Planer om ny bro midt i Aalborg: Skal aflaste trafikken på Vesterbro
Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg vokser år for år med tilflyttere.
Nye byggerier skyder op både tæt på midtbyen og rundt omkring. Men knudepunkterne i trafikken er stadig de samme.
Morgen og sen eftermiddag er et helvede som bilist at begive sig over Vesterbro eller igennem Limfjordstunnellen.
Især Vesterbro er på hverdage stort set hele tiden en langsommelig affære at bevæge sig igennem for biler.
Med store planer om en helt ny bydel i Sygehus Nord-området ved Reberbansgade med boliger og erhverv, så kan man levende forestille sig et øget trafikalt kaos.
Sygehus Nord nedlægges nemlig, når det nye Supersygehus tages i brug i Aalborg Øst, og derfor skyder en helt ny bydel op med endnu flere mennesker i området.
Bro skal gå over jernbanen
Aalborg Kommune er derfor i fuld gang med at se på muligheder, hvorpå man kan aflaste trafikken på Vesterbro uanset hvad der kommer til at ske med området med Sygehus Nord og Gåsepigen.
Det er her, at en helt ny bro tæt på Aalborgs midtby kan komme i spil.
Det er på tegnebrættet, at broen kan starte på Annebergvej/Saxogade og gå hen over jernbanen ind i det, vi i dag kender som Sygehus Nord-området.
Hvor krydserne er markeret – kan være et bud på, hvordan broen skal gå. Der er dog intet vedtaget.
Broen skal medfinansieres med penge fra BaneDanmark. Det fortæller Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen til MigogAalborg.
“BaneDanmarks nye signalprogram medfører, at der bliver sløjfet nogle af de nuværende overkørsler på jernbanen i Aalborg.
Det vil medføre en økonomisk kompensation fra deres side i forhold til aftalen med dem. De penge kan man så videreføre til eksempelvis at bygge den her bro.
Det er svært at forestille sig, at Vesterbro og Reberbansgade kan håndtere trafikken alene, når en helt ny bydel skyder op i Sygehus Nord området,” fortæller Thomas Kastrup-Larsen.
Ny bydel vi kan være stolte af
Sammen med parkeringspladsen ved Gåsepigen udgør området et areal på mere end 3 hektar lige i hjertet af Aalborg.
Størrelsen på arealet gør, at området rummer stort potentiale til at blive et nyt attraktivt byområde omkring midtbyen og vestbyen.
“Det er vigtigt for mig, at vi får bygget en bydel, som vi kan være stolte af de næste 100 år. Spørger du mig, så synes jeg ikke ligefrem, at den nuværende høje Sygehus Nord bygning er en arkitektonisk skønhed.
Jeg så den helst revet ned, når vi skal til at lave om. Jeg synes til gengæld de gule bygninger er bevaringsværdige, som man kan lave noget flot ud af,” forklarer Thomas Kastrup-Larsen.
Lige nu er der oprettet en styregruppe på tværs af Region Nordjylland og kommunen både politisk og administrativ.
Styregruppens formål er at arbejde frem til, hvilken bydel der skal opstå, når sygehusfaciliteterne fraflytter.
Der skal kigges på p-pladser
Region Nordjylland ejer hovedparten af området, mens Aalborg Kommune eksempelvis ejer området med Gåsepigen.
“Der laves et parallelopdrag, som skal give et bud på, hvordan vi skaber den her nye bydel. Det er vigtigt i mine øjne, at vi ikke kun bare bygger nye boliger i området.
Der skal også noget erhverv ind, for ellers risikerer man at skabe en død bydel, hvis det kun er beboelse.
Så er det vigtigt, at vi får kigget på p-pladser, for der er den del af byen i den grad udfordret,” siger han og fortsætter;
Reberbansgade kommer også til at forandre sig, når sygehuset forsvinder. Hvad sker der med alle Take Away-stederne, som gaderne er fyldt med? Man må formode, at en stor del af deres omsætning kommer fra folk med ærinde på sygehuset.
Jeg tror egentlig, at det her projekt vil forandre den her del af Aalborg, mere end man lige regner med,” forklarer Aalborgs borgmester.
Thomas Kastrup-Larsen løfter sløret for, at der allerede er store investorer, som har vist interesse for at bygge i det attraktive område, der ligger meget centralt i Aalborg.
