Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny bydel indvies: Stort åbningsevent ved Stigsborg Havnefront

Af Emil Kjær Jørgensen

Aalborg har fået mange spændende nye bykvarterer i løbet af de seneste år, og 8. august bliver det 54 hektar ambitiøse projekt ved Stigsborg-området for alvor åbnet for offentligheden.

Området, som befinder sig på nordre side af Limfjorden mellem Limfjordsbroen og Limfjordstunnellen, er blevet inddelt, stier er blevet anlagt, skilte er blevet opsat, testsejlads af færge er blevet igangsat og en række aktører er blevet inddraget i at skabe aktiviteter til glæde for kommunens borgere.

Det skriver Byudviklingsselskabet Stigsborg i dag i en pressemeddelse.

En dag fyldt med aktiviteter

Det hele indvies ved en stort anlagt åbningsevent onsdag den 8. august med borgmester Thomas Kastrup-Larsen i spidsen:

“Vi er kommet langt med Stigsborg-området de seneste år og er snart klar til at påbegynde realiseringen af etape 1, der blandt andet omfatter etablering af Stigsborg Parken, der bliver Aalborgs største park, en helt ny folkeskole, almennyttige og private boliger mv.pointerer borgmesteren i pressemeddelelsen og fortsætter:

“Men der kommer til at gå mange, mange år, inden området er færdigt, og vi ser ingen grund til, at borgerne ikke skal have glæde af det allerede nu. Det er jo et fantastisk område centralt i Aalborg og ned til fjorden.”

Ny bydel indvies: Stort åbningsevent ved Stigsborg Havnefront

Åbningseventen starter kl. 12 med et væld af aktiviteter.

Thomas Kastrup-Larsen tager sammen med elever fra nogle af Nørresundbys skoler, DUS-ordninger og en række motionister teten i et cykel-gadeløb i området.

Nørresundby Forenede Boldklubber (NFB) afholder en stor fodboldturnering på den nyanlagte aktivitetsplads ved Limfjordsvej – præcis det samme sted, hvor NB Stadion lå i gamle dage.

Lokalhistorisk Forening tager interesserede med på en rundvisning på den nyanlagte Fortællerstien, og førerløse fartøjer foretager testsejlads på Limfjorden.

Indvielse af grillområde med gratis mad og drikke

Samme dag indvies også et nyanlagt grillområde, som frit kan anvendes af offentligheden efterfølgende.

Her vil der på dagen fra kl. 14.30 være grillpølser fra Slagter Ole og drikkevarer fra Royal Unibrew gratis til alle fremmødte, og i det hele taget er tanken at tiltrække en lang række forskellige grupper på selve dagen:

“Det er vigtigt for os, at området allerede nu bliver aktiveret, og vi håber, at så mange som muligt har lyst til at være med den 8. august og efterfølgende. Det er en vigtig del af moderne byudvikling at tænke naboer og andre ind lang tid før de første bygninger og faciliteter står færdigt. Jo flere aktiviteter – jo bedre, og derfor inviterer vi alle til at bruge området,” forklarer direktør for Byudviklingsselskabet Stigsborg, Anton Hessellund, i pressemeddelelsen.

Han siger supplerende, at alle gode ideer også til kommende aktiviteter er meget velkomne. Det kan være koncertaktiviteter, motionsaktiviteter og andet, som kan være medvirkende til, at området kommer i anvendelse.

Udviklingen af Stigsborg Havnefront forventes at vare 25-30 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere. Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager samt town houses/rækkehuse i 2-3 etager.

Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, cafeer, butikker etc.) vil også få plads i området.