Ny slotschef er 34 år: Det er helt nye tider på Dronninglund Slot

Skrevet af: Michael Qureshi

Gulvene knirker som de skal, når man vandrer rundt på Dronninglund Slot små 20 minutters kørsel fra Aalborg.

Østfløjen på slottet er oprindeligt et nonnekloster fra 1100-tallet, og det imponerende slot fremstår stadig i dag som et stykke pragtfuld historie i Nordjylland.

Men inden for på slottet kombinerer man historikken med en moderne tankegang. Tidligere på året ansatte fondsbestyrelsen 34-årige Tinna Bøgeskov Schultz som ny slotschef.

Man valgte netop en yngre profil med en moderne tankegang, der skulle føre Dronninglund Slot ind i en ny tidsalder.

Tinna Bøgeskov Schultz kom fra et job som chef for den store Aalborg-café Delimarché på Eternitten og med masser af erfaring i restaurationsbranchen i Aalborg.

Nytænkning har haft gennemslagskraft

Hendes nytænkning med et gammelt slot har allerede haft en stor gennemslagskraft. Der er kommet langt større fokus på events, der kan tiltrække en yngre kundegruppe som blandt andre børnefamilier.

Derudover er der sat alt ind på køkkendelen, hvor målet er at skabe en gourmet-oplevelse, som man blandt andet har lyst til at køre efter fra større nordjyske byer som Aalborg, Hjørring og Frederikshavn.

Det er også et slot med en masse uforløst potentiale, mener Tinna Bøgeskov Schultz.

“Da jeg begyndte her, var mit fokus meget på, at vi ikke kan leve udelukkende på de historiske rammer. Folk kommer ikke længere af sig selv, fordi det er et gammelt smukt slot.

Det handler i højere grad om at skabe nogle oplevelser, som man ikke kan få andre steder. Så vi har blandt andet afholdt Portvinsaften med en fem retters menu med forskellige portvine til. Vi har haft en vildtaften med en stor lækker vildtbuffet.

Vi har også lavet juleophold i december, for de virksomheder der har ønsket en lidt mere utraditionel julefrokost, og så satser vi på børnefamilierne med Halloween og masser af jule-hygge i december,” forklarer slotschefen.

Alt er hjemmelavet fra bunden

På køkken-delen har man satset ambitiøst med personalet, hvor menuen blandt andet skifter hver eneste dag.

“Vi stiller store krav til vores dygtige kokke og to kokkelever, som laver alt selv fra bunden. Lige fra marmelade til Nutella til brødet. Alt hvad der er syltet, stegt og bagt laver vi helt selv fra bunden.

Vi bruger den omkringliggende natur en hel masse, og så støtter vi så lokalt som muligt. Vi satser desuden på økologi, og går benhårdt efter det økologiske bronze-mærke, som kun Comwell-hotellerne har i Aalborg-området,” forklarer Tinna Bøgeskov Schultz.

Responsen på de mange nye og moderne tiltag har nærmest været overvældende. Det er tydeligt, at Dronninglund Slot bevæger sig ud på en helt ny rejse.

“De her rammer fortjener topkvalitet, og at der er en masse liv heroppe. Vi synes vi har rykket os gevaldigt på blot seks måneder, og det er også den feedback, vi får fra gæster, der er vant til at komme her gennem årene. De synes, der sker en hel masse.

Vi kan også mærke det på bookinger. Vi har fokus på kursus- og konferencer, og det vi kan tilbyde topmoderne it-udstyr i historiske omgivelser, det bliver taget rigtig godt imod. Derudover er vi næsten fuldt booket på konfirmationer i både 2018 og 2019, og det går den samme vej med lørdage i bryllupssæsonen i de næste to år,” fortæller Tinna stolt.

Lokale skal være stolte af slottet

“Vi arbejder også meget på at gøre indbyggerne i byen Dronninglund stolte. De skal føle det er “deres” slot, og fortælle alle dem de kender om de her rammer, som vi skaber,” supplerer hun.

Der arbejdes også rigtig meget på at skabe opmærksomhed om Dronninglund Slot i Aalborg. Både til hverdagsophold, weekendophold eller bare til en lækker spiseoplevelse som et godt alternativ til de gode restauranter i Aalborg.

“Aalborg er helt klart en vigtig by for os med den vækst, byen har. Det er oplagt, når vi kun ligger 20 minutters kørsel fra en så stor by. Vores niveau på restauranten kan snildt følge med på nogle af de bedste restauranter i Aalborg, og det ved jeg, for jeg er selv meget tit ude og spise i byen.

Servicemæssigt er vi endda foran flere gode Aalborg-restauranter. Vores udfordring er at få folk til at tage den korte køretur for en helt anden spiseoplevelse i de her fantastiske rammer,” forklarer Tinna Bøgeskov Schultz.

Ville følge med den digitale tidsalder

Dronninglund Slot er en selvejende institution ejet af Marie E. og Harald Høgsbro Fond. Det var lidt usædvanligt, at man valgte en ny slotschef midt i 30’erne, men det er samtidig også et udtryk om, at man ønskede at følge med den digitale tidsalder.

“Siden jeg var fem år gammel, har jeg drømt om at blive hoteldirektør. At jeg så kan være det i så smukke rammer og med et så stærkt personale-team, betyder jeg smiler hver dag jeg tager til og fra arbejde.

Der har været 100 procent opbakning fra bestyrelsen omkring de forandringer, jeg ville gennemføre, og heldigvis bliver det bakket op af resultater. Men vi er stadig kun lige gået i gang, og der er masser at tage fat på,” slutter den kvindelige slotschef.

Dronninglund Slot er med i ClubAalborg. I oktober måned kan du prøve deres lækre a la carte restaurant med hele 40% rabat på hele menukortet.

Du kan tilmelde dig ClubAalborg gratis måneden ud – uden binding – her

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.