Ny rockbar på Vesterbro er åbnet: Prøv deres Ove Sprogøe-shot

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: BrknRib Photo and Artwork
Foto: BrknRib Photo and Artwork

Af Thomas Riddersholm

Efter at lokalerne har stået tomme i næsten et år, er der nu åbnet en ny bar på Vesterbro 51, nemlig Vesterbro Rockbar.

Nye ejere er kommet til, og konceptet er meget klart:

Billige bajere og masser af fed tråd!

De to nye unge ejere, Kim Iversen og Kasper Amzer, åbnede stedet i påsken, og vi syntes derfor det var på tide, at tage et smut forbi og få en lille snak om hvordan starten på Vesterbro Rockbar har været.

I har haft åben i en månedstid nu. Hvordan har det været indtil videre?

Kim: Det har været rigtig fedt. Al begyndelse er hård, men vi synes at vi er kommet rigtig fint fra land.

Der har ikke været nogen problemer indtil videre, og folk har været super positive omkring det hele. Stemningen hernede har været i top.

Kasper og Kim der står bag Vesterbro Rockbar

Hvordan kom I på at I skulle være barejere? 

Kim: Jamen, vi er jo kommet her på stedet en del de senere år, og vi har begge et rigtig godt forhold til den tidligere ejer Torben Grønbæk. Så da vi hørte, at han skulle lukke, syntes vi, at det var rigtig ærgerligt.

Kasper og jeg blev derfor hurtigt enige om, at vi måtte gøre noget, og besluttede derfor at byde ind på en overtagelse af stedet. Der var faktisk over 70 ansøgere, så vi er meget glade for, at det endte med at blive os.

Kasper: Det har selvfølgelig også noget at gøre med, at Torben kender os godt, og vidste at vi ville køre stedet videre i hans ånd. Vi gør det selvfølgelig på vores egen måde, men det er også vigtigt for os at bibeholde de gode værdier herinde.

Det er i den grad ikke for pengene, at vi gør det her, og faktisk tjener vi slet ikke noget på det, som det er nu. Men vi brænder ufatteligt meget for det her projekt, og det er lysten, der er den alt afgørende motivation for os.

Hvad er det I gør anderledes end andre barer i byen? Og hvilke slags folk kommer herinde?

Kim: Jeg synes, at vi har en helt speciel god stemning herinde. Og så er det hele også meget mere nede på jorden end i f.eks. Gaden. Sådan var det under Torbens tid, og sådan er det stadigvæk. Folk er super imødekommende herinde, og der er plads til alle. Så længe man opfører sig ordentligt selvfølgelig.

Før i tiden var stedet her jo et decideret værtshus, og havde lidt ry for at være et sted med meget ballade. De folk der kom her, var ofte nogle lidt uheldige typer, der kom og lavede alt for meget rav i den. Det fik Torben sat en stopper for, og nu er det et helt andet og langt mere roligt klientel der kommer her.

Kasper: Dem der kommer her nu, er hovedsageligt folk, der bare vil hygge sig, få en god snak, høre rockmusik og drikke kolde billige bajere.

Det er jo meget, ligesom Kim og jeg, folk der er kommet eller kommer på steder som RockCafeen og Tusindfryd, men som enten føler at de er blevet lidt for gamle til det, eller simpelthen bare er blevet trætte af at musikken er for overdøvende.

Vi gør i hvert fald meget ud af, at man skal kunne snakke med hinanden når man sidder og får lidt at drikke. Selvfølgelig skal der være masser af fed rockmusik, men det skal altså være med en passende volumen synes vi.

Kim: Vi kommer også til at køre en filmquiz, hvor man kan melde sig til og være med til at dyste i en masse sjov filmviden. På sigt vil vi gerne lave sådan en aften hver torsdag.

Det synes vi altså er en meget sjov og alternativ måde at tage på bar på.

Foto: BrknRib Photo and Artwork

 

Her til sidst vil jeg lige høre om et bestemt shot, som jeg ved I laver hernede. Et I kalder for en Ove Sprogøe. Hvad er der i sådan en?

Kasper: En Ove Sprogøe er en shotblanding, som den tidligere ejer Torben Grønbæk fandt på.  Og den er simpelthen så god, at vi selvfølgelig har valgt at fortsætte med den hos os.

Den består af Vodka, Sambuka og Tabasco. Så det er en stærk bandit.

Vesterbro Rockbar har åbent torsdag fra kl. 16 til 00 (måske senere, hvis det er stemning for det) og fredag-lørdag fra kl. 16 til 03.

Du kan tjekke dem ud på Facebook lige her

Som en sidste bemærkning vil jeg lige sige, at jeg inden jeg gik, lige nåede at få skænket en Ove Sprogøe.  Den smagte faktisk overraskende godt, og som Kim og Anders selv siger, så kan man i den grad mærke at man er i live, efter have hældt sådan en ned. Skål!

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.