ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny musik i vente: Oplev Rasmus Walter i Musikkens Hus

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Musikkens Hus
Foto: Musikkens Hus

Hvis vi fortæller, at manden bag hits som “Dybt Vand”, “Verden i Stå” og “Endeløst” kommer til Aalborg i weekenden, vil de fleste vide nøjagtig, hvem vi taler om.

Den folkekære musiker Rasmus Walter er på landsdækkende turné med en blanding af helt ny musik og gamle klassikere, og han besøger selvfølgelig også Aalborg.

Det bliver en ekstraordinær aften i Musikkens Hus lørdag den 8. februar, hvor man kan se frem til det bedste af begge verdener fra Rasmus Walters lange og flotte musikalske karriere.

“Jeg har spillet mange koncerter efterhånden, både i band og akustisk, men jeg har aldrig delt det op, som jeg gør denne gang.

Første sæt bliver fuldstændig akustisk med et helt band, lidt mere a la de gode MTV Unplugged dage fra 90’erne, og i andet sæt bliver der virkelig gang i den.

Vi kommer også mere rundt i kataloget med sange fra mit gamle band, Grand Avenue, og alle mine danske plader,” fortæller troubadouren til MigogAalborg.

Kærlighed til Aalborg

Rasmus Walter har efterhånden været i Aalborg rigtig mange gange – senest til TV 2s Nytårsplaylisten, der for femte år i træk blev optaget i Musikkens Hus.

Han er også fast inventar til fredagskoncerterne i Karolinelund, hvor tusindvis af glade mennesker hvert år skråler Ja, det ‘r så endeløst, så det kan høres helt ude i Vestbyen.

Kærligheden går absolut også begge veje.

“Jeg holder meget af Aalborg; det er et dejligt sted.

Jeg har været heroppe mange gange, og jeg bliver ved med at vende tilbage, så længe folk vil deltage i mine koncerter,” fortæller musikeren om forholdet til byen.

“Vi ender sjovt nok altid vores weekender i Aalborg, så jeg forbinder det meget med at gå i byen.

I gamle dage var vi i Gaden, men det er vi for gamle til nu,” siger Rasmus Walter grinende.

“Vi vælger en bar, og jeg er som regel den, der tager først hjem.”

Nærvær i Musikkens Hus

Musikkens Hus har modtaget meget ros – både nationalt og internationalt – for spillestedets smukke rammer og professionelle set-up, og det fremhæver Rasmus Walter også.

“Musikkens Hus er bygget til at lyde godt, og det er dejligt at være artist der.

Jeg kan generelt godt lide, når man har folk siddende. Der opstår en anden form for nærvær og koncentration for publikum.

Der er kommet en lidt ærgerlig tendens, når man spiller for et stående publikum, at de er lidt fraværende og mangler lidt koncentration, men når de sidder ned, opstår der noget mere samhørighed.

Det kan helt klart noget.”

Rasmus Walter udgav ny musik i efteråret 2019, og publikum vil kunne se frem til at blive præsenteret for musikerens femte danske album, som udgives i starten af 2020.

Billetter koster fra 275 kr og kan købes her.

Hvad: Koncert med Rasmus Walter
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 8. februar, kl. 20.00

Del artikel

Andre læser også