Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny moderne bedemand træder ind på markedet i Aalborg

Af Martin M. Jørgensen

Bedemandsbranchen består ofte af familiedrevne forretninger, der er gået i arv gennem generationer. Det er en meget konservativ branche, der oftest driver forretning på den traditionelle facon, med en butik i gågaden. Når man browser udvalget igennem online, falder man over flere bedemandsforretninger med en ældre hjemmeside.

Det er bestemt ikke tilfældet med Rosen Begravelsesforretning, som er den nye bedemand i Aalborg. Et hurtigt kig på deres online tilstedeværelse viser, at de ikke følger flere af deres kon-kollegaers fremgangsmetode. Medejer Claus Pedersen, mener at det er fremtiden for begravelsesforretninger ”Vi er overbeviste om at vores online tilstedeværelse vil blive varmt modtaget af de yngre generationer, som jo vil være bedemandens fremtidige kunder. Derfor har vi primært investeret i udvikling af vores hjemmeside, så vi er klar til et generationsskifte i kundegruppen”.

Rosen Begravelsesforretning er i modsætning til årtier gamle traditionelle bedemænd, en nyere forretning, som åbnede i slutningen af 2017. Med deres moderne syn har de hurtigt fået en andel i markedet for bedemænd i Nordjylland og har derfor nu åbnet deres 2. afdeling i Randers, som skal dække Midtjylland. Ifølge Claus Pedersen, er planen langsomt at udvide, så de om 5 år dækker hele Jylland.

Vil ændre bedemændenes negative ry

Bedemandsbranchen har haft nogle uheldige sager rundt omkring i landet, omhandlende snyd med priser og skjulte gebyrer. Det er noget Rosen Begravelsesforretning vil gøre sit for at ændre.

Ifølge Claus, er en af deres kerneværdier gennemsigtighed i priserne, hvilket de også vil bruge teknologi til at understrege. ”På nuværende tidspunkt fremviser vi vores priser så gennemskueligt som muligt. Men vi er netop gået i gang med at udvikle en prisberegner som gør, at vores kunder kan vælge til og fra af ydelser og dermed se helt præcist hvad deres ønskede bisættelse eller begravelse i Aalborg, vil komme til at koste dem.”.

Claus udtrykker også at Rosen Begravelsesforretning hele tiden tænker over, hvilke tiltag de kan tage, for at gøre processen nemmere for kunden, ”det gør vi ved at lytte til kunderne”. Claus fortæller at de har en video på tegnebrættet som skal forklare de potentielle kunder der besøger deres hjemmeside, hvordan processen foregår samt besvare alle hidtil stillet spørgsmål omkring begravelse/bisættelse. Den video er planlagt til at være klar i slutningen 2020 og de håber at den kan få kunderne til at føle sig mere trygge ved situationen, når de ved hvad der sker fra start til slut.

Konkurrencedygtige priser på bisættelse og begravelse i Aalborg, uden en butik i byen

 

Rosen Begravelsesforretning lægger vægt på at de stadig arbejder som en traditionel bedemand, selvom de fokuserer på en online tilstedeværelse og ikke har en butik i Aalborg. De lagde hurtigt mærke til at deres kunder foretrak et hjemmebesøg over et besøg i butikken, og valgte derfor at være ”lokale” på en ny måde, uden at have en butik i den lokale by. ”De penge vi sparer på husleje, bruger vi på at betale rustvognskørslen frem til og tilbage fra afdøde. Normalt betaler kunden for den kørsel, men når vores kunder ikke skal betale for afstanden mellem os og dem, betyder det, at det ikke koster mere at vælge os frem for en bedemandsforretning med fysisk tilstedeværelse i Aalborg.”.

Rosen Begravelsesforretning dækker på nuværende tidspunkt, udover Aalborg, hele Nordjylland og Midtjylland. De forventer at dække hele Jylland i 2025.