MigogAalborg har tidligere snakket med Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen omkring området. Her kom han også med flere spændende detaljer om området omkring Reberbansgade og Gåsepigen. Læs det her
Adventskonkurrence: Vind nytårsmenu fra Tabu til 4 personer
Skrevet af: Michael Qureshi
Så er det 2. advent i december, og det er tid til endnu en adventskonkurrence.
Denne gang kigger vi mod nytårsaften, som mange er ved at få helt styr på i den her periode. Vi har allieret os med Restaurant Tabu, kendt som en af Aalborg og Nordjyllands allerbedste restauranter.
I samarbejde med Restaurant Tabu i Vesterå udlodder vi deres lækre nytårsmenu til 4 kuverter. En samlet præmie på 2000 kr.
Hvis du ikke allerede har bestilt nytårsmenuen, så er det også værd at overveje at booke nytårsmenuen fra Tabu allerede. Så kan du altid supplere med de 4 kuverter, hvis du er den heldige vinder.
Her er Tabus nytårsmenu
Her kan du læse om Nytårsmenuen 2019/2020 på Restaurant Tabu.
Tá Tabu med hjem i jeres køkken nytårsaften!
Vi har sammensat 8 serveringer med kvalitetsprodukter fra det Nordjyske spisekammer.
Vi har forberedt det meste for jer – I skal blot lægge sidste hånd på retterne & anrette dem.
Menuen kommer med en udførlig fremgangsmåde & kan downloades via vores hjemmeside www.ta-bu.dk
Årets nytårsmenu er som følgende:
Snacks til Dronningens nytårstale
“En tur rundt i det Nordjyske”
Hengemte tomater med tørret dild
Sprøde kartofler med creme af estragon & eddikepulver
Hjemmelavet pølse fra Rosenbeck i Dronninglund med remoulade
Vores bagværk & Gårdmejeriet Sønderhaven
Surdejsbrød med kærnet smør
Torsk fra Vestkysten
Vesterhavstorsk med jordskokkecreme
Vinaigrette med fermenteret jordskok, purløg, hasselnød & æblemost
Wagyu fra Struer
Terrin af Wagyu kvæg fra Struer med selleripuré, syltede champignoner, sauce med selleri, persilleolie & sennepskorn
Krogmodnet Ribeye af okse
Med løgchutney, kålrabi, oksesauce & små kartofler
Æbler fra Anhøj
Saltet karamelmousse med æblepure, æblesorbet, sprød vaffel & karamelsauce
Pris pr. person
Kr. 500,-
Sælges i pakker af 2, 4, 6 & 8 personer
Hvis I bliver over 8 personer, bestilles der blot yderligere op til det antal, I er.
Vi har lavet et par matchende vintilbud til jer, som I kan vælge som tillæg under bestillingen.
Forbudt for børn: Vovet juleshow kommer til Aalborg
Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Christopher Thomsen // fotojyden.dk
Hvis man er til frækkere ting end Tinka og Kongespillet, så bør man overveje Cabaresque’s The Yule Show 2019.
På onsdag d. 11. december og torsdag d. 12. december kommer det vovede jule-show til Teater Nordkraft i Aalborg.
Burlesque show er kendt for at være frækt, erotisk, pirrende og lige på grænsen. Her kombinerer man det så med cabaret med jule-tema.
Publikum ved derfor aldrig 100% hvad, de går ind til, også selvom de har set showet før.
Cabaresque’s The Yule Show 2019 er det sjette julebaserede burlesque show, som har etableret sig som en fornøjelig og forførende tradition hos Cabaresques stampublikum over hele landet.
Showet er strengt forbudt for folk under 18 år.
Foto: Cabaresque
Få lunet kinderne
Showet er en “burlesque julestue for voksne”, hvor man kan træde indenfor i varmen, smide nissehuen og få lunet kinderne til vaskeægte vinter-burlesque!
Kom og oplev lokale såvel internationale burlesqueartister, der alle står klar til at forføre jer direkte ind i et pirrende univers med det allerbedste af burlesque!
Showet er sat sammen af en række acts styret af en konferencier, og publikum kan forvente alt fra klassisk burlesque til nycirkus, akrobatisk varieté, neo-burlesque og live-sang.
