Ny app: Med Waiteer bestiller du Take Away fra Aalborgs bedste steder

Skrevet af: Jens Erik Møller
Søren Møller (venstre) og Ricky Thygesen står bag Aalborg-firmaet Waiteer
Søren Møller (venstre) og Ricky Thygesen står bag Aalborg-firmaet Waiteer

Når sulten melder sig ved frokosttid eller henad aften, og man ikke lige har tid eller overskud til selv at gå i køkkenet, hvad gør man så, hvis man er træt af pizza?

Det spørgsmål stillede Søren Møller fra Aalborg også sig selv, og svaret var ikke helt let at finde.

“For mig kunne det være lidt ligegyldigt, om jeg bestilte en nummer 18 på Kastetvej eller en nummer 19 på Østerbro. Jeg manglede et sted, hvor jeg kunne finde den bedre take away.

Derfor opfandt vi appen Waiteer, hvor man har muligheden for at bestille fra de bedste take away steder i byen,” fortæller idémand og medejer af Waiteer, Søren Møller.

Og på Waiteers menukort finder man derfor ingen af de traditionelle og lidt anonyme pizzeriaer, men derimod eksklusive steder som Mortens Kro, MEAT, Nam, Café Vi2, Penny Lane og Cafeministeriet for blot at nævne nogle af de mange caféer og restauranter, som findes på den nye app.

Man kan bestille luksus smørrebrød som Take Away fra Mortens Kro

Fordel for kunderne

Hos Penny Lane på Boulevarden, som også leverer mad ud af huset som take away, ser man Waiteer som en klar fordel for kunderne.

“Vores kunder skulle gerne føle, at det er nemt og fleksibelt i forhold til, hvornår man lige har lejlighed til at bestille. Man kan stadig ringe til os, men man slipper for at sidde på hold i en telefonkø, og der opstår ingen misforståelser,” forklarer indehaver af Penny Lane, Lisa Søgaard og fortsætter:

“Og det er nyt for os, at kunderne kan bestille online.”

Du finder alt slags mad

For Søren Møller og holdet bag Waiter er det helt centralt, at spisestederne i appen er i den bedre ende, og passer ind i Waiteers koncept med high end take away.

Derfor er caféer og restauranter i appen også nøje udvalgt, og de er kendetegnet ved, at de har gode råvarer og et egentligt koncept.

“Vi har sat en overligger, som der ikke umiddelbart kan rykkes ved, for ellers ryger vores high end koncept. Vi har for eksempel sagt nej til nogle pizzeriaer, som gerne ville være med,” forklarer Søren Møller.

“Og så lægger vi vægt på, at der er nogle gode billeder, så det også bliver en visuel oplevelse for brugerne af appen.”

Men bortset fra traditionelle pizzaer, så er stort set alle køkkener repræsenteret. Lige fra thaimad og asiatisk mad til italiensk stenovnspizza.

“Appen er udviklet til dem, der ikke lige vil ud og spise den dag, men som gerne vil have lækker mad med hjem. Og her har man et samlet overblik over menukortet på en lang række restauranter og caféer på én platform,” siger Søren Møller.

Bestil øl til pausen

Appen er dog langt mere end kvalitets take away. Med Waiteer er det nemlig også muligt at bestille mad og drikke der, hvor man befinder sig. Det gælder for eksempel på Café Vi2, som har udeservering via Waiteer.

“Man kan sætte sig ved for eksempel bord 18 og på app’en se menukortet, bestille og betale uden at skulle vente på en tjener. Så kommer de ud med bestillingen til bordet. Man spiller ikke sin tid i en kø og kan være social med resten af selskabet ved ens bord,” siger Søren Møller.

Og Waiteer er ikke kun for restauranter og caféer. Også barer, koncertsteder og Superligaklubber er med i appen.

“Vi har fem Superligaklubber med, Det vil sige, at du kan sidde på din plads og bestille og derefter hente drikkevarerne uden at stå i kø. Det er en enorm fordel, når alle skal op og bestille på samme tid i pausen,” fortæller Søren Møller.

I det hele taget er det, ifølge Søren Møller, et stort plus for brugerne, at de forskellige brancher findes samme sted.

”Der er en app, og det er her man bestiller,” som han formulerer det.

Er et ægte Aalborg-firma

Waiteer blev lanceret i december, og den er i første omgang udviklet med Aalborg i fokus. Men ifølge Søren Møller varer det ikke længe, før den klar til at blive udrullet i byer som Aarhus, Odense og København.

Fokus er stadig på high end take away, mens udeservering og bestilling af drikkevarer til eksempelvis koncerter er godt på vej. Men idéudviklingen til Waiteer version 2 er allerede i fuld gang, afslører Søren Møller.

