Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny anbefaling: Du skal have mad og vand til tre dage

Af Stine Kjølby Christensen

Lørdag eftermiddag blev der offentliggjort nye beredskabsråd, der opfordrer danskerne til at have et lager af mad, vand og hygiejneartikler til tre dage.

Denne anbefaling kommer i kølvandet på den eskalerende situation med Rusland og potentielle hybridangreb, der kan lamme vitale forsyninger.

Regeringens udmelding

Venstres formand og forsvarsminister, Troels Lund Poulsen, udtalte på Folkemødet lørdag, at alle danskere bør kunne klare sig i tre døgn i tilfælde af en krise.

Han understregede, at der ikke er en direkte militær trussel mod Danmark, men risikoen for hybridangreb gør det nødvendigt at være forberedt.

“Vi skal have vand og mad til at klare os selv i tre døgn. Vi skal sørge for at have den nødvendige medicin og førstehjælp, og at vi kan klare os uden strøm.

Det er vigtigt at sige, at vi formentlig ikke får brug for rådene i praksis. Men i den aktuelle situation er det vigtigt at være forberedt,” sagde Troels Lund Poulsen.

Baggrunden for denne anbefaling er den forværrede sikkerhedssituation, som gør det nødvendigt for danskerne at være klar til at tage vare på sig selv i en krisesituation.

Det vil lette myndighedernes arbejde og håndtering af krisen, hvis befolkningen er selvforsynende i de første kritiske døgn.

Forberedelser i hjemmet

Danskerne opfordres til at have et lille lager af mad, vand og hygiejneartikler derhjemme, så de kan klare sig selv i tre dage uden hjælp udefra.

Dagligvarebutikkerne melder, at der er varer nok, og opfordrer folk til at handle ind som normalt for at undgå panik.

Senere lørdag eftermiddag holder forsvarsministeren et pressemøde sammen med Beredskabsstyrelsens direktør, Laila Reenberg, hvor de vil uddybe anbefalingerne til borgerne om kriseforberedelse.

Det er vigtigt, at befolkningen kan tage vare på sig selv og deres nærmeste i en krisesituation, så myndighederne kan fokusere deres indsats, hvor behovet er størst.

Del artikel

Andre læser også