Ny Aalborg-virksomhed rammer plet: Brugte MacBooks sælges lynhurtigt

Skrevet af: Michael Qureshi

Andreas Schrøder og John Løvkvist har som sådan ikke opfundet den dybe tallerken.

Alligevel er deres Aalborg-virksomhed NordMac i voldsom vækst, og de kan allerede prale med nogle af Danmarks skarpeste priser på brugte MacBooks, som sælges via deres webshop.

Deres ekspertise i Apple’s populære computere har skaffet dem rigtig mange kunder, og selv om de køber store partier brugte MacBooks ind, så oplever de, at lageret bliver tømt hurtigt.

NordMac er på halvandet år allerede så etableret, at kunderne kommer fra hele Danmark.

Rejsen startede på Wildebeest

Det hele er gået ret stærkt for Andreas og John, siden de første gang havde en god snak på Wildebeest Gastropub på Østerbro i Aalborg.

“John og jeg kendte hinanden i forvejen, men det var først den dag, vi sådan for alvor tog hul på snakken om at starte en virksomhed sammen.

Vi har det sjovt sammen trods aldersforskellen, og så komplementerer vi hinanden utrolig godt. Vi har hver vores spidskompetencer,” forklarer Andreas over en kaffe på Abbey Road Café til MigogAalborg.

John Løvkvist har i mange år haft Nordjysk Computerservice, hvor han har opbygget et godt brand med troværdighed og fokus på kvaliteten.

Derfor var det oplagt at udvide med NordMac, der har tungt fokus på Apple-produkter herunder især brugte MacBooks.

Aalborg-duo på roadtrip

Starten på NordMac-eventyret fik også Aalborg-duoen på roadtrip rundt omkring i det jyske.

“Helt i starten var det bare om at finde MacBooks på Den Blå Avis, og så sikre, at vi kom først. Vi var i byer som Vejle, Kolding og Thy. Vi stødte på lidt af hvert.

I Århus var der en, som var i Plantorama, da vi mødte op foran hans hus. Men han var rimelig frisk i telefonen, og sagde, vi bare kunne gå ind og tage MacBook’en og overføre pengene.

Det var en tillidserklæring af de helt store, men vi blev ret hurtigt enige om, at vi ventede på, han kom hjem. Det har vi grinet meget af siden” fortæller Andreas.

John Løvkvist supplerer med en tur til Thy i spæde start.

“Han hævdede, at den var i meget fin stand. Men da vi kom derud, kunne vi se, at den var blevet kørt over af en bil.

Det var noget nær den største underskudsforretning at køre derud. Men det var lidt præmisserne i starten, og vi fik faktisk nogle gode ture ud af det.” siger John.

Stort samarbejde med fast leverandør

Siden er der stablet et stort samarbejde på benene med en fast leverandør, som sikrer større partier ad gangen, samtidig med, at de stadigvæk køber MacBooks når folk henvender sig til dem.

Flere sælger også deres gamle MacBook til NordMac, når de køber en ny brugt.

Alle computere er før salg serviceret, geninstalleret og renset, hvilket er kundernes garanti for en god handel. Derudover er NordMac-duoen meget opmærksomme på at sikre god kvalitet og kundeservice.

“Køber du en Macbook af en privat på den blå avis, så har du ingen garanti, og så er det lige meget, hvad du sparer. Vi kan stå inde for alt det, vi sender ud herfra lageret, lige meget om det er MacBooks, iPhones eller andre produkter.

Det spiller bare, og lever vi ikke op til den standard, vi lover, så gennemskuer kunderne det hurtigt,” forklarer John.

“Vi ved, fra både kunder og samarbejdspartnere, at der er andre på markedet, der leverer halve løsninger, og ikke lever op til det, de beskriver omkring produkterne.

Det har kun styrket vores brand, at vi formår at holde ord, og det spreder sig hurtigt.” forklarer Andreas Schrøder.

Stort potentiale i markedet

De ser sig selv som den lille spiller markedet, som holder fokus på kvaliteten og ikke kvantiteten, og der er stort potentiale i markedet, vurderer både Andreas og John.

“Når studerende kan spare så meget på en MacBook og få et brugt produkt med så høj kvalitet, så siger det sig selv, at man vælger at spare mest muligt.

Der er virkelig tale om store besparelser i forhold til, hvad en ny koster, så det kan absolut svare sig for mange mennesker, og det mærker vi,” forklarer John.

Andreas tilføjer:” Vi har dog også MacBooks og iPhones i mindre god stand, og de er selvfølgelig prissat derefter. Vi forsøger at have noget for alle, og søger kunden noget specifikt, så hjælper vi med at finde det”.

Deler lokaler med Nordjysk Computerservice

Forretningen deler i dag lokaler med Nordjysk Computerservice, hvor der hver dag serviceres og repareres MacBooks, iPhones og computere.

Selvom det giver god mening at virksomhederne er i samme lokale, så er NordMac på vej i egne lokaler et sted i Aalborg.

“Vi håber, at det er starten på en lang og spændende rejse med NordMac. Der er absolut muligheder for at gå give den endnu mere gas, men det er klart, at væksten bremses lidt pga. kostprisen på varerne.

Havde vi nu 100-kroners produkter, så kunne vi hurtigt købe 500 produkter hjem.

Vi er også klar over, at vi er på en skala, hvor vi er imod større spillere med en helt anden økonomi – vi har selvfølgelig vendt idéen om at finde en investor. Det skal dog være på det rette tidspunkt, og være den helt rigtige investor.” slutter Andreas.

Du kan læse mere om Nordmac her

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.