Planer om ny bro midt i Aalborg: Skal aflaste trafikken på Vesterbro

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborg vokser år for år med tilflyttere.

Nye byggerier skyder op både tæt på midtbyen og rundt omkring. Men knudepunkterne i trafikken er stadig de samme.

Morgen og sen eftermiddag er et helvede som bilist at begive sig over Vesterbro eller igennem Limfjordstunnellen.

Især Vesterbro er på hverdage stort set hele tiden en langsommelig affære at bevæge sig igennem for biler.

Med store planer om en helt ny bydel i Sygehus Nord-området ved Reberbansgade med boliger og erhverv, så kan man levende forestille sig et øget trafikalt kaos.

Sygehus Nord nedlægges nemlig, når det nye Supersygehus tages i brug i Aalborg Øst, og derfor skyder en helt ny bydel op med endnu flere mennesker i området.

Bro skal gå over jernbanen

Aalborg Kommune er derfor i fuld gang med at se på muligheder, hvorpå man kan aflaste trafikken på Vesterbro uanset hvad der kommer til at ske med området med Sygehus Nord og Gåsepigen.

Det er her, at en helt ny bro tæt på Aalborgs midtby kan komme i spil.

Det er på tegnebrættet, at broen kan starte på Annebergvej/Saxogade og gå hen over jernbanen ind i det, vi i dag kender som Sygehus Nord-området.

Hvor krydserne er markeret – kan være et bud på, hvordan broen skal gå. Der er dog intet vedtaget.

Broen skal medfinansieres med penge fra BaneDanmark. Det fortæller Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen til MigogAalborg.

“BaneDanmarks nye signalprogram medfører, at der bliver sløjfet nogle af de nuværende overkørsler på jernbanen i Aalborg.

Det vil medføre en økonomisk kompensation fra deres side i forhold til aftalen med dem. De penge kan man så videreføre til eksempelvis at bygge den her bro.

Det er svært at forestille sig, at Vesterbro og Reberbansgade kan håndtere trafikken alene, når en helt ny bydel skyder op i Sygehus Nord området,” fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Ny bydel vi kan være stolte af

Sammen med parkeringspladsen ved Gåsepigen udgør området et areal på mere end 3 hektar lige i hjertet af Aalborg.

Størrelsen på arealet gør, at området rummer stort potentiale til at blive et nyt attraktivt byområde omkring midtbyen og vestbyen.

“Det er vigtigt for mig, at vi får bygget en bydel, som vi kan være stolte af de næste 100 år. Spørger du mig, så synes jeg ikke ligefrem, at den nuværende høje Sygehus Nord bygning er en arkitektonisk skønhed.

Jeg så den helst revet ned, når vi skal til at lave om. Jeg synes til gengæld de gule bygninger er bevaringsværdige, som man kan lave noget flot ud af,” forklarer Thomas Kastrup-Larsen.

Lige nu er der oprettet en styregruppe på tværs af Region Nordjylland og kommunen både politisk og administrativ.

Styregruppens formål er at arbejde frem til, hvilken bydel der skal opstå, når sygehusfaciliteterne fraflytter.

Der skal kigges på p-pladser

Region Nordjylland ejer hovedparten af området, mens Aalborg Kommune eksempelvis ejer området med Gåsepigen.

“Der laves et parallelopdrag, som skal give et bud på, hvordan vi skaber den her nye bydel. Det er vigtigt i mine øjne, at vi ikke kun bare bygger nye boliger i området.

Der skal også noget erhverv ind, for ellers risikerer man at skabe en død bydel, hvis det kun er beboelse.

Så er det vigtigt, at vi får kigget på p-pladser, for der er den del af byen i den grad udfordret,” siger han og fortsætter;

Reberbansgade kommer også til at forandre sig, når sygehuset forsvinder. Hvad sker der med alle Take Away-stederne, som gaderne er fyldt med? Man må formode, at en stor del af deres omsætning kommer fra folk med ærinde på sygehuset.

Jeg tror egentlig, at det her projekt vil forandre den her del af Aalborg, mere end man lige regner med,” forklarer Aalborgs borgmester.

Thomas Kastrup-Larsen løfter sløret for, at der allerede er store investorer, som har vist interesse for at bygge i det attraktive område, der ligger meget centralt i Aalborg.

