Ny slotschef er 34 år: Det er helt nye tider på Dronninglund Slot

Skrevet af: Michael Qureshi

Gulvene knirker som de skal, når man vandrer rundt på Dronninglund Slot små 20 minutters kørsel fra Aalborg.

Østfløjen på slottet er oprindeligt et nonnekloster fra 1100-tallet, og det imponerende slot fremstår stadig i dag som et stykke pragtfuld historie i Nordjylland.

Men inden for på slottet kombinerer man historikken med en moderne tankegang. Tidligere på året ansatte fondsbestyrelsen 34-årige Tinna Bøgeskov Schultz som ny slotschef.

Man valgte netop en yngre profil med en moderne tankegang, der skulle føre Dronninglund Slot ind i en ny tidsalder.

Tinna Bøgeskov Schultz kom fra et job som chef for den store Aalborg-café Delimarché på Eternitten og med masser af erfaring i restaurationsbranchen i Aalborg.

Nytænkning har haft gennemslagskraft

Hendes nytænkning med et gammelt slot har allerede haft en stor gennemslagskraft. Der er kommet langt større fokus på events, der kan tiltrække en yngre kundegruppe som blandt andre børnefamilier.

Derudover er der sat alt ind på køkkendelen, hvor målet er at skabe en gourmet-oplevelse, som man blandt andet har lyst til at køre efter fra større nordjyske byer som Aalborg, Hjørring og Frederikshavn.

Det er også et slot med en masse uforløst potentiale, mener Tinna Bøgeskov Schultz.

“Da jeg begyndte her, var mit fokus meget på, at vi ikke kan leve udelukkende på de historiske rammer. Folk kommer ikke længere af sig selv, fordi det er et gammelt smukt slot.

Det handler i højere grad om at skabe nogle oplevelser, som man ikke kan få andre steder. Så vi har blandt andet afholdt Portvinsaften med en fem retters menu med forskellige portvine til. Vi har haft en vildtaften med en stor lækker vildtbuffet.

Vi har også lavet juleophold i december, for de virksomheder der har ønsket en lidt mere utraditionel julefrokost, og så satser vi på børnefamilierne med Halloween og masser af jule-hygge i december,” forklarer slotschefen.

Alt er hjemmelavet fra bunden

På køkken-delen har man satset ambitiøst med personalet, hvor menuen blandt andet skifter hver eneste dag.

“Vi stiller store krav til vores dygtige kokke og to kokkelever, som laver alt selv fra bunden. Lige fra marmelade til Nutella til brødet. Alt hvad der er syltet, stegt og bagt laver vi helt selv fra bunden.

Vi bruger den omkringliggende natur en hel masse, og så støtter vi så lokalt som muligt. Vi satser desuden på økologi, og går benhårdt efter det økologiske bronze-mærke, som kun Comwell-hotellerne har i Aalborg-området,” forklarer Tinna Bøgeskov Schultz.

Responsen på de mange nye og moderne tiltag har nærmest været overvældende. Det er tydeligt, at Dronninglund Slot bevæger sig ud på en helt ny rejse.

“De her rammer fortjener topkvalitet, og at der er en masse liv heroppe. Vi synes vi har rykket os gevaldigt på blot seks måneder, og det er også den feedback, vi får fra gæster, der er vant til at komme her gennem årene. De synes, der sker en hel masse.

Vi kan også mærke det på bookinger. Vi har fokus på kursus- og konferencer, og det vi kan tilbyde topmoderne it-udstyr i historiske omgivelser, det bliver taget rigtig godt imod. Derudover er vi næsten fuldt booket på konfirmationer i både 2018 og 2019, og det går den samme vej med lørdage i bryllupssæsonen i de næste to år,” fortæller Tinna stolt.

Lokale skal være stolte af slottet

“Vi arbejder også meget på at gøre indbyggerne i byen Dronninglund stolte. De skal føle det er “deres” slot, og fortælle alle dem de kender om de her rammer, som vi skaber,” supplerer hun.

Der arbejdes også rigtig meget på at skabe opmærksomhed om Dronninglund Slot i Aalborg. Både til hverdagsophold, weekendophold eller bare til en lækker spiseoplevelse som et godt alternativ til de gode restauranter i Aalborg.

“Aalborg er helt klart en vigtig by for os med den vækst, byen har. Det er oplagt, når vi kun ligger 20 minutters kørsel fra en så stor by. Vores niveau på restauranten kan snildt følge med på nogle af de bedste restauranter i Aalborg, og det ved jeg, for jeg er selv meget tit ude og spise i byen.

Servicemæssigt er vi endda foran flere gode Aalborg-restauranter. Vores udfordring er at få folk til at tage den korte køretur for en helt anden spiseoplevelse i de her fantastiske rammer,” forklarer Tinna Bøgeskov Schultz.

Ville følge med den digitale tidsalder

Dronninglund Slot er en selvejende institution ejet af Marie E. og Harald Høgsbro Fond. Det var lidt usædvanligt, at man valgte en ny slotschef midt i 30’erne, men det er samtidig også et udtryk om, at man ønskede at følge med den digitale tidsalder.

“Siden jeg var fem år gammel, har jeg drømt om at blive hoteldirektør. At jeg så kan være det i så smukke rammer og med et så stærkt personale-team, betyder jeg smiler hver dag jeg tager til og fra arbejde.

Der har været 100 procent opbakning fra bestyrelsen omkring de forandringer, jeg ville gennemføre, og heldigvis bliver det bakket op af resultater. Men vi er stadig kun lige gået i gang, og der er masser at tage fat på,” slutter den kvindelige slotschef.

Dronninglund Slot er med i ClubAalborg. I oktober måned kan du prøve deres lækre a la carte restaurant med hele 40% rabat på hele menukortet.

Du kan tilmelde dig ClubAalborg gratis måneden ud – uden binding – her

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft