Ny Aalborg-virksomhed rammer plet: Brugte MacBooks sælges lynhurtigt

Skrevet af: Michael Qureshi

Andreas Schrøder og John Løvkvist har som sådan ikke opfundet den dybe tallerken.

Alligevel er deres Aalborg-virksomhed NordMac i voldsom vækst, og de kan allerede prale med nogle af Danmarks skarpeste priser på brugte MacBooks, som sælges via deres webshop.

Deres ekspertise i Apple’s populære computere har skaffet dem rigtig mange kunder, og selv om de køber store partier brugte MacBooks ind, så oplever de, at lageret bliver tømt hurtigt.

NordMac er på halvandet år allerede så etableret, at kunderne kommer fra hele Danmark.

Rejsen startede på Wildebeest

Det hele er gået ret stærkt for Andreas og John, siden de første gang havde en god snak på Wildebeest Gastropub på Østerbro i Aalborg.

“John og jeg kendte hinanden i forvejen, men det var først den dag, vi sådan for alvor tog hul på snakken om at starte en virksomhed sammen.

Vi har det sjovt sammen trods aldersforskellen, og så komplementerer vi hinanden utrolig godt. Vi har hver vores spidskompetencer,” forklarer Andreas over en kaffe på Abbey Road Café til MigogAalborg.

John Løvkvist har i mange år haft Nordjysk Computerservice, hvor han har opbygget et godt brand med troværdighed og fokus på kvaliteten.

Derfor var det oplagt at udvide med NordMac, der har tungt fokus på Apple-produkter herunder især brugte MacBooks.

Aalborg-duo på roadtrip

Starten på NordMac-eventyret fik også Aalborg-duoen på roadtrip rundt omkring i det jyske.

“Helt i starten var det bare om at finde MacBooks på Den Blå Avis, og så sikre, at vi kom først. Vi var i byer som Vejle, Kolding og Thy. Vi stødte på lidt af hvert.

I Århus var der en, som var i Plantorama, da vi mødte op foran hans hus. Men han var rimelig frisk i telefonen, og sagde, vi bare kunne gå ind og tage MacBook’en og overføre pengene.

Det var en tillidserklæring af de helt store, men vi blev ret hurtigt enige om, at vi ventede på, han kom hjem. Det har vi grinet meget af siden” fortæller Andreas.

John Løvkvist supplerer med en tur til Thy i spæde start.

“Han hævdede, at den var i meget fin stand. Men da vi kom derud, kunne vi se, at den var blevet kørt over af en bil.

Det var noget nær den største underskudsforretning at køre derud. Men det var lidt præmisserne i starten, og vi fik faktisk nogle gode ture ud af det.” siger John.

Stort samarbejde med fast leverandør

Siden er der stablet et stort samarbejde på benene med en fast leverandør, som sikrer større partier ad gangen, samtidig med, at de stadigvæk køber MacBooks når folk henvender sig til dem.

Flere sælger også deres gamle MacBook til NordMac, når de køber en ny brugt.

Alle computere er før salg serviceret, geninstalleret og renset, hvilket er kundernes garanti for en god handel. Derudover er NordMac-duoen meget opmærksomme på at sikre god kvalitet og kundeservice.

“Køber du en Macbook af en privat på den blå avis, så har du ingen garanti, og så er det lige meget, hvad du sparer. Vi kan stå inde for alt det, vi sender ud herfra lageret, lige meget om det er MacBooks, iPhones eller andre produkter.

Det spiller bare, og lever vi ikke op til den standard, vi lover, så gennemskuer kunderne det hurtigt,” forklarer John.

“Vi ved, fra både kunder og samarbejdspartnere, at der er andre på markedet, der leverer halve løsninger, og ikke lever op til det, de beskriver omkring produkterne.

Det har kun styrket vores brand, at vi formår at holde ord, og det spreder sig hurtigt.” forklarer Andreas Schrøder.

Stort potentiale i markedet

De ser sig selv som den lille spiller markedet, som holder fokus på kvaliteten og ikke kvantiteten, og der er stort potentiale i markedet, vurderer både Andreas og John.

“Når studerende kan spare så meget på en MacBook og få et brugt produkt med så høj kvalitet, så siger det sig selv, at man vælger at spare mest muligt.

Der er virkelig tale om store besparelser i forhold til, hvad en ny koster, så det kan absolut svare sig for mange mennesker, og det mærker vi,” forklarer John.

Andreas tilføjer:” Vi har dog også MacBooks og iPhones i mindre god stand, og de er selvfølgelig prissat derefter. Vi forsøger at have noget for alle, og søger kunden noget specifikt, så hjælper vi med at finde det”.

Deler lokaler med Nordjysk Computerservice

Forretningen deler i dag lokaler med Nordjysk Computerservice, hvor der hver dag serviceres og repareres MacBooks, iPhones og computere.

Selvom det giver god mening at virksomhederne er i samme lokale, så er NordMac på vej i egne lokaler et sted i Aalborg.

“Vi håber, at det er starten på en lang og spændende rejse med NordMac. Der er absolut muligheder for at gå give den endnu mere gas, men det er klart, at væksten bremses lidt pga. kostprisen på varerne.

Havde vi nu 100-kroners produkter, så kunne vi hurtigt købe 500 produkter hjem.

Vi er også klar over, at vi er på en skala, hvor vi er imod større spillere med en helt anden økonomi – vi har selvfølgelig vendt idéen om at finde en investor. Det skal dog være på det rette tidspunkt, og være den helt rigtige investor.” slutter Andreas.

Du kan læse mere om Nordmac her

Scooter lagde Næstved ned: Vi Elsker 90’erne kommer snart til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er nu under 14 dage til Vi Elsker 90’erne kommer til Aalborg 31. august, og der er i den grad noget at se frem til.

Som mediepartner var vi med i Næstved, da verdens største 90’er fest kom forbi i går lørdag. Lad os bare konstatere. 90’erne stjernerne er i absolut topform.

Især kronen på værket Scooter var magisk, og fik festen på kogepunktet. En kæmpe oplevelse for nostalgiske 90’erne fans.

I det hele taget leverede 90’erne stjernerne virkelig varen, og der var på intet tidspunkt, hvor man ikke lige stod og rykkede kroppen 13 timer i streg.

Selv regnen først på dagen forstyrrede ingenting, og solen kom da også frem og sikrede en festdag.

Scooter gav den gas i går i Næstved

Vi Elsker 90’erne kommer til Mølleparken i Aalborg lørdag d. 31. august, og billetsalget tordner mod udsolgt.

Faktisk har årets 90’er Tour i både Danmark og Sverige fået navnet The Sold Out Tour. Alle steder har der været totalt udsolgt på dagen, og i Aalborg regner man med udsolgt mindst et par dage før.

Hvis man kigger lidt på den langsigtede vejrudsigt lyder den på tørt med solskin og 20 grader. Så vi krydser fingre for, at det bliver en fed dag på alle punkter i Mølleparken.

90’er stjernerne skal i hvert fald nok gøre sit. Så håber vi, at vejret følger med.

Alice Deejay på scenen i Næstved

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

 

 • Daze
 • Scooter
 • Cascada
 • Eiffel 65
 • Right said Fred
 • Johnny Deluxe
 • Londonbeat
 • N-trance
 • Snap
 • Boyzlife
 • Real McCoy
 • DJ Quicksilver
 • Rob’n Raz feat
 • DJ Flex
 • DJ Giorgio Prezioso
 • Vengaboys
 • HIT N’HIDE
 • Vengaboys
 • Real McCoy
 • DJ Quicksilver
 • Rob’n Raz feat. DJ Flex
 • DJ Giorgio Prezioso
 • Voice of KLF
 • Danny Kool
 • Alice Deejay
 • Dario von Slutty
 • Da Buzz
 • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvor: Mølleparken, Aalborg
Hvornår: Lørdag d. 31. august 2019

Køb billetter her.

Aalborg Forsyning etablerer tappesteder: Her kan du hente rent vand

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Mens vandet siler ned fra himlen, er situationen en anden i hanerne i Aalborgs midtby.

Tidligere i dag meldte Aalborg Forsyning ud, at forureningen i drikkevandet skyldtes colibakterier.

Noget, som naturligvis tages meget alvorligt.

Distributionschef Ole Neerup-Jensen hos Aalborg Forsyning oplyser, at man skal have to uafhængige prøver, der påviser, at bakterierne er elimineret, før man kan ophæve varslet. Det sker tidligst tirsdag.

Indtil da skal aalborgenserne, der bor i de berørte områder, afholde sig fra at drikkevandet og altid koge det før brug.

For at gøre den tilspidsede situation mere udholdelig har Aalborg Forsyning nu valgt at etablere otte tappesteder i centrum af Aalborg, hvor borgere og erhversdrivende kan hente rent vand, der er klar til brug.

Bemærk, at det endnu ikke er alle tappesteder, der er etablerede.

Opdatering kl. 14.10:

 • Frederikstorv – er etableret
 • Sønderbro – er etableret
 • Gåsepigen – er etableret
 • Marcuskirken
 • Rendsburgsgade
 • Vesterå/Bispensgade
 • Østre Havnegade
 • Samsøegade – er etableret

Følg med i udviklingen her.

Nostalgisk rejse på Aalborg Teater: Ronja Røverdatter stjal vores hjerter

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

“Hold dig for ørene, Birk – for nu kommer mit forårsskrig!

I går fik Ronja Røverdatter re-premiere på Aalborg Teater, og det var et spændt ensemble, der stod klar i kulissen til at levere deres udgave af Astrid Lindgrens elskede historie – endnu engang.

Historien om Ronja Røverdatter kom til verden i 1981, da et lyn slog ned og delte Mattisborgen i to.

Samme nat kom røverhøvdingen Mattis’, og hans hustru Lovis, første barn til verden.

De fleste af os har vel en form for forhold til fortællingen – måske er du opvokset med den, måske har du læst den i skolen, måske har dine forældre fortalt dig om den?

I hvert fald er Ronja Røverdatter stadig lynende aktuel, så det var da også med høje forventninger, at vi satte os tilrette i de røde sæder.

Det perfekte par

I hovedrollerne som hhv. Ronja Røverdatter og Birk Borkason finder vi Ena Spottag og Sebastian Aagaard-Williams.

Og lad os bare slå det fast med det samme:

Selvom de to måske umiddelbart ligger et stykke fra det “par”, vi kender fra den originale film – og måske naturligt nok også dem, man opfatter som de “originale” – så er det, efter vi har set forestillingen, virkelig svært at forestille sig, at andre, end lige præcis de to, kunne levere rollerne mere troværdigt.

Ena gør det fuldstændig eminent som den 12-årige røverdatter, og hendes overbevisende barnemimik og uskyldsrene facon går lige i ens eventyrhjerte.

Umiddelbart er Ena måske heller ikke én man forbinder med et stort og voldsomt temperament – men netop Ronjas temperament, fik hun leveret både følsomt og troværdigt.

Også Sebastian, som spillede rollen for første gang, gjorde det til UG i rollen som Birk, der i sammenspil med skuespillerens akrobatiske færdigheder og hvalpede charme, faldt helt i hak med det billede, vi i forvejen havde af karakteren.

Selvom udseendet selvfølgelig ikke skal være afgørende for, hvordan han klarer rollen – så var det alligevel en sød detalje, at det store, mørke hår var blevet stylet med krøllede, orange extensions.

Foto: © Lars Horn / Baghuset.
Dato: 12.08.19

Det var netop gennem disse små detaljer, at man hele tiden mærkede hvordan at stykket – trods kreativ frihed – stadig var tro mod den historie, som vi kender og elsker.

Sæbebobler og onde skovhekse

Rent scenografisk levede stykket også i høj grad op til ens forventninger.

Scenen var beklædt med store kampesten – der faktisk netop blev brugt til kamp.

Det kan måske lyde voldsomt … og det var det da egentlig også, da Borka bliver mast under en sten med omkreds som rundetårn.

Heldigvis havde de dygtige scenografer, ved hjælp af skumgummi og en blød, pelset overflade, sørget for, at ingen behøvede at lade livet.

Dato: 27.10.16
Foto: Lars Horn / Baghuset

Forestillingen anbefales fra 7 år – og det skal man lige have med i overvejelserne, inden man kaster sine yngste for de underjordiske.

Flere scener var nemlig præget af både uhygge og ondskab, og det er måske ikke alle, der er lige begejstrede over at have hylende skovhekse flyvende om ørene.

Samtidigt var der også mange publikumsinkluderende elementer med, der gjorde, at salens mindste skreg af grin, fryd og gammen.

Eksempelvis da sneen faldt i Mattisskoven, og store, hvide balloner dalede fra himlen og ud mod salen. En svømmetur i elven udviklede sig ligeså til et fortryllende sæbeboble-show, der kunne få barndommens glæde frem i enhver.

Originalitet og nyskabelse

Alt i alt kan man vel bare konkludere, at Ronja Røverdatter stadig er en fantastisk historie om familierelationer, fjendskab, naturens kræfter og ikke mindst: kærlighed.

Aalborg Teaters udgave formår på én og samme tid at være både tro og nyskabende, hvilket gør, at publikumsoplevelsen både bliver nostalgisk og fuldstændigt nypudset.

Så selvom både Ronja og Birk jo ender med at frasige sig enhver lyst til nogensinde at blive røverhøvdinger – så formåede de altså alligevel at stjæle vores hjerter.

Derfor tildeler vi også velfortjent 5/6 stjerner.

Ronja Røverdatter spiller resten af august og vender retur til skolernes efterårsferie. 

Du kan købe billetter her.

… og hvis du er én af dem, der slet ikke kan få nok af Ronja Røverdatter – eller teater generelt – så husk, at du nu kan få sæsonkort og dermed fri adgang til samtlige forestillinger … igen og igen.