsendte begge er kødædere.

For at fremhæve nogle serveringer – selvom det måske ikke er nødvendigt, da du jo får dem alle – kan vi eksempelvis snakke lidt om “svampespydet”, der nærmest smeltede på tungen – tostada‘en, en form for sprødstegt tortilla, der knasede og fedtede på den helt perfekte måde – den sikre taco-vinder, der lå en perfekt bund for det spændende og velvalgte fyld … ja, vi kunne blive ved.

En særlig oplevelse var det også at møde humitas, der under sin majsindpakning gemte på en blød blanding af svampe, ost og creme fraiche.

Og det er det Menendez kan: Overraske og udvide ens madhorisont … hele vejen over Atlanten.

Bedste dessert nogensinde

Hvis vi absolut skal kåre en livret (det skal vi jo ikke … men det fortjener den altså), så bliver det uden tøven aftenens sidste.

Desserten, Bayas con crema med karamel-is, hvid chokoladefløde og makroner, var tæt på den bedste dessert, vi nogensinde har fået og alle ingredienser faldt ind i så smuk en synergi, at de mexicanske engle gav sig til at danse salsa på vores tunger.

En abolut must-try uanset om du er vegetar, kødæder, faldskærmsudspringer eller bare en ganske almindelig sofakartoffel.

Menendez har i hvert fald gjort sit ypperste for at bevise, at vegetarisk mad overhovedet ikke behøver at være et fravalg af noget – nærmere bare en helt ny smagsvej at gå, hvis du trænger til at blive forkælet og inspireret på ny.

Du kan booke dit næste besøg på Menendez lige her.

Buenas tardes!

Stor weekend i Fårup Sommerland: Koncert og sidste chance for en badetur

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto: Fårup Sommerland
PR-foto: Fårup Sommerland

Man kan roligt finde badetøjet frem igen.

I weekenden vender sommeren retur til Nordjylland med temperaturer over 25 grader, og endelig kan vi blive fri for regnbyger og vekslende skydække.

Fårup Sommerland forventer også, at deres store Aquapark bliver et trækplaster, når sensommeren viser sig fra sin allerbedste side.

Faktisk bliver det sidste chance for en badetur i Aquaparken. Vandkanonen, Vandslangen og alle de andre sjove vandrutschebaner i deres vandland lukker nemlig ned efter weekenden.

Store koncerter i vente

Det gør resten af Fårup Sommerland heldigvis ikke. Der er stadig noget tid tilbage af årets sæson, og på lørdag er der stor koncert med hitmageren Skinz.

I sidste weekend var det Joey Moe, der charmerede gæsterne i Danmarks sjoveste skov, og i den kommende weekend er det altså Skinz med flere af sine store hits.

Weekenden efter er der atter koncert, når Wafande og Shaka Loveless holder dobbelt-koncert.

Nomineret til en pris

Men det er ikke de eneste gode nyheder fra Fårup Sommerland.

De er nemlig blevet nomineret til en ret særlig pris. De er nemlig blevet nomineret til en Børn i byen Pris 2019 som Bedste Forlystelse.

Børn i Byen er et medie henvendt til børnefamilier, og de har mange kendte navne med i nomineringerne. Fårup Sommerland er i duel med Tivoli, Legoland, Djurs Sommerland og Bakken.

Den anerkendelse vækker glæde i Fårup Sommerland.

“Det er jo en af de største portaler for børnefamilier i Danmark, så vi er super glade for at blive nomineret til Danmarks bedste forlystelse af Børn i Byen.

Det her er jo en nominering som gæsterne giver os, så jeg håber meget at en masse nordjyder vil stemme på os, så vi kan trække prisen hjem til Nordjylland,” siger Rasmus Mortensen, Marketingchef i Fårup, til MigogAalborg.

Du kan se de nominerede og stemme her

14.000 gæster i sommerferien: Udstilling skaber stor fremgang for Utzon Center

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Bier, røg, lys, gys i maven, grin, skalahuse, himmelhytter og fed teknologi.

Det er opskriften på at engagere børn og legeglade voksne i arkitektur.

I skolernes sommerferie har ikke færre end 14.000 gæster, heraf 4.000 børn, lagt vejen forbi Utzon Center for at lege og lære i udstillingen Rumtosset.

Det er en fremgang på 50 procent i forhold til samme periode sidste år, der på grund af den store Utzon100-fejring indtil videre er rekordåret.

“Vi brænder for at vise børn og voksne, hvad arkitektur kan – og for at give dem oplevelser for alle sanserne, forstanden og fantasien. Samtidig arbejder vi for, at kultur ikke skal være en lukket byfest.

Det skal trække folk fra hele verden og resten af landet til og give dem noget, de ikke får andre steder. Det er i høj grad lykkedes med Rumtosset, siger Lasse Andersson, kreativ direktør på Utzon Center.

Ud af de 14.000 gæster er 36% nordjyder, 30% er fra det øvrige Danmark, og 34% udlændinge.

“Og de har alle forladt os glade og rumtossede, “tilføjer Lasse Andersson.

Pressefoto

Arkitektur er en leg

Rumtosset er en del af “Arkitektur er en leg”-projektet, som er støttet af Nordea-fonden. Et projekt, som både kommer gæster i Utzon Center og skolebørn over hele landet til glæde gennem inspirerende undervisning.

Hos Nordea-fonden er der stor tilfredshed med projektet.

“Børn og unge skal opleve arkitektur som en kreativ, visuel leg, hvor de selv kan skabe med hoved og hænder. Det tror vi giver en håndgribelig indgang til og forståelse af arkitekturens verden, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Følgende arkitektfirmaer bidrager til udstillingen: YOKE (CPH), COBE (CBH), ADEPT (CPH), JaJa (CPH), Reiulf Ramstad Arkitekter (Oslo) og Studio Poesis (Aalborg).

Rumtosset er en del af Arkitektur er en leg-projektet, som er støttet af Nordea-fonden, mens udstillingen også er støttet af Statens Kunstfond og Keflico.

Udstillingen løber fra 27. juni 2019 til 23. februar 2020. Du kan finde mere info om Rumtosset her.