MigogAalborg har tidligere snakket med Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen omkring området. Her kom han også med flere spændende detaljer om området omkring Reberbansgade og Gåsepigen. Læs det her

Massivt med politi i Aalborg lige nu: Bombetrussel mod Aalborg Tekniske Gymnasium

Skrevet af: Redaktionen
Arkiv-foto
Arkiv-foto

Politiet er i øjeblikket massivt tilstede ved Aalborg Tekniske Gymnasium både ved Øster Uttrup Vej og inde omkring Friis Shoppingcenter.

Torsdag morgen er der indløbet en bombetrussel mod HTX i Aalborg. Det meddeler Nordjyllands Politi til Ekstra Bladet.

“Det er korrekt,” siger vagthavende til eb.dk

Elever bedt om at blive hjemme

Både Ekstra Bladet og Nordjyske skriver, at eleverne fra Aalborgs Tekniske Gymnasium blevet bedt om at blive hjemme, men det vil politiet ikke bekræfte endnu.

Opdateres

Fede billeder og video skal sælge boligen hurtigere: Mæglerhuset opruster med profil

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
mæglerhuset.dk, Reberbansgade 3 3. 9000 Aalborg
mæglerhuset.dk, Reberbansgade 3 3. 9000 Aalborg

Når en køber er boligsøgende, starter jagten oftest på nettet.

Her er det billederne af boligen, der er det første, øjet ser og som hurtigt giver et overblik om, hvorvidt boligen har interesse eller ej, inden næste skridt tages.

Mange ejendomsmæglerkæder anvender et eksternt firma til at tage billeder af boligerne, men en lokal ejendomsmægler her i Aalborg-området er hoppet ud af boksen og har ansat egen fotograf.

Mæglerhusets nye fotograf kan både tage billeder til lands, til vands og i luften, så det er sikkert at sige, at kunder hos ejendomsmægleren får en anden form for service.

Hurtig og fleksibel service

Mæglerhuset kan nu tilbyde deres kunder en hurtigere – endnu bedre – og mere fleksibel service, ved at have skabt deres egen opskrift på en billedepakke til deres kunder.

Mæglerfirmaet har ansat Jiri Thomas, der oprindelig er fra Færøerne, som foto- og videograf.

På den måde sikrer ejendomsmæglervirksomheden at kvaliteten af billederne er i top, og har samtidig styrket deres kompetencer.

Fotograf ved Mæglerhuset, Jiri Thomas
Mæglerhusets indehavere. Fra venstre: Mads Sørensen, Simon Rye og Thomas Skifter Andersen.

“Vi har haft et stort ønske om at forny os, og yde den bedste service over for vores kunder.

Det kræver, at vi er i konstant udvikling. Vi har mulighed for at booke fotografen på vores første møde med kunderne.

Så hvis en sælger ønsker, at det skal gå stærkt med at sætte boligen til salg, kan det blive aktuelt,” fortæller Simon Rye, der er en af de tre indehavere af Mæglerhuset.

Som sælger har du mulighed for at komme med inputs og ønsker. Har en kunde et favoritspot i boligen, som giver værdi for salget af boligen, så bestræber fotografen sig på at få det med.

mæglerhuset.dk, Østermarksvej 29, 9400 Nørresundby

Samme dag som kunderne skriver under på formidlingsaftalen, aftaler mægleren med fotografen, hvornår billederne skal tages.

Som oftest er boligen på nettet dagen efter fotograferingen. På denne måde kan salgsprocessen komme hurtigere i gang og potentielle købere kan hurtigere se boligen.

Men det er ikke kun de typiske ud- og indvendige fotos af boligen, der er i fokus, når der skal tages billeder. Fotografen Jiri Thomas tager også luftfotos med en drone og laver video af boligen.

“Dét, at have vores egen fotograf sikrer den samme gode service hver gang. Udover almindelige billeder, tager Jiri Thomas også dronebilleder, dronevideoer og gratis sæsonopdateringer af billeder.

Der er altså penge at spare for vores kunder,” fortæller Thomas Skifter Andersen, anden indehaver af Mæglerhuset.

En (drone)fotograf der tager sig tid

For Mæglerhusets fotograf, Jiri Thomas, er det vigtigt at rammerne og forholdene er de rigtige, når billederne skal tages. Derfor tager han sig god tid til at vejlede kunderne, så resultatet bliver det bedste.

“Dagene inden fotograferingen har sælgerne fået udleveret en guide til forberedelserne af hjemmet, så det står knivskarpt.

