Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Naturvejleder forbløffet: Her er status på spækhuggeren i Limfjorden

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Alkymedia
Foto: Alkymedia

Den seneste gang vi skrev om den famøse spækhugger var mod slutningen af april, og her kunne vi melde, at den stadig var i live.

Dengang lå den ved ved Nørre Uttrup Lystbådehavn, og nu er den at finde ud for Sundby-Hvorup Lystbådehavn, der er den østligste af Aalborgs fem lystbådehavne.

Vi tog fat i vildtkonsulent ved Naturstyrelsen, Ivar Høst, for at høre nærmere om status på spækhuggeren, der mod alle odds stadig er i live.

“Jeg var dernede i morges, og der var stadig liv i den,” fortæller han.

Intet er ændret på den front, men der er alligevel nogle nyheder, da Naturstyrelsen har fundet et sted, hvor de vil obducere den når (eller hvis?) den dør.

Stedet er fastlagt

Spurgt ind til stedet for obducering, forklarer Ivar Høst, at de har valgt, at det skal ske lokalt:

“Det bliver på havnen i Nørresundby.  Vi har fundet et sted mellem Hedegaard og Aalborg Kommunes Forvaltning, hvor vi har fået lov af lodsejer til at være.

Der bliver også plads til, at folk kan komme og observere det. Det er ikke sikkert, at der bliver så meget forklaring undervejs i obduceringen, fordi der er mange opgaver, som skal løses, men det bliver noget, man kan følge med i.”

Valget om at foretage obduceringen lokalt er taget af hensyn til den enorme lokale interesse, der har været, uddyber han:

“Vi gør det gerne lokalt, fordi der er har været så stor interesse, og der er mange, som gerne vil have den sidste del af historien med.”

Del artikel

Andre læser også