Cabaresque’s The Yule Show 2019 finder sted på Teater Nordkraft, onsdag og torsdag den 11. og 12. december kl. 20:00.
Så skal der bestilles: Her er de bedste nytårsmenuer i Aalborg
Skrevet af: Redaktionen
Info: Denne artikel indeholder reklamelinks – stederne på listen har betalt for at få deres booking informationer med i artiklen.
Julefrokosterne er på sit højeste, og juleaften nærmer sig med hastige skridt.
Men vi ved jo alle, at nytårsaften pludselig også pludselig står der. Hvis du ikke har fået styr på nytårsmenuen endnu, så har vi samlet det bedste overblik over gode nytårsmenuer i Aalborg.
Det er både ud af huset og nogle også på selve restauranterne.
Denne liste går A til Å
Alimentum
NYTÅRSMENU
Ud af huset “En go’ start”
Snacks i 3 servering
Sprød kyllingskind – Mousse – Malt Syltet kartoffel – Taskekrabbe – Ørredrogn Knoldselleri – Remoulade – Urter
Mørk chokoladeis med indlæg af skovmærkesorbet, sprød gulerodskage & kandiseret havesyre
Tilkøb
10 gr. Baerii Caviar, 2 stk. surdejs æbleskiver & creme fraiche
275 kr. (måske nok til 2)
Madeleines, fransk nougat, kransekage & skumfiduser med citronverbena Sødt til kaffen 100 kr. pr. person
Vinbutikken
Alimentums vinkælder er åben, hvor der er klargjort vinpakker tilpasset menuen og jeres ønsker. Vores sommelier giver gerne gode råd.
Pris 400 kr. pr. person
Skal bestilles på kontakt@restautant-alimentum.dk inden d. 23/12-19
Vejledning medfølger Afhentning og betaling sker på Alimentum d. 31/12-19 fra kl. 11-14 Ved betaling med gebyr-pålagte kreditkort tillægges omkostningerne.
Bistro V
V – NYTÅRSMENU 2019
Nytårs menuen kan bestilles helt ned til 2 personer.
bestilles senest 2 dage før nytår.
Udførlig vejledning med billleder medfølger.
Husk at få oplyst afhentningstidspunkt. Det er muligt at afhente.
12.00 -12.30 -13.00 -13.30 -14.00 -14.30 – 15.00
menuerne
DANSK OKSEMØRBRAD MED KARTOFFEL I BUTTERDEJ, SELLERIPURÈ, SALTBAGT SELLERI, SYLTEDE LØG & TRØFFELSAUCE
***
MØRKCHOKOLADE MOUSSE MED , KIRSEBÆR, KARAMEL, MANDLER & MARENGS
INKL. BRØD 295,-
UDVALG AF OSTE, KNÆKBRØD & KOMPOT 50,-
FRISTENDE TILVALG
Start med Snacks & dip til boblerne pr. person 45,-1⁄2 hummer, citron og mayonnaise 195,- Østers med citron og viniagrette pr. stk. 25,- Hjemmelavede petit four 3 stk. 25,- Kransekagehorn pr. stk. 25,- Hjemmelaves flødebolle pr. stk . 20,- Vendia brød lys eller mørk stk. 40,-
Udvalg af oste med knækbrød og konpot 50.- Natmad: Pølser, ost, oliven & brød pr. person 85,-
DET ANBEFALER VI TIL MADEN
Før maden ”Cuvée Royale Brut – Plletier 90,- Til fisk 2018 Grüner Veltliner – Krems 125,-
Til kødet 2016 Barbera- Reverdito 120,-
Til desserten NV. Spumante – Valsé (75cl) 85 Til kl. 24.00 Champagne Brut – Charpentier 230,- Hele aftenen Vendia øl fra 30,-
2 l Vendia øl i patentflaske 120,- (Flasken 80,-)
DELIEN ANBEFALER
Frisk bagt Vendia brød Udvalg af oste
Vendia chokolader Vendia Kaffe
Vendia The Peberbidder
Vendia Spegepølser Færdigretter (Tømmermandsmad) Røget andebryst
Vine
Øl
Saft
Glas
Porcelæn
Tlf.: 98 16 40 00 mail: aalborg@v-bistro.dk
Brdr. Price
BRDR. PRICES NYTÅRSMENU 2019/20
BOBLER & SNACKS Sprøde jomfruhummerhaler med bisque-mayo.
