Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny statistik afslører: Her har du størst risiko for at blive blitzet

Af Redaktionen
Foto:Rigspolitiet
Foto:Rigspolitiet

Det er ens værste frygt, når man kører på vejen: Et kort lysglimt, og så ved man, at den er gal.

Politiets fotovogne er alle vegne, og selvom et nordjysk firma som Saphe har stor succes med at advare om netop fotovogne og lignende, var der alligevel mange, der faldt i fotofælden sidste år.

Det fremgår af tal, som sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har fået aktindsigt i fra Rigspolitiets dato på fartkontroller for 2018.

På landsplan er der udskrevet over en halv million fartbøder, og her i Aalborg Kommune har der i alt været 380 fotovogne, som har givet mere end 27.320 fartbøder. Det svarer til godt 72 fartbøder pr. fotovogn.

Her skal du passe særligt på

Aalborg er helt i top, når det gælder antallet af fotovogne på landsplan. Med 380 fotovogne er vi den helt klare “vinder” på landsplan, hvor nummer to på listen, Vejle, kun har haft besøg af 280 fotovogne.

Når det gælder antallet af fartbøder er Aalborg Kommune kun overgået af Slagelse med 50.830 fartbøder og København med hele 53.494 fartbøder.

Af statistikken fremgår det desuden, at de mest besøgte veje for fotovogne i Aalborg i 2018 var Aalborgvej, Egensevej og Hobrovej.

Du kan finde mere info om statistiken her.

Del artikel