Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Møder hård kritik: I dag træder ny omstridt lov i kraft

Af Michael Qureshi

Det er Store Genåbningsdag i dag i Aalborg og i resten af landet.

Storcentre, restauranter, caféer, barer og værtshuse må atter åbne dørene. Mange har glædet sig til at komme ud og støtte vores yndlingssteder igen.

Men alt er ikke helt rosenrødt. For Erhvervsministeriet holder indtil videre fast i en ny lov, der træder i kraft i dag.

Der er tale om reglen om tidsbestilling 30 minutter før ankomst til en restaurant, café eller lignende.

Den har mødt hård kritik fra både Aalborg-restauratører, brancheforeninger og ja selv milliardær og restaurantejer Lars Seier har sammenlignet det med østtyske tilstande.

Du SKAL vente 30 minutter

Det betyder reelt set, at hvis du er inde og shoppe i Aalborgs midtby, og får lyst til at sætte dig ind til en frokost på eksempelvis Café Peace, så skal du først booke bord, og derefter vente 30 minutter, før du må komme ind.

Selv hvis der skulle være ledige borde når du beslutter, at du gerne vil derind.

Flere store Fastfood-kæder som McDonalds og Burger King har droppet at åbne for indendørs-pladser, da de simpelthen ikke kan håndtere tidsbestilling.

Flere barer og værtshuse har heller ikke sådan et system, og peger også på, at deres gæster har et andet flow end restaurantgæster.

Forstår godt kritikken

Men indtil videre vanker der altså bøder, hvis stederne ikke overholder den nye lov.

“Jeg forstår godt, at både restauranter og gæster helst vil være foruden krav og restriktioner, når de skal ud at spise eller drikke en øl. Sådan tror jeg, vi alle har det.

Men meldingen fra sundhedsmyndighederne er, at vi i den nuværende situation ikke bare kan åbne helt op for indendørsservering uden begrænsninger,” lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup ifølge DR.

Han åbner dog en lille lem for, at reglen kan sløjfes, hvis man sikrer, at folk ikke stimler sammen foran stederne på en anden måde.

Del artikel

Andre læser også