Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fem anholdt: Politiet giver ny status på karneval

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Aalborg Karneval fortsætter med at være “fredeligt og festligt”, oplyser Nordjyllands Politi i en ny opdatering.

Og det på trods af at der er kommet nogle flere sager, bl.a. slagsmål.

I mange timer var der kun en anholdt person for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og i løbet af eftermiddagen er yderligere fire personer blevet anholdt.

• En mand i 20’erne er blevet anholdt for trusler mod politifolk og for at overtræde loven om euforiserende stoffer. 
• En person, en mand i 20’erne, blevet anholdt for at overtræde ordensbekendtgørelsen, fordi han i området omkring Kildeparken ikke ville efterkomme politiets anvisninger.  
• En person, en yngre kvinde, er ligeledes omkring Kildeparken blevet anholdt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen samt for at overtræde straffelovens § 119 vedr. vold mod politifolk, idet en betjent blev bidt i armen – dog uden alvorlig tilskadekomst af betjenten.   
• En person er anholdt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Her foreligger ingen yderligere oplysninger omstændighederne.  

Tilkaldt til større slagsmål 

Derudover fik Nordjyllands Politi først på eftermiddagen en melding om et gruppe-slagsmål i Aalborg, hvor en større personkreds havde slået tre mænd ned.

Gerningsstedet er formentlig Sankt Jørgens Gade eller deromkring. Politiets patruljer søgte hurtigt frem mod stedet, men de formodede gerningspersoner var ikke længere på stedet, da patruljerne kom frem.

En person var dog kommet til skade som følge af slagsmålet, og pågældende kom i kontakt med sundhedspersonale. Der er blevet oprettet en voldssag, så de nærmere omstændigheder kan blive undersøgt af politiets efterforskere.

Der er ikke melding om yderligere tilskadekomster i forbindelse med slagsmålet- 

”Ingen mistænkte er i øjeblikket anholdt i den sag, og vi efterforsker lige nu, hvad der er sket, blandt andet skal noget videomateriale gennemses – derfor kan vi ikke komme detaljerne nærmere for nuværende,” siger vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup, der dog tilføjer, at politiet efterforsker et som almindelig vold efter straffelovens § 244.  

God og glad stemning i byen 

Vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup understreger at trods lidt flere indkomne sager, så er der stadig rigtig god og fredelig stemning rundt omkring i Aalborg.

”Stemningen er i den grad god, glad og festlig. Sådan lyder meldingerne fra vores indsatte patruljer. Det er jeg rigtig glad for, og jeg gerne rose alle karnevalisterne for at bidrage til at gøre dagen i dag til folkefest.” 

Når det er sagt, så ved vicepolitiinspektøren godt, at situationen hurtigt kan ændre sig, og forventninger er da også, at antallet af sager og anholdte vil kunne stige i løbet af aftenen og natten. 

”Vores erfaring efter mange års politi-indsats ved karnevallet er, at jo billedet forskyder sig lidt, som dagen skrider frem.

Når promillen stiger, så får vi flere sager ind – Desværre. For det er vores operative mål, at det bliver en fredelig fest for alle deltagerne,” siger Kenneth Ginnerup, der i den forbindelse understreger, at selvom politiet sådan en dag ’går i store sko’, så skrider man naturligvis ind, hvis det bliver nødvendigt. 

Følg anvisninger fra politiet – og tag kontakt ved behov

Vicepolitiinspektøren henstiller også til, at man følger betjentenes anvisninger, ligesom man er velkommen til at rette henvendelse til politiet, hvis man har brug for hjælp eller har spørgsmål. 

Dialogbetjente i de gule refleksveste er særligt synligt i gadebilledet, men alle betjente står klar til at hjælpe, ligesom man kan ringe til politiet på 112, hvis det er akut, eller 114, hvis man har spørgsmål eller ønsker at anmelde noget.

”Vi har opstillet en mobil politistation i området omkring Ansgar Kirke, og tyngden af vores indsats kommer i de næste timer til at være centreret ved Kildeparken. Tag kontakt til os, hvis du har får brug for os,” siger Kenneth Ginnerup.   

Flere mindre tilskadekomne behandlet

Region Nordjylland melder fra den fremskudte skadestue om 101 tilfælde af tilkomster, hvoraf 20 blev sendt videre til Aalborg Universitetshospital. Dog er der ikke tale om meget alvorlige eller livstruende skader. 

”Der er primært,” siger AMK-vagtcentralchef Jan Lindberg, ”tale om tilskadekomster i form af snitsår forårsaget af glas og lignende, ligesom der er mindre faldskader. Det er det skadesbillede, som vi normalt ser under karnevallet.”

Han betegner det i øvrigt, vurderet på nuværende tidspunkt, som et mere stille karneval end normalt. 

Derudover er der, tilføjer Jan Lindberg, 30 opkald ude i byen, hvoraf 21 af dem blev løst med førstehjælpere, mens 5 blev løst med ambulance med udrykning samt 4 med blev løst med ambulance uden udrykning. 

Der er samlet set ingen meldinger om alvorlige tilskadekomster. 

Del artikel

Andre læser også