Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bydel udvikler sig: Her åbner to store dagligvarebutikker

Af Nathalia Hentze Nielsen
Stigsborg visualisering.
Stigsborg visualisering.

Kaster du et blik over fjorden til Nørresundbys nye bydel, Stigsborg, vil du jævnligt se nye bygninger, der skyder op.

Selvom udviklingen af bydelen forventes at vare hele 20 år, før det står helt færdigt, er der masser af liv i området.

Allerede er 600 boliger taget i brug, og der er yderligere 500 på vej, for ikke at glemme Stigsborgs nye børne- og ungeunivers.

En bydel har dog brug for dagligvarebutikker for at fungere, og det er der styr på nu.

I en pressemeddelelse skriver Stigsborg P/S, at der netop er indgået aftaler med to nye dagligvarebutikker i form af discountbutikken Netto og supermarkedet MENY.

Efterspurgt af beboerne

Tidligere på året slog bylivshuset Henning J samt Surdejsbageren dørene op i området, og nu har yderligere to nye butikker meldt deres ankomst.

“Vi er glade for, at vi nu er så langt, at der er lavet aftaler med to dagligvarebutikker på Stigsborg.

Det er i den grad efterspurgt af beboerne, og derfor glæder det os, at vi nu endelig kan fortælle mere om planerne.

Med placeringen af MENY og Netto på Stigsborg kan beboerne få dækket deres behov for indkøb i dagligdagen, og det er derfor ikke tilfældigt, at det netop er disse to butikker, der flytter ind,” lyder det fra Anton Hessellund, der er direktør i byudviklingsselskabet Stigsborg P/S.

MENY og Netto får en central placering lige ved Mobilitetshuset samt Stigsborgs kommende folkeskole med integreret børnehave og vuggestue, der står klar i løbet af 2025.

De to dagligvarebutikker åbner i stueetagen i en ny boligkarré, der opføres på byggefelt B11.

Glæder sig til at slå dørene op

Hos MENY ser man gode muligheder i en butiksåbning på Stigsborg, og ifølge kædedirektør Richo Boss er placeringen i den nye bydel nøje udvalgt:

“Når vi åbner nye butikker, kigger vi altid efter områder med en stor befolkningstæthed, og det er Stigsborg et godt eksempel på med en eksisterende bydel i form af Nørresundby og den nye bydel med blandt andet en nyopført skole, et godt foreningsliv og ikke mindst mange boliger, som skaber liv og aktivitet i området.

Derfor er Stigsborg en ideel placering for MENY, og vi glæder os til at blive en del af området.”

Også hos Netto, der er en del af Salling Group, ser man frem til at rykke ind i Stigsborg-bydelen:

“I Salling Group er vi altid på udkig efter nye markedsområder for vores butikker. Vi er allerede godt kendte i Nørresundby med vores eksisterende Føtex- og Netto-butikker.

Men med den nye store bydel, som Stigborg allerede udgør, vil vi med vores nye fremtidige Netto-butik kunne række endnu længere ud til flere kunder.

Kunderne kan se frem til en discountbutik indrettet efter Nettos nyeste koncept, hvor butikken fremstår inspirerende og flot med et sortiment, som er tilpasset området.

Vi ser rigtig meget frem til at åbne dørene og byde velkommen,” siger Marianne Holdt, der er regionschef i Netto.

Planlægning er i fuld gang

Aftalerne med MENY og Netto er netop faldet på plads, og næste step er således at få lokalplanen for det nye byggeri på plads.

“Lige nu er vi sammen med Aalborg Kommune i gang med lokalplanlægningen, så vi kan få skabt de planmæssige rammer omkring byggeriet.

Det er vores forhåbning, at vi bliver klar til at åbne de to nye butikker ved udgangen af 2026, men det er klart, at der ligger et stort arbejde i at få alt på plads, siger Anton Hessellund.

Del artikel

Andre læser også