Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny kontrakt i hus: 500 el-løbehjul bliver i byen

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto. VOI
Foto. VOI

Du ser dagligt aalborgensere suse afsted på el-løbehjul fra Voi, og den mulighed vil der fortsat være de næste to år.

I en pressemeddelelse skriver Aalborg Kommune, at de netop har indgået en ny toårig kontrakt med mulighed for yderligere forlængelse i 3 år, efter Voi har vundet kommunalt udbud.

Samarbejdet mellem parterne startede med 100 el-løbehjul i 2019, men på grund af en meget positiv modtagelse blev flåden hurtigt opjusteret til 250 el-løbehjul, og i sommeren 2023 har der været op mod 500 el-løbehjul på gaden i Aalborg.

Aalborg Kommune skriver, at deres beslutning om at indgå en ny kontrakt med Voi er i tråd med deres mobilitetsplan ‘Mobilitet 2040’, der sigter mod at fremme bæredygtige transportformer og reducere trængsel og CO2-udledning i byen.

Samarbejdet har fungeret godt

Målet er blandt andet at tilbyde el-løbehjul som en “last mile”-løsning ved stationer og busstop i byen for at gøre kollektiv transport mere attraktiv og dermed reducere brugen af personbiler.

“Udbredelsen af el-løbehjul og elcykler som mobilitetsform er stigende, og vi er rigtig glade for, at vi med den nye aftale med Voi kan sikre, at det stadig vil være muligt at leje el-løbehjul i Aalborg.

Kontrakten markerer en fortsat satsning på at fremme bæredygtig transport, mindske trængsel i byen og reducere CO2-udledningen fra persontransport, og selvom der var en del skeptikere, da vi indgik vores første kontrakt, må vi jo bare sige, at samarbejdet har fungeret godt, og at transport via el-løbehjul er blevet en naturlig del af hverdagen i Aalborg” udtaler rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen.

Fakta

  • Aalborgenserne har taget næsten 850.000 ture på el-løbehjulene siden de blev introduceret i byen i 2019.
  • Voi er en svensk mikromobilitetsvirksomhed, der tilbyder deleløbehjul i samarbejde med byer og kommuner. 
  • Voi har vedtaget FN’s bæredygtighedsmål som en vejledende ramme og har sat en klar dagsorden for at undgå, reducere og udligne emissioner.
  • Voi opererer i mere end 100 byer i 11 lande.
  • Voi har hovedkontor i Stockholm og har omkring 1000 ansatte.

Voi fortsætter som tidligere med en såkaldt free-floating model, der giver mulighed for at parkere alle steder, men med en udløst rabat, hvis man parkerer ved de udpegede hubs.  

“Vi er stolte og glade for at kunne fortsætte med at tilbyde deleløbehjul i byen og med at støtte byens klima- og miljømål.

Vores tætte samarbejde med Aalborg er et bevis på, at dialog og tæt samarbejde er vejen frem, og at det er en fornuftig og klimavenlig idé at give løbehjul en chance”, siger Erik Christian Hasselbalch, landechef for Voi i Danmark.

I kontrakten forpligter Voi sig fortsat til at opretholde høje standarder for kontrol og ordentlig parkering af el-løbehjulene for at sikre, at de bidrager til øget mobilitet uden at forstyrre andre trafikanter.

Samarbejdet mellem Voi og kommunen vil udvikle sig i takt med kommunens behov og de opstillede mål for mobilitet og miljø.

Del artikel

Andre læser også