Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cocktails med kig til Limfjorden: Nyd sommeren på Bistro V’s nye sommerterrasse

Af Nana Sofia Hansen
Sommerterrassen hos Bistro V.
Sommerterrassen hos Bistro V.

Sommeren er over os, og uanset hvor mange regnbyger der har tænkt sig at flirte med solen, synes vi, at du skal slå vejen forbi Bistro V’s hyggelige uderum.

Det fransk-inspirerede spisehus på Toldbod Plads har fået ny sommerterrasse. Stemningen er lounge-agtig under store parasoller.

“Det er vores ønske at skabe et uderum, som alle kan føle sig tilpas i. Vi vil gerne servere rigtig god mad, men i en afslappet atmosfære,” siger køkkenchef Daniel Jørgensen.

Fransk mad med jordforbindelse

Var det noget med moules frites og et koldt glas hvidvin? Salte østers, rørt tatar, suppe af hummerbisque og hvidfisk, omeletter eller små quiche-tærter? Det er Frankrig-møder-Aalborg, når det er bedst og sjovest.

Cocktails med kig til Limfjorden: Nyd sommeren på Bistro V's nye sommerterrasse
Hvidvinsdampede muslinger – moules – som selvfølgelig kan fås med sin faste følgesvend, frites.

Menukortet byder også på dansk smørrebrød med franske twists, for eksempel hønsesalat i en sprød croissant.

Svin i vin med svampe og kartoffelmos, bøf bearnaise (eller lad os sige beauf) med fritter, spidskål og selleripuré. Og jo, du kan også bare få en god burger med fritter og mayo.

Hos Bistro V ved de alt om, at fransk mad godt må få lidt jordbunden modspil. Så på sommerterrassen i Nordens Paris kan du naturligvis også få snaskeklassikeren over dem alle: Bøfsandwich med sovs, surt og spejlæg.

Er du sulten nu? Tu as faim? Hold ud, folkens. Bistro V har både frokost- og aften-åbent.

Cocktails med kig til Limfjorden: Nyd sommeren på Bistro V's nye sommerterrasse
De kolde øl er fra Bryghuset Vendia i Hjørring.

Lækre cocktails og nordjyske øl

Vinen er mest fransk, men deres øl er faktisk nordjyske. Fra Bryghuset Vendia i Hjørring kan du skylle maden ned med en række forskellige øl. Iskolde, skulle vi hilse og sige.

Og nu kan vi ikke trække den længere – for man må godt hver dag, når det er sommer, ikke?

Vi har også prøvesmagt en håndfuld cocktails fra Bistro V’s cocktailkort. De er store og lækre og rammer balancen af sød og syrlig, som gode cocktails skal.

Cocktails med kig til Limfjorden: Nyd sommeren på Bistro V's nye sommerterrasse
Er du til Mojito, Strawberry Daiquiri eller noget helt syvende? Bistro V har alle klassikerne på deres cocktailkort.

Og mangler du lidt akkompagnement til de læskende drikke, er der flæskesvær, onion rings og alt muligt andet at gufle i. Også romkugler og flødeboller til kaffen, hvis det er dér, I lander.

Hygge i første parket

Til august er der første parket fra sommerterrassen på Toldbod Plads, når både jazzfestivalen Blå Festival og The Tall Ship Races går løs. Første parket får du også til din egen fest, for Bistro V tager gerne imod private selskaber i deres nyrenoverede lokaler med behagelig, rolig akustik.

Godt nok ligger den fransk-inspirerede sommerterrasse ikke på Champs-Élysées, men hvis der er et sted i Aalborg, der indfanger ‘Nordens Paris’, så er det Bistro V.

Slå dig ned, og nyd byens lille oase. Her venter dig elegant hygge.

Du kan læse mere om Bistro V i Aalborg her.

Og trænger du til en sommerudflugt ud af byen, har Bistro V også spisehuse centralt i Hjørring – og på havnen i Sæby med udsigt over Kattegat.