Ny slotschef er 34 år: Det er helt nye tider på Dronninglund Slot

Skrevet af: Michael Qureshi

Gulvene knirker som de skal, når man vandrer rundt på Dronninglund Slot små 20 minutters kørsel fra Aalborg.

Østfløjen på slottet er oprindeligt et nonnekloster fra 1100-tallet, og det imponerende slot fremstår stadig i dag som et stykke pragtfuld historie i Nordjylland.

Men inden for på slottet kombinerer man historikken med en moderne tankegang. Tidligere på året ansatte fondsbestyrelsen 34-årige Tinna Bøgeskov Schultz som ny slotschef.

Man valgte netop en yngre profil med en moderne tankegang, der skulle føre Dronninglund Slot ind i en ny tidsalder.

Tinna Bøgeskov Schultz kom fra et job som chef for den store Aalborg-café Delimarché på Eternitten og med masser af erfaring i restaurationsbranchen i Aalborg.

Nytænkning har haft gennemslagskraft

Hendes nytænkning med et gammelt slot har allerede haft en stor gennemslagskraft. Der er kommet langt større fokus på events, der kan tiltrække en yngre kundegruppe som blandt andre børnefamilier.

Derudover er der sat alt ind på køkkendelen, hvor målet er at skabe en gourmet-oplevelse, som man blandt andet har lyst til at køre efter fra større nordjyske byer som Aalborg, Hjørring og Frederikshavn.

Det er også et slot med en masse uforløst potentiale, mener Tinna Bøgeskov Schultz.

“Da jeg begyndte her, var mit fokus meget på, at vi ikke kan leve udelukkende på de historiske rammer. Folk kommer ikke længere af sig selv, fordi det er et gammelt smukt slot.

Det handler i højere grad om at skabe nogle oplevelser, som man ikke kan få andre steder. Så vi har blandt andet afholdt Portvinsaften med en fem retters menu med forskellige portvine til. Vi har haft en vildtaften med en stor lækker vildtbuffet.

Vi har også lavet juleophold i december, for de virksomheder der har ønsket en lidt mere utraditionel julefrokost, og så satser vi på børnefamilierne med Halloween og masser af jule-hygge i december,” forklarer slotschefen.

Alt er hjemmelavet fra bunden

På køkken-delen har man satset ambitiøst med personalet, hvor menuen blandt andet skifter hver eneste dag.

“Vi stiller store krav til vores dygtige kokke og to kokkelever, som laver alt selv fra bunden. Lige fra marmelade til Nutella til brødet. Alt hvad der er syltet, stegt og bagt laver vi helt selv fra bunden.

Vi bruger den omkringliggende natur en hel masse, og så støtter vi så lokalt som muligt. Vi satser desuden på økologi, og går benhårdt efter det økologiske bronze-mærke, som kun Comwell-hotellerne har i Aalborg-området,” forklarer Tinna Bøgeskov Schultz.

Responsen på de mange nye og moderne tiltag har nærmest været overvældende. Det er tydeligt, at Dronninglund Slot bevæger sig ud på en helt ny rejse.

“De her rammer fortjener topkvalitet, og at der er en masse liv heroppe. Vi synes vi har rykket os gevaldigt på blot seks måneder, og det er også den feedback, vi får fra gæster, der er vant til at komme her gennem årene. De synes, der sker en hel masse.

Vi kan også mærke det på bookinger. Vi har fokus på kursus- og konferencer, og det vi kan tilbyde topmoderne it-udstyr i historiske omgivelser, det bliver taget rigtig godt imod. Derudover er vi næsten fuldt booket på konfirmationer i både 2018 og 2019, og det går den samme vej med lørdage i bryllupssæsonen i de næste to år,” fortæller Tinna stolt.

Lokale skal være stolte af slottet

“Vi arbejder også meget på at gøre indbyggerne i byen Dronninglund stolte. De skal føle det er “deres” slot, og fortælle alle dem de kender om de her rammer, som vi skaber,” supplerer hun.

Der arbejdes også rigtig meget på at skabe opmærksomhed om Dronninglund Slot i Aalborg. Både til hverdagsophold, weekendophold eller bare til en lækker spiseoplevelse som et godt alternativ til de gode restauranter i Aalborg.

“Aalborg er helt klart en vigtig by for os med den vækst, byen har. Det er oplagt, når vi kun ligger 20 minutters kørsel fra en så stor by. Vores niveau på restauranten kan snildt følge med på nogle af de bedste restauranter i Aalborg, og det ved jeg, for jeg er selv meget tit ude og spise i byen.

Servicemæssigt er vi endda foran flere gode Aalborg-restauranter. Vores udfordring er at få folk til at tage den korte køretur for en helt anden spiseoplevelse i de her fantastiske rammer,” forklarer Tinna Bøgeskov Schultz.

Ville følge med den digitale tidsalder

Dronninglund Slot er en selvejende institution ejet af Marie E. og Harald Høgsbro Fond. Det var lidt usædvanligt, at man valgte en ny slotschef midt i 30’erne, men det er samtidig også et udtryk om, at man ønskede at følge med den digitale tidsalder.

“Siden jeg var fem år gammel, har jeg drømt om at blive hoteldirektør. At jeg så kan være det i så smukke rammer og med et så stærkt personale-team, betyder jeg smiler hver dag jeg tager til og fra arbejde.

Der har været 100 procent opbakning fra bestyrelsen omkring de forandringer, jeg ville gennemføre, og heldigvis bliver det bakket op af resultater. Men vi er stadig kun lige gået i gang, og der er masser at tage fat på,” slutter den kvindelige slotschef.

Dronninglund Slot er med i ClubAalborg. I oktober måned kan du prøve deres lækre a la carte restaurant med hele 40% rabat på hele menukortet.

Du kan tilmelde dig ClubAalborg gratis måneden ud – uden binding – her

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.