“Vi arbejder blandt andet på, at man i fremtiden kan få leveret mad fra byens cafér og restauranter lige til døren.”

Idéen til appen blev født af Søren Møller sammen med Ricky Thygesen, der i dag er direktør for Waiteer, mens selve den tekniske udførelse har været lagt i hænderne på det aalborgensiske app-udvikler firma Snapp.

Er du blevet sulten efter den lidt bedre take away, eller vil du bare gerne springe køen over på din favoritbar, så kan du downloade Waiteer her:

Iphone – http://bit.ly/waiteer-app-iphone

Android – http://bit.ly/waiteer-app-android

Her er Aalborg-stederne hvor du kan bestille mad fra med Waiteer

Cafe Vi2

Cafe Lindholm

Cafeen Aalborg

Caspers

Cafe Bonden

MEAT

Morten Kro

NOBU

Nam

Pingvin

Australian Barbecue

La Bogetta

CANBlau

Slagter Stiller

Hasseris Slagter

Hasseris Bageri (leverer til erhverv)

Baks Fisk

Vodskov Kro

Den gamle frue

Orangeriet

Salt & Peber

Mums

Duus Vinkælder

Cafe Ulla Therkelsen

Cafe Luna

Cafe Ministeriet

Cafe Bord1

Bistro V

La Bonta

Penny Lane

MigogAalborgs store fest

Kom med til AALBORG AWARDS

Vil du med til en af årets fedeste fester? Vi hylder byens bedste steder – så kommer Burhan G og giver mini-koncert og det hele slutter med kæmpe afterparty. Billetterne bliver solgt hurtigt lige nu, så skynd dig og book.

Læs mere lige her

Byens bedste ben: Australian Barbecue lancerer nye spareribs

Skrevet af: Jens Erik Møller

Elsker du godt kød, så er Australian Barbecue på Østerbro ikke til at komme uden om. Hvad enten det er dinner tonight, der leverer familiens aftensmad direkte til bordet, eller om det er catering til større fester.

Og nu lancerer de spareribs lavet helt fra bunden med kærlighed.

“Vi var ikke helt tilfredse med de spareribs vi havde, men nu får vi et lækkert mørt og saftigt produkt med en let røgsmag,” siger ejer Anders Thode.

Det ligger et større arbejde bag de spareribs. Processen indbefatter, at ribs’ene krydres med en særlig krydderiblanding, derefter ryges og dampes benene, og til sidst bliver de tilberedt med Australian Barbecues helt egen og hjemmelavede barbecue marinade.

“Vi tror på, at det er det værd, og at vores kunder vil tage godt imod det. Lige nu går vi og finpudser de sidste detaljer,” fortæller Anders Thode til MigogAalborg.

“Vores nye spareribs er noget, som vi gerne vil huskes for hos kunderne.”

De nye spareribs hos Australian Barbecue går da også under navnet byens bedste ben, og man kan få dem leveret gratis i Aalborg og Nørresundby helt ned til to kuverter.

Langt tilløb

Ifølge Anders Thode er idéen med selv at lave spareribs helt fra bunden ikke helt ny.

“Jeg har haft tanker om, at vi selv skulle lave spareribs helt fra bunden i et års tid, og vi har eksperimenteret med det i et halvt år nu,” fortæller han og fortsætter:

“Det er en stor proces, som skal passes ind i det øvrige arbejde. Det er ikke nemmere eller billigere for os at lave dem selv, så der skal komme et godt produkt ud af det.”

Exclusive tilbud på app’en Waiteer

De nye hjemmelavede spareribs er allerede sat på menukortet, og bestiller du via app’en Waiteer, får du ekstra rabat på de nye ribs. Der kan man i en begrænset periode bestille de lækre spareribs med valgfri kartoffel og salat til kun 100 kr. for en menu.

De nye ben kan serveres med almindelige pommes fritter, bagte kartofler, flødekartofler eller de helt særlige tripple cooked fries, der koges før de steges i olie ad to omgange.

“Vi tilbereder tripple cooked fries på samme måde som for eksempel Brødrene Price og Gastromand,” forklarer Anders Thode.

“Og det giver bare en anderledes smag end almindelige pommes frites.”

Australian Barbecue er naturligvis også leveringsdygtig i mange forskellige slags dip, der alle laves fra bunden i køkkenet på Østerbro.

Se meget mere på www.australian.dk

Nyt stort samarbejde: Mad fra Aalborgs bedste restauranter leveret til døren

Skrevet af: Jens Erik Møller

Drømmer du om at spise god mad fra Mortens Kro, Nam, MEAT eller fra en anden af Aalborgs bedste restauranter hjemme hos dig selv?

Eller vil du gerne byde en kunde på en ekstra god frokost i forbindelse med et forretningsmøde på kontoret? Så er dine bønner endelig blevet hørt.

