Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Advarer: Ny særlig svindelbølge hærger Danmark

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Det Kriminalpræventive Råd
Foto: Det Kriminalpræventive Råd

En ny svindelbølge rammer Danmark i disse dage, og det får mange banker til at advare deres kunder.

I en pressemeddelelse skriver Sparekassen Kronjylland, at de har oplevet en stor stigning i en særlig svindeltype.

“Det er vigtigt, at alle med et betalingskort og en bankkonto ved, at hverken bank eller politi nogensinde vil komme og banke på din dør og bede om dit betalingskort og din kode,” lyder det klare budskab fra Jan Mågård, der er fagchef for kort og selvbetjening i Sparekassen Kronjylland.     

Advarslen kommer, da Sparekassen Kronjylland lige nu ser, at især nogle af deres ældre kunder bliver ringet op med besked om, at kundernes betalingskort er i uorden eller er ved at blive svindlet.

“Fremgangsmåden er typisk, at den, der ringer, udgiver sig for at være fra kundens pengeinstitut. Vedkommende vil enten selv komme fordi og hente den ældres betalingskort eller vil sende en kollega eller en fra politiet,” forklarer Jan Mågård.   

Det faktum, at svindlerne møder op ansigt til ansigt med den ældre i fuldt dagslys og tilsyneladende kommer for at hjælpe, gør, at det virker troværdigt for flere af de ældre. Nogle afleverer både deres kort og koden til det.

“Det er derfor utrolig vigtigt at slå fast, at hverken politi eller bank nogensinde vil indsamle dit betalingskort.

De vil heller aldrig bede om din kode eller dine kontooplysninger. Hvis du en dag vitterligt blev udsat for svindel, og banken vidste besked om det, ville den straks spærre dit kort uden at skulle have særlige oplysninger fra dig,” slår Jan Mågård fast.

Tendens på tværs af banker

Hvor Sparekassen Kronjylland nærmest aldrig oplever denne svindeltype blandt sine kunder, har sparekassen haft en håndfuld tilfælde bare de seneste par dage.

Jan Mågård tilføjer, at det ikke kun er kunder fra Sparekassen Kronjylland, der er ramt af denne type svindel. Den foregår på tværs af pengeinstitutter – og lige nu i særlig høj grad. Så ingen kan vide sig sikker.

Så sent som onsdag udgav en svindler i Aalborg sig for at være en bankmand, da han besøgte en 74-årig kvinde onsdag.

Han afhentede hendes kreditkort på adressen, men efterfølgende fattede kvinden mistanke og ringede til politiet såvel som fik spærret sit kort.

Bliver du udsat for svindel, men aner først uråd bagefter, kan du straks spærre dit kort ved at ringe til Nets på: 44 89 27 50.

Del artikel

Andre læser også