Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bøfsandwich, tarteletter og smørrebrød: Mormors Café åbner i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Blandt orientalske retter, pizza og sushi tronede madboden Mormors op, når man sidste sommer lagde vejen forbi Aalborg Streetfood.

Her var forårsruller skiftet ud med tarteletter og en stor burger erstattet med en solid omgang stegt flæsk; præcis som vi kender og elsker den.

Det var netop Mormors koncept: Gedigent, dansk mad – ligesom mormor lavede det.

Efter en succesfuld sommer har Mormors nu besluttet sig for at gå nye veje. Derfor åbner hun meget snart sin helt egen café i Aalborg, hvor man året rundt kan komme forbi til en godt måltid mad.

Og så er alt naturligvis hjemmelavet … lige i Mormors ånd.

“Hos os laver vi alting helt fra bunden. Vi bager selv rugbrødet til vores smørrebrød, vi laver selv vores pålæg – og naturligvis også alt tilbehøret,” fortæller Mormor til MigogAalborg.

God, hjemmelavet mad

I den nye café vil du kunne vælge mellem alt fra varme retter som boller i karry, mørbradgryde og frikadeller – til stjerneskud, smørrebrød og bøfsandwich.

Priserne er på et lejde, hvor de fleste kan følge med, og eksempelvis kan du få Dagens Ret til 65 kr.

Derudover vil der være en bred vifte af kager, desserter og forskelligt bagværk.

“Vi er et familiejet sted og består foruden mig af min søn og svigerdatter. Hun er fra England og uddannet dessertkok. Det bliver hende, der kommer til at stå for al bagning af vores brød, desserter, lagkager og muffins.

Jeg selv har været kok i de sidste 25 år og kommer til at stå for alt den varme mad, mens min søn tager sig af web, markedsføring og udbringning af mad,” fortæller Mormor.

Den nye café åbner allerede på mandag og får lokation i Tornhøjcenteret i Aalborg Øst – lige mellem Bogø Sandwich og Mikes Pizza.

Bøfsandwich, tarteletter og smørrebrød: Mormors Café åbner i Aalborg

En synergi, som Mormor glæder sig meget til at blive en del af.

“Vores erfaring indtil videre fortæller os, at efterspørgslen på god, hjemmelavet mad bliver større og større.

Man har ikke nødvendigvis lyst til burger og pommes frites hver gang, man skal have takeaway – og derfor er vi blevet et rigtig godt alternativ, hvor nostalgi får lov at møde de gode råvarer,” forklarer hun.

Mormors kommer ligeledes til at tilbyde frokostordninger til virksomheder.

En lille og hyggelig café

Det bliver nok svært at nævne åbning af en café uden også lige at sætte spørgsmålstegn ved hele samfundssituationen, nu hvor caféer og restauranter jo er ramt af nedlukning.

Indtil dette ændrer sig, kan du dog stadig besøge Mormors – og bestille din livret som takeaway.

“Når genåbningen bliver en realitet for os, bliver vi et lille, hyggeligt sted med omkring 20 siddepladser, hvor man kan sidde og nyde sin mad.

Ellers kommer vi til at slå rigtig meget på takeaway, og derfor griber vi også muligheden for at åbne op for den del allerede nu,” siger Mormor.

Mormors slår første gang dørene op d. 1. marts, og åbningstiderne lyder 11.30 til 20 på hverdage samt 21 fredag og lørdag.

Bor du i postnummeret 9220 er der ligeledes mulighed for udbringning.

“Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang igen, og for at fejre det vil vi i løbet af ugen køre med forskellige åbningstilbud. Dem kan man følge med i på vores Facebook-side,” slutter Mormor af.

Den kan du følge med på lige her.

Del artikel

Andre læser også