Iberico skinke.
Sprøde kyllingechips med svampemayo. N.V. Blanc de Blanc 1. Cru, De Saint Gall, Champagne
FORRET Carpaccio af krondyr med estragon, hasselnødder, ristet løg og Baerii Caviar fra ”ROGN”.
2014 Signature Pinot Gris, King Estate, Oregon
MELLEMRET Stegt havtaske med skaldyrssky og brunet smør samt vintersalat og croutons. 2017 Saint Aubin V.V. Domaine Roux
OPFRISKER Lime, rom og sort peber.
HOVEDRET Stegt oksemørbrad fra Kildegaarden serveres med variation af jordskokker, pommes fondant og trøffelsauce med syltede brombær.
2015 Chateauneuf-du-Pape, Cote de l´Ange
DESSERT Brdr. Prices nytårsdessert med Valrhona chokolade.
2007 Colheita Port, Santa Eufemia
NYTÅRSKRANSEKAGE
Kaffe
Vi runder nytårsaften af med kaffe og kransekage kl. 23-23.30.
NYTÅRSMENU PER PERSON KR. 895 Inkl. bobler & kaffe
VINMENU PER PERSON KR. 695
Inkl. Mineralvand
Vi gør opmærksom på, at nytårsmenuen skal købes på forhånd.
5 serveringer – appetizer, 3 lækre retter samt chokolade til kaffen:
355,- pr. person.
Appetizer:
“The Golden Nugget”
Luksus “nugget” med soufflé af kyllingebryst, sprøde serrano bidder og timian. Serveret med spicy mango salat og hjemmelavet barbeque hotsauce.
Forret: Koldrøget laks på “Æg Royale” med trøffel og spinat, toppet med friskost, dild og sprødt rugbrød.
Hertil sprøde radisser, salater og grøn urteolie.
Hovedret: Bøf skåret af kalvefilet. Serveret med saltbagt selleri med crust af grønne urter og hasselnødder. Hertil bagte gulerødder, pebersauce med cognac og grøn madagascarpeber samt små kartofler vendt i sesam smør og timian.
Dessert: Berry Splash Oreo Cheesecake.
Ministeriets klassiske cheesecake i nytårsklæder..
Cheesecake på sprød bund af knuste Oreos. Serveret med hindbærpuré, sprød hvid chokolade, små hindbær marengstoppe med lakrids samt syltede blåbær og mynte.
Til kaffen: hjemmebagte biscotti – mørk chokoladetrøffel med chili – sprøde toppe med macadamia og kirsebær.
Bestilling inden 16 dec: Kr. 355,- pr. person
Bestilling efter den 16 dec. Kr. 385,- pr. person
Børnemenu ( til børn op til 12 år )
Forret: Rejecocktail, med rejer, salat, tomat, agurk og hjemmelavet dressing.
Dessert: Berry Splash Oreo cheesecake.
Ministeriets klassiske cheesecake i nytårsklæder..
Cheesecake på sprød bund af knuste Oreos. Serveret med hindbærpuré, sprød hvid chokolade, små hindbær marengstoppe med lakrids samt syltede blåbær og mynte.
Pris pr. kuv. 185,-
Friskbagte økologiske surdejsbrød kr. 25,- pr. stk kan købes på stedet, så længe lager haves.
Menuen kan bestilles indtil den 28 dec. kl. 14 eller så længe lager haves.
Menuen skal afhentes 31 december 2019 mellem kl. 11.00 og 13.00 hvor vi byder på et glas med bobler.
Med menuen følger udførlig og enkel beskrivelse til hver enkelt ret.
Brød er ikke inkluderet i menuen men kan købes på stedet så længe lager haves.
Minimum 4 personer, bestilling og antal er bindende og kan ikke ændres.
