ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Planer om ny bro midt i Aalborg: Skal aflaste trafikken på Vesterbro

Af Michael Qureshi

Aalborg vokser år for år med tilflyttere.

Nye byggerier skyder op både tæt på midtbyen og rundt omkring. Men knudepunkterne i trafikken er stadig de samme.

Morgen og sen eftermiddag er et helvede som bilist at begive sig over Vesterbro eller igennem Limfjordstunnellen.

Især Vesterbro er på hverdage stort set hele tiden en langsommelig affære at bevæge sig igennem for biler.

Med store planer om en helt ny bydel i Sygehus Nord-området ved Reberbansgade med boliger og erhverv, så kan man levende forestille sig et øget trafikalt kaos.

Sygehus Nord nedlægges nemlig, når det nye Supersygehus tages i brug i Aalborg Øst, og derfor skyder en helt ny bydel op med endnu flere mennesker i området.

Bro skal gå over jernbanen

Aalborg Kommune er derfor i fuld gang med at se på muligheder, hvorpå man kan aflaste trafikken på Vesterbro uanset hvad der kommer til at ske med området med Sygehus Nord og Gåsepigen.

Det er her, at en helt ny bro tæt på Aalborgs midtby kan komme i spil.

Det er på tegnebrættet, at broen kan starte på Annebergvej/Saxogade og gå hen over jernbanen ind i det, vi i dag kender som Sygehus Nord-området.

Planer om ny bro midt i Aalborg: Skal aflaste trafikken på Vesterbro
Hvor krydserne er markeret – kan være et bud på, hvordan broen skal gå. Der er dog intet vedtaget.

Broen skal medfinansieres med penge fra BaneDanmark. Det fortæller Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen til MigogAalborg.

“BaneDanmarks nye signalprogram medfører, at der bliver sløjfet nogle af de nuværende overkørsler på jernbanen i Aalborg.

Det vil medføre en økonomisk kompensation fra deres side i forhold til aftalen med dem. De penge kan man så videreføre til eksempelvis at bygge den her bro.

Det er svært at forestille sig, at Vesterbro og Reberbansgade kan håndtere trafikken alene, når en helt ny bydel skyder op i Sygehus Nord området,” fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Ny bydel vi kan være stolte af

Sammen med parkeringspladsen ved Gåsepigen udgør området et areal på mere end 3 hektar lige i hjertet af Aalborg.

Størrelsen på arealet gør, at området rummer stort potentiale til at blive et nyt attraktivt byområde omkring midtbyen og vestbyen.

“Det er vigtigt for mig, at vi får bygget en bydel, som vi kan være stolte af de næste 100 år. Spørger du mig, så synes jeg ikke ligefrem, at den nuværende høje Sygehus Nord bygning er en arkitektonisk skønhed.

Jeg så den helst revet ned, når vi skal til at lave om. Jeg synes til gengæld de gule bygninger er bevaringsværdige, som man kan lave noget flot ud af,” forklarer Thomas Kastrup-Larsen.

Lige nu er der oprettet en styregruppe på tværs af Region Nordjylland og kommunen både politisk og administrativ.

Styregruppens formål er at arbejde frem til, hvilken bydel der skal opstå, når sygehusfaciliteterne fraflytter.

Der skal kigges på p-pladser

Region Nordjylland ejer hovedparten af området, mens Aalborg Kommune eksempelvis ejer området med Gåsepigen.

“Der laves et parallelopdrag, som skal give et bud på, hvordan vi skaber den her nye bydel. Det er vigtigt i mine øjne, at vi ikke kun bare bygger nye boliger i området.

Der skal også noget erhverv ind, for ellers risikerer man at skabe en død bydel, hvis det kun er beboelse.

Så er det vigtigt, at vi får kigget på p-pladser, for der er den del af byen i den grad udfordret,” siger han og fortsætter;

Reberbansgade kommer også til at forandre sig, når sygehuset forsvinder. Hvad sker der med alle Take Away-stederne, som gaderne er fyldt med? Man må formode, at en stor del af deres omsætning kommer fra folk med ærinde på sygehuset.

Jeg tror egentlig, at det her projekt vil forandre den her del af Aalborg, mere end man lige regner med,” forklarer Aalborgs borgmester.

Thomas Kastrup-Larsen løfter sløret for, at der allerede er store investorer, som har vist interesse for at bygge i det attraktive område, der ligger meget centralt i Aalborg.

MigogAalborg har tidligere snakket med Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen omkring området. Her kom han også med flere spændende detaljer om området omkring Reberbansgade og Gåsepigen. Læs det her

Del artikel