Ny musik i vente: Oplev Rasmus Walter i Musikkens Hus

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Musikkens Hus
Foto: Musikkens Hus

Hvis vi fortæller, at manden bag hits som “Dybt Vand”, “Verden i Stå” og “Endeløst” kommer til Aalborg i weekenden, vil de fleste vide nøjagtig, hvem vi taler om.

Den folkekære musiker Rasmus Walter er på landsdækkende turné med en blanding af helt ny musik og gamle klassikere, og han besøger selvfølgelig også Aalborg.

Det bliver en ekstraordinær aften i Musikkens Hus lørdag den 8. februar, hvor man kan se frem til det bedste af begge verdener fra Rasmus Walters lange og flotte musikalske karriere.

“Jeg har spillet mange koncerter efterhånden, både i band og akustisk, men jeg har aldrig delt det op, som jeg gør denne gang.

Første sæt bliver fuldstændig akustisk med et helt band, lidt mere a la de gode MTV Unplugged dage fra 90’erne, og i andet sæt bliver der virkelig gang i den.

Vi kommer også mere rundt i kataloget med sange fra mit gamle band, Grand Avenue, og alle mine danske plader,” fortæller troubadouren til MigogAalborg.

Kærlighed til Aalborg

Rasmus Walter har efterhånden været i Aalborg rigtig mange gange – senest til TV 2s Nytårsplaylisten, der for femte år i træk blev optaget i Musikkens Hus.

Han er også fast inventar til fredagskoncerterne i Karolinelund, hvor tusindvis af glade mennesker hvert år skråler Ja, det ‘r så endeløst, så det kan høres helt ude i Vestbyen.

Kærligheden går absolut også begge veje.

“Jeg holder meget af Aalborg; det er et dejligt sted.

Jeg har været heroppe mange gange, og jeg bliver ved med at vende tilbage, så længe folk vil deltage i mine koncerter,” fortæller musikeren om forholdet til byen.

“Vi ender sjovt nok altid vores weekender i Aalborg, så jeg forbinder det meget med at gå i byen.

I gamle dage var vi i Gaden, men det er vi for gamle til nu,” siger Rasmus Walter grinende.

“Vi vælger en bar, og jeg er som regel den, der tager først hjem.”

Nærvær i Musikkens Hus

Musikkens Hus har modtaget meget ros – både nationalt og internationalt – for spillestedets smukke rammer og professionelle set-up, og det fremhæver Rasmus Walter også.

“Musikkens Hus er bygget til at lyde godt, og det er dejligt at være artist der.

Jeg kan generelt godt lide, når man har folk siddende. Der opstår en anden form for nærvær og koncentration for publikum.

Der er kommet en lidt ærgerlig tendens, når man spiller for et stående publikum, at de er lidt fraværende og mangler lidt koncentration, men når de sidder ned, opstår der noget mere samhørighed.

Det kan helt klart noget.”

Rasmus Walter udgav ny musik i efteråret 2019, og publikum vil kunne se frem til at blive præsenteret for musikerens femte danske album, som udgives i starten af 2020.

Billetter koster fra 275 kr og kan købes her.

Hvad: Koncert med Rasmus Walter
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 8. februar, kl. 20.00

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her