Sprød Wonton med tigerrejer og urter. Hertil sort peber-mayo
Kræmmerhus med Karl Johan mousse og karamelliseret sesam
Saltede Macadamianødder
Forret
Nytårstorsk toppet med rødbede, bacon og hampefrø
Hertil cremet suppe på jordskok og urteolie
Nybagt surdejsbrød
Hovedret
Tournedos af oksemørbrad med indbagt kartoffeltærte
Serveres med selleri og trøffelpure, Sous vide gulerødder med
grønt støv, urtefriterede østershatte og kraftig sauce med Shitaki svampe
Dessert
Siciliansk citronkage med ”maltjord” og blodappelsinsorbet
Hertil granatæble samt lille kurv med mørk chokolademousse og puffet ”sølv”
4 retter – Pr. person kr. 379,00 Kan afhentes på FANDANKO d. 31/12 i tidsrummet 10.00-13.00
Ved bestilling på webshoppen, tilbyder vi gratis levering i Aalborg og Nørresundby
Børnemenu
Reduceret størrelse af nytårsmenuens hovedret og dessert
Tilbydes til børn under 12 år og ved samtidig køb af voksenmenuer Pr. stk. kr. 199,00
Kontakt på tlf.: 98162211
Fusion
Byd det nye år velkommen i elegante rammer sammen med 80 andre festklædte gæster, når Restaurant Fusion inviterer til nytårsgalla.
FUSION teamet sørger for en sublim nytårsmiddag samt nøje udvalgte vine til menuen.
Aftenen starter med velkomstbobler og snacks til Dronningens nytårstale på storskærm og efterfølgende en 6 retters nytårsmenu.
Citronfromage i nitrogen – karamelliseret, saltede nødder
Kl. 24:00 skydes det nye år ind med champagne, imens man kan nyde udsigten til et herligt festfyrværkeri
Pris pr. person kr. 2020 kr.
Afterparty
Efter middagen er der lagt op til den store afterparty med DJ & Dans, hvor ikke spisende gæster selvfølgelig også er velkommen til at nyde deres super tilbud på bl.a. champagnepakker specielt sammensat i aftenens anledning.
Nytårs take away
Vælger man at holde nytårsaftenen i sit eget hjem, men gerne vil have samme menu som ovenstående, er det også muligt. Restaurant Fusion tilbyder i år 100 kuverter af deres gallamenu til take away udover deres populære nytårssushi.
Byd det nye år velkommen med nytårsfest hos Comwell Hvide Hus Aalborg.
Tirsdag Den 31. december 2019
15-17 Kaffe og kage for overnattende gæster
17.45 Cocktail og Dronningens nytårstale i Kilden
18.30 4-retters menu kreeret af vores dygtige kokke og serveret i Restaurant Vesterbro på 1. sal med udsigt til byens puls. Vores sommerlier har sammensat en lækker vinmenu tilpasset retterne
23.00 Aftenskaffe og sødt serveres i Bar V på stueplan
23.50 Vi serverer champagne
24.00 Nyd Aalborgs fyrværkeri fra hotellets terrasse
Venligst bemærk, at det er min. 2 personers borde.
Priser
Helaftensarrangement med drikkevarer – 1.395 kr. pr. person.
Overnatning i delt dobbeltværelse med eftermiddagskaffe og kage den 31/12 samt morgenbuffet den 1/1 – 400 kr. pr. person.
WINE AND DINE AT CHEFS TABLE! kl. 17.45 – 02.00
Også i år tilbyder de, som noget helt eksklusivt, deres Panorama Lounge med egen pejs og vinduer vendt mod både nord og vest! Du får en unik mulighed for at blive kræset om af din personlige kok og tjener hele aftenen med kaviar, cocktails og champagne!
Bordet er til max. 20 personer.
Kontakt restaurantchef Jeanette Olsen på jol@comwell.dk for at høre mere.
Pris for bordet inkl. overnatning: 45.000 kr.