Et nyt parløb mellem den Aalborg-baseret app Waiteer og Dantaxi giver nemlig nu mulighed for at bestille mad fra byens bedste restauranter direkte på din smartphone og få det bragt lige til døren.

Det har allerede i nogle måneder været muligt at bruge Waiteer til at bestille såkaldt high-end takeaway, som man så selv skulle afhente på restauranten. Det nye er, at du nu kan få det bragt ud.

”Nogle af byens allerbedste restauranter er med, og de synes, at det er supergodt. De har en udfordring med at levere deres mad,  og nu kan vi hjælpe dem,” fortæller direktør i Waiteer, Ricky Thygesen.

Det er, ifølge Ricky Thygesen, en slags fælles udbringning, og på den måde får restauranterne egen cateringservice.

Fra taxa til cateringservice

Muligheden for udbringning af high-end takeaway er blevet en realitet i samarbejde med Dantaxi.

”Det vi kan, er at lave en lækker brugerflade for restauranten, men hele logistikken er lagt i hænderne på Dantaxi,” forklarer Ricky Thygesen.

Normalt transporterer Dantaxi mennesker fra A til B, men med særlige foldeud-varmekasser i vognen, kan den enkelte taxa hurtig konverteres om til cateringservice.

”Vi har prøvet før, at folk bestiller en taxa til at hente mad, men nu bliver det sat i system,” fortæller Dantaxi.

Bestil kl. 11 og få leveret til frokost

Bestillingen af mad kan ske i hele restaurantens åbningstid, og det er kun det enkelte steds kapacitet, der sætter grænsen.

Udover restaurantens tilberedningstid, så skal Dantaxi kun bruge 30 minutter på levering af varm mad. Har du for eksempel som virksomhed et frokostmøde med en kunde, som du gerne vil forkæle med god mad, så kan du, ifølge Ricky Thygesen og Dantaxi, sagtens bestille mad kl. 11 og få det leveret til frokost – såfremt restauranten kan følge med og lave maden med det samme.

”Vi har ingen begrænsninger i forhold til logistikken, vi kan sagtens levere. Frokostperioden er et lavtidspunkt for os. Men det skal kunne hænge sammen økonomisk, og restauranterne skal kunne følge med,” forklarer Dantaxi.

Derfor koster det et mindre gebyr at få maden bragt, og udbringningen er kun mulig indenfor 15 kilometers afstand fra den pågældende restaurant.

På vej til at blive en stor succes

Foreløbig kan Waiteer bruges i Aalborg, men med over 10.000 downloade og en lang række af byens bedste steder, er appen allerede godt på vej til at blive en succes. Og det er nemt – du finder restauranterne på appen, der sorterer dem efter din lokation, du vælger fra deres menukort og betaler med Mobilepay. Og så er der mad leveret til døren kort tid efter.

I princippet fungerer Waiteer som andre apps som eksempelvis Just Eat, men man fokuserer mere på restauranter på et højere niveau, forklarer Ricky Thygesen.

Derudover kan Waiteer også bruges til bestilling af mad på flere restauranter. Man sætter sig blot ved bordet og bestiller via appen, og et øjeblik efter kommer tjeneren med bestillingen. Også flere Superliga stadions er med, så man kan bestille og betale fadøllen uden at stå i kø.

Hele tanken med Waiteer er, at det skal være nemt og hurtigt at få god mad udefra, og målet er ifølge Ricky Thygesen, at Waiteer bliver en af de få apps, som alle har på deres mobil, og den app man griber til, når det på en eller anden måde handler om at bestille mad og drikke – hvad enten det er på stadion eller på restauranten – eller når det gælder high-end takeaway.

Du kan læse mere om Waiteer her.

Se listen over restauranter på Waiteer her

Du kan prøve deres udbringningsservice  ved at downloade Waiteer din Iphone eller til Android

Kristine fik en depression: Kunsten blev vejen ud af mørket

Skrevet af: Jens Erik Møller
Privatfoto
Privatfoto

Det var ikke til at se det udefra, og i dag er den 24-årige aalborgenser Kristine Holm et helt normalt og velfungerende menneske.

Men under overfladen lå førhen mørke kræfter gemt i Kristines sind. Kunsten blev vejen ud af mørket, og i dag har hun startet egen virksomhed Holm Illustrations, hvor hun sælger sin kunst.

Kristines kunstneriske ånd kommer især til udtryk i stregtegninger, og hun henter inspiration flere steder fra.

Blandt andet fra flere rejser i Sydafrika, hvor hun har arbejdet frivilligt med dyr og på en farm. Rejserne har resulteret i talrige stregtegninger, men er også baggrund for en sort-hvid fotoserie med afrikanske dyr, som hun udsender senere på sommeren.

