Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du set det?: Ny tankevækkende fotoudstilling i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

Aalborg Bibliotekerne varmer op til Aalborg Kommunes Verdensmålsuge i uge 17.

Har du været forbi Hovedbiblioteket i denne uge, har du uden tvivl spottet de store billeder, der er sat op i det overdækkede gangareal, som leder op til hovedindgangen samt i selve biblioteket.

Fotografierne er taget af den verdensberømte danske fotograf Jakob Dall og forestiller “de vidtrækkende menneskeskabte klimaforandringer, der finder sted over alt på kloden, og på de katastrofer og de menneskelige tragedier de medfører,” skriver biblioteket.

Udstillingen er lavet i samarbejde med organisationen Bedsteforældrenes Klimaaktion og kan ses fra den 16. april til den 8. maj.

Nogle af bedsteforældrene vil også være til stede ved udstillingen i hverdage kl. 14.00-16.00 og fra kl. 12.00-14.00 i uge 17.

“Her byder vi at tage jer med rundt i udstillingen. Vi har en quiz og nogle spørgsmål, der relaterer til udstillingen, og vi diskuterer dem gerne med jer,” skriver de.

Har du set det?: Ny tankevækkende fotoudstilling i Aalborg

Få indsigt i de menneskelige omkostninger

Udstillingen hedder + 2°C og henviser til Parisaftalens mål og viser klimaforandringernes konsekvenser fra 18 af verdens mest udsatte lande gennem tre årtier. 

Om udstillingen skriver Jakob Dall:

“Fotografierne viser hverdagen for de mennesker, der er direkte berørt af temperaturstigninger og katastrofer, så hverdagen nu handler om at overleve frem for at leve.

Udstillingen giver beskueren indsigt i klimaproblematikkens menneskelige omkostninger. De er suppleret af tekster fra hvert land, der hjælper til at forklare, hvad man kigger op. “

Du kan læse mere om udstillingen her og om Borgernes Verdensmålsuge her.

Del artikel

Andre læser også