Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ramen, sushi og poké bowls: Ny japansk restaurant åbner snart i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen
AI Japan åbner på Brandstrupsgade 11, hvor Restaurant Urt senest har holdt til.
AI Japan åbner på Brandstrupsgade 11, hvor Restaurant Urt senest har holdt til.

Aalborg og sushi er et makkerpar, der hænger uløseligt sammen.

Vi ELSKER den japanske nationalspise i byen, men vi er også begyndt at udvide vores smagspalette med andre japanske specialiteter som for eksempel ramen.

Nu får vi mulighed for at udfolde vores kærlighed til den asiatiske spise på et helt nyt sted – for minsandten om der ikke åbner en ny japansk restaurant i Aalborg.

Det er allerede på mandag den 24. april klokken 12.00, at de slår dørene op i de nyrenoverede lokaler på Brandstrupsgade 11, hvor restaurant Urt senest lå før de lukkede.

“Vores koncept er traditionel japansk mad. Sushi er kun en lille del af det japanske køkken, så udover sushi vil vi også tilbyde ramen, takoyaki og yakiniku,” fortæller ejer Jan Shu til MigogAalborg.

Derudover vil man også kunne bestille de populære poké bowls, der egentligt stammer fra Hawaii, men har sine rødder i Japan.

Ejer også restaurant i Hjørring

Det er tilladt at have høje forventninger til byens nyeste restaurant, fordi Jan Shu er en erfaren herre, når det kommer til japansk madlavning.

Han er uddannet kok og har 20 års erfaring med japansk mad, som han blandt andet har tryllet med i Sverige, hvor han boede i en årrække samt i Japan, som han besøger flere gange om året for at indsamle inspiration.

For halvandet år siden besluttede han sig for at åbne en restaurant i Nordjylland, og her faldt valget i første omgang på Hjørring.

“Planen var i sin tid, at jeg ville åbne i Aalborg, men jeg kunne ikke finde de rette lokaler. Derfor valgte jeg Hjørring først.

I januar i år fik jeg tilbudt Urts tidligere lokaler, og de er helt perfekte,” forklarer han.

Indretningen i de hyggelige lokaler, der også tidligere har huset restauranterne MEST, Rusk og Pingvin, bliver autentisk japansk med møbler, service og nipsting importeret direkte fra det østasiatiske land.

Udforsk det japanske køkken

Uanset hvad du ønsker at spise hos AI Japan, kan du vælge at sammensætte din menu som enten a la carte eller ad libitum.

Ad libitum konceptet findes hos de fleste sushirestauranter i byen, men i denne restaurant kan du også få sticks, ramen eller noget helt tredje i de mængder, du har lyst til.

I Hjørring-restauranten koster det 238 kroner for mad ad libitum mandag-torsdag og 258 kroner fredag-søndag, men i Aalborg vil det blive billigere, tilføjer Jan.

“Vi fejrer vores grand opening med rabat i et par måneder. Der vil blive mellem 10 og 15 procent rabat,” siger han.

Vil du smugkigge på menuen inden, du tager ned i Brandstrupsgade, kan du gøre det her.

Planen er dog, at menuen kommer til at ændre sig løbende, da Jan ønsker at forny sig.

“Jeg vil blandt andet gerne lave teppanyaki på sigt. Her står man og laver maden direkte foran gæsterne,” forklarer han.

I første omgang er det sushi, ramen og poké bowls, der er i fokus, og du kan bestille bord hos AI Japan her.

Del artikel

Andre læser også