Indtil nu lyder Kristine Holm som enhver anden kunstner eller fotograf, og stoppede historien her, var den måske knap så interessant. En talentfuld kunstner, der finder inspiration ude i den store verden, det har man set før. Men historien stopper ikke her.

En skøn barndom

Udover rejserne til Sydafrika, er der to andre helt centrale steder, hvor Kristine finder inspirationen til sin kunst. Ifølge hende selv er barndommen og sindet store inspirationskilder.

”Jeg har haft en skøn barndom med dyr, natur, luft og der var plads til blive beskidt. Jeg elskede at være udenfor, og når jeg så var indenfor, tegnede jeg det, som oplevede udenfor,” siger Kristine og fortsætter:

”Jeg kan godt lide at fremprovokere indtryk fra min barndom. Jeg havde for eksempel en lille køkkenhave, hvor jeg plukkede blomster til min mor, og nogle af mine blomstermotiver er derfra. Det bringer ro henover billedet. Det er yndefuldt. Og så behøver det ikke så meget andet end det.”

Og det er især det sidste, man skal bide mærke i. At motiver fra barndommen bringer en ro over hendes billeder.

Et mørkt sind

Den anden store inspirationskilde er sindet.

Det er de følelser, man kan have, og som man struggler med. Ens egne monstre, som man bliver forfulgt af. For mig er kunsten er en slags bearbejdelse af de følelser. Jeg kan sagtens tale med folk om mine problemer, men det er noget helt andet at få lov at tale med sig selv på papir via kunsten. Der kommer noget andet ud, end når man absolut skal sætte ord på det,” fortæller Kristine Holm.

Ser man på Kristines tegninger aner man hurtigt en enorm kontrast mellem de rolige og yndefulde billeder af blomster og anden botanik fra barndommen, og de mere hårde tegninger, som er skabt med inspiration fra sindet.

”Da jeg blev teenager, skete der en stor omvæltning. Det var en voldsom periode, som har fulgt mig og stadig følger mig,” forklarer Kristine og fortsætter:

”Jeg fik en voldsom identitetskrise og havde en følelse af at være forkert. Det var en depression, som ledte mig ned i et hul. Det var ikke af ond vilje, men vennerne og familien forstod mig ikke, og der gik flere år, hvor jeg stod med det alene. Jeg havde svært ved at udtrykke det, og måtte derfor finde en anden måde at komme ud af det på. Det blev via min kunst.”

Derfor har kunsten også været en stor hjælp det seneste års tid, hvor Kristine Holm har været i behandling for psykiske problemer. Hun lider nemlig af skizofreni. En sygdom, hvor man dog sagtens kan leve et helt normalt liv, når blot man er velbehandlet.

”Jeg tegnede tusindvis af små tegninger af de ting, som jeg så i psykosen, og dermed kunne formidle til andre hvad der foregik.”

Kristine mener selv, at det er det, man måske ser, når man ser kontrasten mellem den yndefulde kunst inspireret af barndommen og det hårde udtryk, som ses andre steder i hendes kunst.

”Jeg bruger meget kontrasten. Det hvide er der af en grund, og det sorte er der af en grund. Kontrasten i sig selv udtrykker en kraft. Og det er her tilskuerens fortolkning kommer ind i billedet. Han eller hun ser selv billedet og ser sin egen mening.”

”I dag betyder kunsten ligeså meget som dengang, men på en anden måde. Jeg bruger det til at få det ud, som fylder i mit hoved. Ikke forstået på den måde, at hvis jeg er sur, så laver jeg ’vred kunst’. Det kan sagtens være ’positiv kunst’ for at vende den vej, jeg er på vej ud ad.”

Har startet egen virksomhed

Og Kristine er bestemt på vej ud ad en helt anden vej, end da det så allermørkest ud.

”Jeg er altid blevet spurgt, om ikke jeg ville have min kunst op at hænge på andres vægge. Og for et års tid siden gav min skønne kæreste mig et lille skub. Det er jeg meget taknemmelig for i dag,” siger Kristine.

Det lille skub betød, at Kristine sidste efterår startede egen virksomhed, hvor hun sælger sin kunst til andre. En virksomhed, som hun passer ved siden af sit studie på Aalborg Universitet.

Den personlige historie bag billederne skinner også igennem, når hun sælger dem. Hvert eneste billede har en medfølgende tekst, så andre kan se, hvad baggrunden for billedet var, da Kristine skabte det.

”Og når folk køber et billede, så får de et ekstra lille billede med samt en tak. Jeg synes ikke, det er nok bare at sende dem et billede, jeg vil også gerne sige personligt tak.”

Du kan se flere af Kristines tegninger på www.holmillustrations.dk