Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frugttræer og fællesskab: Ny skovhave er på vej i Vestbyen

Af Aske Bisgaard Pedersen

I laaaaang tid har bydelen mod Vest været præget af vejarbejder i uanede mængder, der hverken har bidraget til forskønnelse eller taknemmelighed over at bo lige netop her – i hvert fald ikke imens, at det stod på.

Nu er der heldigvis lys for enden af Kastetvej, og ikke nok med, at PlusBussen snart er helt klar til afgang, er der nu også andre nyheder på vej til det vestbyske folk.

På hjørnet af Vestre Fjordvej og Skydebanevej er der nemlig et nyt, grønt initiativ på vej.

I et spændende samarbejde mellem Aalborg Kommune, Himmerland Boligforening og lokale borgere er der nemlig en såkaldt skovhave på vej, der skal bringe både liv og fællesskab til bydelen.

Frugttræer og fællesskab: Ny skovhave er på vej i Vestbyen

Støttet med næsten 430.000 kr.

Den kommende skovhave, der tager udgangspunkt i permakulturelle principper og jord-til-bord konceptet, sigter mod at skabe en frodig oase, hvor unge og gamle kan lære af hinanden og nyde naturen sammen.

Med 429.319 kr. i støtte fra Nordea-fondens Her gror vi-pulje, der sigter mod at få bynaturen til at gro og fællesskabet til at vokse, er der virkelig sat fokus på at fremme det gode liv og bæredygtigheden i Aalborg.

Den kommunale plæne, der indtil nu ikke har budt på meget andet end kedeligt græs og beskedne buske, skal fremover danne grundlag for et område med alt fra frugttræer, bærbuske, grøntsager til en bred vifte af urter, svampe og andre planter.

Alt sammen noget, der må smages og bruges af Vestbyens beboere.

Derudover vil der også blive etableret stier tilgængelige for alle, inklusive blinde samt barnevogns- og kørestolsbrugere.

For at styrke fællesskabet yderligere og sikre mest muligt liv i haven, vil der ligeledes opstilles bænke, bede, hegn, redskabsskure, regnvandsbeholdere, kompostbeholdere, pergolaer, og solcellelamper.

Fællesspisning, leg og læring

For at skabe den bedst mulige skovhave, der henvender sig til en bredest mulig målgruppe, har forskellige interessenter og foreninger også været inviteret ind som en del af planlægningen.

Her har man fået mulighed for at deltage i workshops og aktiviteter på området, hvilket har sikret, at skovhaven er skræddersyet til Vestbyens behov og ønsker.

Og fremtiden for skovhaven ser da også lys ud med visioner for endnu flere workshops, naturoplevelser og fællesspisninger, samt skoleaktiviteter, leg og læring for alle.

Projektet går endnu længere og involverer også den socioøkonomiske virksomhed Råt og Godt samt Aalborg Kommunes materialgård for at sikre brugen af genbrugsmaterialer, især træ.

Vestbyen Skovhave forventes at stå klar i august 2024.

Del artikel

Andre læser også