Eksklusivt nytårsarrangement med udsigt fra 15. sal
Reservér på tlf.: 98 13 84 00 eller på mail: hotel.aalborg@comwell.dk
Snacks
Grissini, paté di prosciutto al tartufo Schiacciatine alle erbe, olive e pesto al basilicoHjemmebagte grissini, med skinkepaté tilsmagt med trøffelKnækbrød med krydderier, oliven og basilikumpesto
Antipasto / Forret
Merluzzo, nero di seppia, fantasia di barbabietole, mele in carpioneRimmet torsk, blæk, fantasi af beder, æbler i ”Carpione”
* Piatto di mezzo / Mellemret
Risotto alla crema di scampi
Klassisk risotto med jomfruhummerbisque og jomfruhummerkød
Secondo / Hovedret
Stinco di manzo, patate, parmiggiano, tartufo, sedano rapa e meleBraiseret kalveskank, kartoffel og trøffel, selleri med æble
** Formaggi / OstFormaggi misti con composta di mela cotognaItaliensk ostetallerken med kvædekompot
Dessert
Torta ai cioccolati e profumo di arancia, gelato al cioccolato bianco e zenzeroChokoladekage med duft af appelsin, hvid chokoladeis med ingefær
PRIS Kr. 375,- (3 retter + appetizer)
* TILKOBING AF RISOTTO Kr. 85,-
** TILKOBING AF OST Kr. 65,-
VED KØB AF FULD MENU (Min. 4 kuverter) FÅS 1 FLASKE SPUMANTE
Min. Bestilling 2 kuverter
Seneste bestilling mandag den 23.12.2019 Menu bestilles på: info@lalocanda.dk
Menu afhentes ved LA BOTTEGA Mandag den 30.12.2019 efter aftale
Tirsdag den 31.12.2019 mellem kl. 12.00 og kl. 14.30
Foto: Jimmy Bro Støvring
MEAT
Restaurant MEAT har igen i år sammensat en spændende menu med nogle velkendte klassikere fra menukortet samt lækre nye retter, der passer til temaet “nytår”.
De har haft for øje at skabe en menu, der er let at gå til, hvor størstedelen af arbejdet er lavet på forhånd.
Det kræves blot, at maden anrettes og bøfferne steges eller grilles.
tlf.: 98 10 35 00 mail: info@restaurantmeat.dk
Mortens Kro
Snacks
Laksetatar med sød senneps creme- forårsløg og sort sesam
Rielette af and med kvæde pure, nødder og skalotteløg
Saltede mandler.
Røget kulmule fra Hanstholm røgeri
Med dildcreme, håndpillede rejer, fennikel,
ørredrogn og rugbrødschips.
Hummer salat
Af frisk kogt hummer med avokado, mango med bagte tomat rørt med basilikum mayo.
Lad Applaus & Nam tilbyde en nem og lækker menu til din nytårsaften! Slip for indkøb og stress i køkkenet – de klarer maden. Menuen er lavet, så der kun kræves meget lidt tilberedning derhjemme.
OBS: 10% rabat hvis der bestilles inden 1. december
4 SNACKS
Vaffel m. modnet skinke og trøffelcreme
”Kartoffelsandwich” m. rygeost, kapers og urter
Tataki tun m. yuzucreme og sesam
BBQ gris m. stikkelsbærsalsa og knas
Brød og smør
4 RETTER
Marmoreret fjerkræsterrine m. karl johan creme, chips, sennepskorn, salater og ponzu
Pocheret nytårstorsk m. hummerbisque, saltet mandler og urteolie
Bålrøget okse m. glaseret rødbeder, solbær, kartoffelfondant med kartoffelemulsion, knas og trøffelsauce
Mørk chokolademousse på sprød kiksebund m. passionscreme og knas på karamelliseret hasselnødder, marengs, tørret havtorn og skovsyre
tlf. Nam: 25 54 10 10 tlf. Applaus: 71 72 81 81
Prinses Juliana
Gastronomisk assistance nytårsaften
Prinses Julianas Take Away Nytårsmenu 2019
Forret:
Cremet hummerbisque serveret med bagt torsk, basquaise på tomat og fennikel, grøn olie og karse.
Hertil skibets lækre hjemmebagte surdejsbrød.
Mellemret
Terrin af andelår serveret med syrlig creme og bedebånd.
Hovedret:
Rosastegt oksemørbrad serveret med selleripuré, bagte jordskokker, puffet ris samt råmarineret tyttebær.
Hertil grov kartoffelmos og okseglace.
Dessert:
Panna cotta serveret med solbærcreme, krystalliseret mørk chokolade og blød karamel.
4 retters menu kr. 355,-
Mulighed for tilkøb af:
3 slags hjemmelavede chokolader
35,- pr. couv.
Bestilling senest d. 28/12 kl. 12.00 – booking link finder du her.
Din bestilling skal afhentes på skibet den 31/12 2019 mellem kl. 11.00 og 13.00.
(Husk at tjekke alt er i kassen)
Bestilling og antal er bindende og kan ikke ændres.