Hvis kunderne er hjemme, når fotograferingen sker, er det vigtigt for mig, at kunderne får forklaret processen,” fortæller Jiri Thomas.

mæglerhuset.dk, Anders Nielsens Vej 7 2. tv., 9400 Nørresundby

“Som oftest er der et fast antal billeder med i en billedepakke af en bolig, men hos Mæglerhuset tager vi det antal billeder, som boligen kan bære. Det er en kæmpe fordel,” fortæller fotograf Jiri Thomas.

Jiri Thomas tager sig god tid til at tage billederne. Det handler ikke om at være hurtig og tage et bestemt antal billeder, men at slutresultatet er perfekt. Derfor kan han også finde på at flytte toiletbørsten, badevægten, håndklæder, stole, puder der skaber uro mv.

“Vi er glade for at have Jiri Thomas med på holdet. Han har en sans for detaljer, og er knivskarp til alt, hvad der indebærer fotos og video,” slutter indehaver Mads Sørensen.

75-året for D-Day markeres: Se Saving Private Ryan med den vilde Level 7 lyd

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den 6. juni 1944 er en af de mest skelsættende datoer i det 20. århundrede.

Her gik de allierede i land i Normandiet i en storstilet aktion for at befri Europa fra den tyske besættelse.

Den 6. juni 2019 er det 75 år siden, og i den anledning er MigogAalborg stolte af, at vi i samarbejde med Nordisk Film Biografer kan vise en af de mest virkelighedstro krigsfilm om Anden Verdenskrig: Saving Private Ryan.

Det sker den 3. juni kl. 20.00 i Nordisk Film Biografer i City Syd.

Udover muligheden for at se eller gense en af verdens bedste film, har vi i dagens anledning skruet helt op for både den visuelle og lydmæssige oplevelse.

Filmen vises nemlig i formatet 4K, og lyden er skruet helt op i Level 7.

Her på MigogAalborg har vi før skrevet om Level 7, og vi tør godt garantere, at der venter en helt speciel oplevelse, når både billede og lyd når op i højeste kvalitet.

Det bliver endnu mere oplevelsesværdigt med en film som Saving Private Ryan, der blandt andet vandt en Oscar for bedste filmteknik og bedste lydspor.

En normal biograffilm bliver vist i lydniveau 5, men i Level 7 bliver alle sanser kørt op i højeste gear.

På aftenen kan publikum også se frem til en kort introduktion, hvor Nordisk Film Biografer vil fortælle om filmen og idéen bag Level 7.

En moderne klassiker

Saving Private Ryan er især kendt for den vilde åbningsscene, der varer hele 23 minutter.

Her følger man soldaterne, da de ankommer på Omaha Beach i Frankrig i et kaos af kugleregn, frygt, død og ødelæggelse.

Scenen kostede hele 12 millioner dollars at lave, og der blev brugt mere end 1500 statister til at lave en realistisk rekonstruktion af en af de vigtigste aktioner under Anden Verdenskrig.

Udover at vise landgangen i Normandiet følger Steven Spielsbergs storslåede og prisvindende krigsdrama et hold infanteri på deres redningsmission i 1944’ernes krigshærgede Normandiet.

Efter det kommer frem, at en mor har mistet tre af hendes fire udsendte sønner i krigen, bliver det beordret at hendes sidste søn skal bringes hjem fra krigszonen i Normandiet.

En voldsom og gribende skildring, af de ofre der kræves i krig.

Filmen var nomineret til hele 11 Oscars og er af mange anerkendt som en af de bedste krigsfilm nogensinde.

Begrænsede pladser til en skarp pris

Billetprisen har vi holdt helt symbolsk i bund, og koster i dagens anledning 75 kr.

Der er plads til 201 i biografen, og i skrivende stund er der lige over 150 ledige pladser, så du skal være hurtig, hvis du vil have en helt speciel oplevelse i anledningen af 75-året for D-dag.

Da vi afholdt Level 7 arrangement på Dark Knight med Nordisk Film Biografer blev der lynhurtigt udsolgt.

Hvad: Særvisning af Saving Private Ryan i anledning af 75-året for D-dag
Hvor: Nordisk Film Biografer City Syd
Hvornår: 3. juni kl. 20.00

Det anbefales at komme lidt før, da der vil være en kort introduktion til Level 7.

OBS: Filmen vises uden danske undertekster.

Du køber billetter lige her.