Ny rute afsløret: Nu kan du flyve direkte til Athen fra Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Nu kan du flyve med Primera Air til Athen
Nu kan du flyve med Primera Air til Athen

Der er fuld gang i væksten i Aalborg Lufthavn.

Det betyder også mange flere nye ruter. En af dem er netop afsløret, og det bliver til en ret så spændende sydlig destination.

Aalborg Lufthavn skriver onsdag, at selskabet Primera Air fra næste år flyver direkte fra Aalborg til den græske hovedstad Athen.

Første gang man kan flyve direkte til Athen

Fra maj 2018 til oktober 2018 kan du altså flyve direkte til Athen og opleve den spændende kulturelle hovedstad med lune temperaturer.

“Væksten for udenrigstrafikken er i meget stærk udvikling, og det er derfor med stor glæde at vi kan løfte sløret for den nye rute til Athen, der i høj grad kommer til at bidrage til den gode udvikling.

Det er første gang nogensinde, at der er en direkte rute til Athen fra Aalborg Lufthavn, hvorfor det er en meget positiv nyhed, som nok skal blive taget rigtig godt imod,” siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen i en pressemeddelelse.

Primera Airs hjemmeside er det allerede nu muligt at bestille flybilletter fra Aalborg til Athen, der er en destination med et væld af nye feriemuligheder.

“Ruten til Athen åbner op for nogle helt nye feriemuligheder for danskerne. De kan kombinere en historisk storby- og shoppingferie med afslapning på stranden eller eksotisk ø-hop rundt i hele det græske ø-hav. Det er en unik måde at holde ferie på, som vi er glade for at kunne tilbyde fra Aalborg Lufthavn,” siger Søren Svendsen.

Efterårsferien blev den største nogensinde

Oktober blev en god måned for Aalborg Lufthavn.

Sommerprogrammet sluttede og en stor del af vinterens ruter blev sat i gang. Efterårsferien markerede denne overgang, og specielt dagene op til er de største rejsedage på hele året.

Efterårsferien 2017 var ingen undtagelse og blev den største nogensinde – med 67.312 rejsende i uge 41 og uge 42, hvoraf weekenden op til efterårsferien alene stod for lige under 21.000 passagerer.

En massiv fremgang i udenrigstrafikken, mindre tilbagegang i indenrigstrafikken og en nedgang i antallet af charterrejsende, gav samlet set en oktober 2017 med en fremgang på 3,9 procent.

Således rejste 146.624 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i oktober 2017 i modsætning til 141.081 passagerer samme måned sidste år.