Foto. Prinses Juliana
SanGiovanni
Nytårsmenu ud af huset 2019
Social Dining
De har sammensat en helt fantastisk nytårsmenu der består af flere små retter, som kan nydes henover aftnen – både kolde og lune i jeres eget tempo, det kalder de Social Dining.
De kolde retter består af:
Vores koldthævede surdejsbrød og hjemmelavet pesto
Lufttørret Parmaskinke og oliven
Porchetta krydret med salvie og hvidløg i tynde skiver med soltørrede tomater
Scampirejer marineret med hvidløg, chili og urter på tomat relish
Salat af plukket torsk med friske krydderurter
Grillet tun vendt i puré af brændte peberfrugter anrettet med pistaciecreme
“Bjælker” af 2 slags Norditalienske fastoste på komælk med syltede nødder
De lune retter består af:
“Arancini” friterede riskugler fyldt med svampe hertil parmesanmayo
Perlehønebryst stegt med rosmarin og hvidløg
Braiseret kalveskank med sauterede grove grøntsager
Bagt kartoffelpuré tilsmagt med friske krydderurter og toppet med parmesanost
Alt er anrettet i engangsemballage klar til at anrettet på jeres egne fade og tallerkner. Brødet er forbagt og skal bages færdig. Til de lune retter er der en vejledning med ift. opvarmning.
Kr. 299 kr. pr. pers. min 2. personer
De kan også bestille lidt mere…
Dessert:
Chokoladekage toppet med chokolademousse kr. 45,00 pr. stk.
Vores hjemmelavede italienske is – 500ml bægre kr. 65,00 pr. stk. – vi tilbyder vanilje, chokolade og pistacie
SanGiovannis Tira-Mi-Su – 1 bakke ca. 2 personer kr. 65,00
Pizza – alle kr. 85 kr. pr. stk.:
De har forbagt pizzaerne i vores Italienske stenovn så de er klar til færdigbagning.
1 Tomat og bøffelmozzarella, basilikum
2 Tomat, ost, skinke
3 Tomat, ost, oksekød
4 Tomat, ost, parmaskinke, rucola, parmesan
5 Tomat, ost, Salsiccia forte (pepperoni fra Napoli)
Sidste bestilling den 27/12 (eller til der er udsolgt)
Menu afhentes d. 31. december mellem kl. 11.00 og 14.00 i vores Trattoria på hjørnet af Vesterbro & Vingårdsgade.
Foto: Jesper Thomasen
Scheelsminde
Forret
JOMFRUHUMMER
Terrin af jomfruhummer marmoreret i tørret tomat. Serveres med intens bisque på jomfruhummer og piment d’espelette, aromatisk dildolie og rød mizuna.
Mellemret
TEMPERERET VESTERHAVS-TORSK
Serveret med rødbeder sprød bacon og peberrod samt urter.
Hovedret
KALVEMØRBRAD
Grillet mørbrad af kalv. Hertil Pommes Anna lavet på brunet smør og trøffel, confiteret og flamberet løg, pure på alverdens svampe og fed morkelsauce med fløde 50%.
Dessert
CHOKOLADE
Brud af sticky brownie på 64% Manjari. Hertil Hertil en parfait på brændt chokolade og tonkabønnemed rosapeber, broken gel på grillet citrus og bergamotte hertil fromage af tonkabønne.
Vi har sammensat 8 serveringer med kvalitetsprodukter fra det Nordjyske spisekammer.
Vi har forberedt det meste for jer – I skal blot lægge sidste hånd på retterne & anrette dem.
Menuen kommer med en udførlig fremgangsmåde & kan downloades via vores hjemmeside www.ta-bu.dk
Årets nytårsmenu er som følgende:
Snacks til Dronningens nytårstale
“En tur rundt i det Nordjyske”
Hengemte tomater med tørret dild
Sprøde kartofler med creme af estragon & eddikepulver
Hjemmelavet pølse fra Rosenbeck i Dronninglund med remoulade
Vores bagværk & Gårdmejeriet Sønderhaven
Surdejsbrød med kærnet smør
Torsk fra Vestkysten
Vesterhavstorsk med jordskokkecreme
Vinaigrette med fermenteret jordskok, purløg, hasselnød & æblemost
Wagyu fra Struer
Terrin af Wagyu kvæg fra Struer med selleripuré, syltede champignoner, sauce med selleri, persilleolie & sennepskorn
Krogmodnet Ribeye af okse
Med løgchutney, kålrabi, oksesauce & små kartofler
Æbler fra Anhøj
Saltet karamelmousse med æblepure, æblesorbet, sprød vaffel & karamelsauce
Pris pr. person
Kr. 500,-
Sælges i pakker af 2, 4, 6 & 8 personer
Hvis I bliver over 8 personer, bestilles der blot yderligere op til det antal, I er.
