ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny stor måling: Her i Nordjylland føler vi os generelt trygge

Af Nana Sofia Hansen
Arkivfoto. Presse-fotos.dk
Arkivfoto. Presse-fotos.dk

Næsten 9 ud af 10 nordjyder er trygge i deres nabolag, ligesom tilliden til Nordjyllands Politi – trods lokale udsving – generelt er høj.

Det er resultatet af en ny måling af tryghed og tillid til politiet i Danmark, udført af Justitsministeriet.

Tryghed er altid i højsædet

Ifølge politidirektøren i Nordjyllands Politi er der dog altid plads til forbedringer. Arbejdet med at sikre trygheden er en kontinuerlig indsats, som aldrig holder op.

Mere præcist viser Justitsministeriets måling, at cirka 89 procent af borgerne i Nordjylland grundlæggende føler sig trygge i deres nabolag.

Ny stor måling: Her i Nordjylland føler vi os generelt trygge
Under fodboldkampe i Vestbyen i Aalborg er Politiet ofte markant synlige. Foto: Presse-fotos.dk

Resultatet er politidirektør ved Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen, tilfreds med:

“Vores kerneopgave som politimyndighed er at levere tryghed til nordjyderne – og dét gør vi i den grad. Derfor er jeg glad for, at tallene igen viser en høj grad af tryghedsfølelse hos vores borgere,” siger politidirektøren og fortsætter:

”Men jeg hæfter mig nu alligevel ved, at 6,5 procent føler sig utrygge, og at 3,9 procent hverken føler sig tryg eller utryg. Disse tal har vi en interesse i at få bragt yderligere ned,” siger hun.

Utryghed på tog- og busstationer

Undersøgelsen er landsdækkende, men med fokus på de enkelte kommuner – også i Nordjylland.

“Vi skal sikre en positiv udvikling i trygheden i hele politikredsen. Vi er til for borgere i for eksempel Støvring, Sindal og Skagen, og ikke ‘kun’ i de tre største byer – Aalborg, Hjørring og Frederikshavn.”

Tryghedsmålingen peger også på, at selvom nordjyderne – mere end landsgennemsnittet – er trygge på togstationer, busstationer og stoppesteder, er det et sted, hvor mange alligevel kan føle sig utrygge.

Ny stor måling: Her i Nordjylland føler vi os generelt trygge
Togstationer, busstationer og stoppesteder er typisk områder, hvor nordjyderne føler sig mest utrygge. Her Aalborg Banegård, bygget i 1869.

“Man skal kunne føle sig tryg overalt i det offentlige rum. Indretning af vores fælles byrum er derfor et område, som vi hele tiden skal følge tæt – i dialog med kommunerne,” siger politidirektør Anne Marie Roum Svendsen.

Indretningen af offentlige steder med grønne områder, mere belysning og beskæring af buske er nogle af de tiltag, som politiet ser som muligheder.

Fokus på knallertkørsel 

Blandt alle adspurgte nordjyder har 57,2 procent oplevet hensynsløs kørsel i deres nabolag, enten i bil eller på knallert.

“Det kommer vi til fortsat at sætte ind over for i de kommende år,” forsikrer politidirektøren, som også peger på, at grupper af unge, der ’hænger ud’ er noget, som kan skabe utryghed, og som politiet i samarbejde med kommunerne skal have fokus på.

Høj tillid til politiet

Hele 85,5 procent af nordjyderne siger, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe dem. Samtidig har 14,2 procent af nordjyderne ikke denne tillid til.

Ny stor måling: Her i Nordjylland føler vi os generelt trygge
Arkivfoto

”Generelt er tilliden til, at vi rykker ud og hjælper høj. Det glæder mig. Selvom vi næppe når 100 procent, så jeg gerne det tal bragt ned. Måske skal vi være tydeligere med at fortælle borgerne, at vi blandt andet arbejder målrettet på at nedbringe ventetid på sagerne. Vi er til for borgerne,” siger hun.

Du kan læse mere om Justitsministeriets måling her.

Og læs hele rapporten her, hvor tallene for Nordjylland findes på side 45-51 og 136-137.

Del artikel

Andre læser også