Hjemmelavede lækkerier: Ny café lancerer udsøgt brunch-buffet
Hvis der er noget, vi nordjyder er vilde med, så er det … buffet.
Idéen med at kunne spise så meget man vil, uden at skulle betale ekstra, er lige efter vores hjerter (og maver), men kravene stopper ikke her.
For selvfølgelig skal det også smage lækkert. Af gode råvarer. Og gerne være hjemmelavet. Men stadig til en god pris. Er det virkelig for meget at forlange?
Ikke hvis man spørger Fru Søgaard.
Overskrift
Det nye bageri og spisested har nemlig brugt påsken på at lancere en helt ny brunchbuffet, hvor alle menukortets lækreste elementer er repræsenteret på ét bord. Buffeten kan nydes hver søndag.
Her er der høflig selvbetjening i hele den tidsperiode, du har sikret dig seating: Enten 9.30-11.30 eller 12-14.
Derudover er der både juice, kaffe og the med i prisen – der blot er 195 kr. pr. person.
Brunchelementerne er delt op i seks forskellige kategorier:
Mejeri & Grød
- Græsk yoghurt
- Dagens grød
- Tre danske oste
Brød
- Hjemmebagt surdejsbrød
- Glutenfrit brød
- Rugbrød
- Croissanter
Kød, fjerkræ og fisk
- Husets rejer
- Røget laks
- Husets hønsesalat
- Charcuteri
- Lun leverpostej
Lunt & æg
- To slags æg
- Bacon
- Pølser
Salater & Grønt
- Minimum to slags salater
- Humus
- Pesto
Sødt
- Lav-selv-vafler
- Bananbrød
- Udvalg af kage
- Frisk frugt
Kvalitet slår kvantitet
Her på redaktionen har vi naturligvis allerede været afsted for at teste det nye koncept.
Vores førstehåndsindtryk var, at den (af en brunch-buffet) så ret lille ud.
Dette skrevet ud fra den betragtning, at man er vant til de gigantiske (og til tider ikke-så-kulinariske) buffeter, der oftes kan føles som en kampzone at komme igennem, fordi alle vil have de mest fedtede frostfritter og største stykker fried chicken.
Sådan er det ikke hos Fru Søgaard.
Vores indtryk af, at det var et beskedent udvalg, blev i den grad gjort til skamme, da vi først have været igennem buffeten. Med intet mindre end tre tallerkener.
Og smagen fejlede absolut heller ingenting.
Der var tydeligvis blevet kræset for alle detaljer, hvor kvalitet har banket kvantitet helt i gulvet. Det kan vi lide.
Noget for enhver smag
Vi var særligt begejstrede for de såkaldte bag-selv-vafler. Ikke fordi, at det hverken var krævende eller det lækreste i buffeten, men simpelthen fordi, at det var en sjov gimmick for unge som gamle.
Ganske vist skabte det en smule ventetid, men det gode ved en buffet er jo netop, at man blot kan vende tilbage, når køen er blevet mindre – og maven er klar til endnu en omgang.
Er du vegetar, glutenallergiker eller lignende, så er denne buffet også noget for dig.
Den ene halvdel af vores udsendte madhold er netop vegetar, og også hun blev mere end mæt.
Hvad: Brunch-buffet
Hvor: Fru Søgaard, C. W. Obels Pl. 1, 9000 Aalborg
Hvornår: Hver søndag, 9.30-11.30 samt 12-14
Skal du også have buffet til aftensmad? Så se vores komplette guide til buffet i Aalborg.