Vi har lavet et par matchende vintilbud til jer, som I kan vælge som tillæg under bestillingen.
Hos Victors Madhus er det som altid kvalitet til en fornuftig pris, der er på tavlen.
For 275 kr. får du et både nemt og lækkert nytår med en 3-retters menu – og du kan tilkøbe en lækker suppe med torsk for 90 kr.
Forret
Torsk
Let pocheret torsk med sprød crumble af bacon, serveret med syrlige beder og purløgscreme stænket med cremet sauce på æggeblomme
Hovedret
Kalv & Gris
Rosastegt kalvemørbrad og terrin af grisekæber tilsmagt timian, serveret på kraftig svampepure med grillet confiteret kartoffel. Hertil urtecrumble, syltede bøgehatte og røget sauce
Dessert
Mørk chokoladebrownie
Serveret med lys chokolademousse og karamelcreme, hertil hengemte solbær og estragonsukker
Pris pr. person
3 retter Kr. 275, kr.
Mellemret (tilkøb)
Bisque på blåmusling serveret med purløgsolie og små syltede urter
Hertil stegt kammusling og dild
Kr. 90 kr. pr. person
Kontakt Victors Madhus på tlf.: 98 15 77 00 eller mail: info@victorsmadhus.dk
Dette website bruger cookies og andre tracking teknologier for at forbedre navigering og dine muligheder for at afgive feedback, analysedata i form af brugen af vores produkt og services samt samhørrighed af eventuel marketingsmateriale fra tredje part.
Når du besøger hvilket som helst website kan det ske at websitet gemmer eller henter information fra din browser, ofte i form af cookies. Informationen omhandler muligvis dig og dine preferencer eller din enheds data og bruges mest af alt for at få websitet til at fungere som du forventer det skal fungere. Informationen vil oftest ikke bruges til at direkte identificere dig, men kan give dig en mere personlig online oplevelse.
Fordi vi respektere din ret til privatliv, kan du vælge ikke at tillade visse typer cookies. For mere information kan du klikke på den enkelte kategori og her ændre den givne standard opsætning. Du skal dog være opmærksom på, at blokering af cookies kan resultere i at websitet ikke giver den oplevelse og service som ellers tilgængeligt.
Drifts nødvendige
Altid aktiv
Disse cookies er nødvendige for vores website fungere og kan ikke fravælges på baggrund af dette. Eksempelvis er det sådan vi gemmer dine cookie indstillinger, for at overholde dine privatlivs rettigheder.
Cookie
Formål
Wordpress cookies
Contains system and session cookies
Lidt Lakrids Cookie Module
Keeps track of your cookie privacy settings
Bannere
Visning af bannere på siden.
Performance cookies
Aktiv
Disse cookies tillader at vi holder øje med antal besøgende og generel traffik, så vi kan måle og forbedre vores online performance. De hjælper os med at holde et overblik over vores mest og mindst populære indholds-sider, og giver indblik i hvordan besøgende bevæger sig rundt på websitet. Alt informationen disse cookies indsamler, er anonymt indhold. Hvis du ikke tillader disse cookies, vil vi ikke vide hvornår du har besøgt vores website.
Cookie
Formål
Google Tag Manager
Perfomance måling. Måler anonymt på antallet af besøgende, hvilke sider der besøges, for at hjælpe os til at forbedre websitets performance.
Google analytics
Perfomance måling. Måler anonymt på antallet af besøgende, hvilke sider der besøges, for at hjælpe os til at forbedre websitets performance.
Targeting cookies
Aktiv
Disse cookies sættes på vores site af vores adverterings partnere. De kan bruges til at opbygge en profil over dine interesser og derved give dig relevante reklamer på andre websites. De virker ved at identificere din browser og enhed. Hvis du ikke tillader disse cookies, vil du ikke opleve vores target advertisering på tværs af andre websites.