Ny Aalborg-virksomhed rammer plet: Brugte MacBooks sælges lynhurtigt

Skrevet af: Michael Qureshi

Andreas Schrøder og John Løvkvist har som sådan ikke opfundet den dybe tallerken.

Alligevel er deres Aalborg-virksomhed NordMac i voldsom vækst, og de kan allerede prale med nogle af Danmarks skarpeste priser på brugte MacBooks, som sælges via deres webshop.

Deres ekspertise i Apple’s populære computere har skaffet dem rigtig mange kunder, og selv om de køber store partier brugte MacBooks ind, så oplever de, at lageret bliver tømt hurtigt.

NordMac er på halvandet år allerede så etableret, at kunderne kommer fra hele Danmark.

Rejsen startede på Wildebeest

Det hele er gået ret stærkt for Andreas og John, siden de første gang havde en god snak på Wildebeest Gastropub på Østerbro i Aalborg.

“John og jeg kendte hinanden i forvejen, men det var først den dag, vi sådan for alvor tog hul på snakken om at starte en virksomhed sammen.

Vi har det sjovt sammen trods aldersforskellen, og så komplementerer vi hinanden utrolig godt. Vi har hver vores spidskompetencer,” forklarer Andreas over en kaffe på Abbey Road Café til MigogAalborg.

John Løvkvist har i mange år haft Nordjysk Computerservice, hvor han har opbygget et godt brand med troværdighed og fokus på kvaliteten.

Derfor var det oplagt at udvide med NordMac, der har tungt fokus på Apple-produkter herunder især brugte MacBooks.

Aalborg-duo på roadtrip

Starten på NordMac-eventyret fik også Aalborg-duoen på roadtrip rundt omkring i det jyske.

“Helt i starten var det bare om at finde MacBooks på Den Blå Avis, og så sikre, at vi kom først. Vi var i byer som Vejle, Kolding og Thy. Vi stødte på lidt af hvert.

I Århus var der en, som var i Plantorama, da vi mødte op foran hans hus. Men han var rimelig frisk i telefonen, og sagde, vi bare kunne gå ind og tage MacBook’en og overføre pengene.

Det var en tillidserklæring af de helt store, men vi blev ret hurtigt enige om, at vi ventede på, han kom hjem. Det har vi grinet meget af siden” fortæller Andreas.

John Løvkvist supplerer med en tur til Thy i spæde start.

“Han hævdede, at den var i meget fin stand. Men da vi kom derud, kunne vi se, at den var blevet kørt over af en bil.

Det var noget nær den største underskudsforretning at køre derud. Men det var lidt præmisserne i starten, og vi fik faktisk nogle gode ture ud af det.” siger John.

Stort samarbejde med fast leverandør

Siden er der stablet et stort samarbejde på benene med en fast leverandør, som sikrer større partier ad gangen, samtidig med, at de stadigvæk køber MacBooks når folk henvender sig til dem.

Flere sælger også deres gamle MacBook til NordMac, når de køber en ny brugt.

Alle computere er før salg serviceret, geninstalleret og renset, hvilket er kundernes garanti for en god handel. Derudover er NordMac-duoen meget opmærksomme på at sikre god kvalitet og kundeservice.

“Køber du en Macbook af en privat på den blå avis, så har du ingen garanti, og så er det lige meget, hvad du sparer. Vi kan stå inde for alt det, vi sender ud herfra lageret, lige meget om det er MacBooks, iPhones eller andre produkter.

Det spiller bare, og lever vi ikke op til den standard, vi lover, så gennemskuer kunderne det hurtigt,” forklarer John.

“Vi ved, fra både kunder og samarbejdspartnere, at der er andre på markedet, der leverer halve løsninger, og ikke lever op til det, de beskriver omkring produkterne.

Det har kun styrket vores brand, at vi formår at holde ord, og det spreder sig hurtigt.” forklarer Andreas Schrøder.

Stort potentiale i markedet

De ser sig selv som den lille spiller markedet, som holder fokus på kvaliteten og ikke kvantiteten, og der er stort potentiale i markedet, vurderer både Andreas og John.

“Når studerende kan spare så meget på en MacBook og få et brugt produkt med så høj kvalitet, så siger det sig selv, at man vælger at spare mest muligt.

Der er virkelig tale om store besparelser i forhold til, hvad en ny koster, så det kan absolut svare sig for mange mennesker, og det mærker vi,” forklarer John.

Andreas tilføjer:” Vi har dog også MacBooks og iPhones i mindre god stand, og de er selvfølgelig prissat derefter. Vi forsøger at have noget for alle, og søger kunden noget specifikt, så hjælper vi med at finde det”.

Deler lokaler med Nordjysk Computerservice

Forretningen deler i dag lokaler med Nordjysk Computerservice, hvor der hver dag serviceres og repareres MacBooks, iPhones og computere.

Selvom det giver god mening at virksomhederne er i samme lokale, så er NordMac på vej i egne lokaler et sted i Aalborg.

“Vi håber, at det er starten på en lang og spændende rejse med NordMac. Der er absolut muligheder for at gå give den endnu mere gas, men det er klart, at væksten bremses lidt pga. kostprisen på varerne.

Havde vi nu 100-kroners produkter, så kunne vi hurtigt købe 500 produkter hjem.

Vi er også klar over, at vi er på en skala, hvor vi er imod større spillere med en helt anden økonomi – vi har selvfølgelig vendt idéen om at finde en investor. Det skal dog være på det rette tidspunkt, og være den helt rigtige investor.” slutter Andreas.

Du kan læse mere om Nordmac her

Isvaffel med Kahlua og vodka: Guf & Kugler lancerer White Russian-is

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er noget, der hører sommeren til, så må det enten være en iskold drink eller en læskende is.

Men hvad nu hvis du slet ikke behøver at vælge mellem dem?

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at Guf & Kugler i Slotsgade selvfølgelig er klar med endnu en kold sommernyhed: Denne gang er den fyldt til randen med procenter og likør.

Ismutter og Søsterguf har nemlig – i samarbejde med Kastbergs – udviklet en vaskeægte White Russian-is.

1 genstand pr. kugle

En klassisk White Russian består af Kahlua, vodka, sødmælk og isterninger og er efterhånden blevet en vaskeægte cocktail-klassisker.

Men hvad er meningen med en White Russian is? Umiddelbart var vores tanke, at det vel “bare” var en almindelig flødeis, der var tilsat lidt smag af kaffelikør.

Smagen var da også mere end velkendt … men for at være ærlig så er én af glæderne ved en White Russian vel også, at humøret lige stiger et par grader, når man først har drukket den lækre drink.

Der skulle dog ikke gå længe, før netop dette fænomen indtrådte. Den ellers farverige butik tændte pludselig et ekstra bål af glimmer i vores øjne – hvad skete der?

“Jamen, der er cirka 2 cl. sprut i pr. kugle. Det vil sige, at én kugle cirka svarer til 1 genstand,” forklarer Fætter Guf, der er henholdsvis søn og nevø af de to Isdronninger.

“Isen er lavet af økologisk mælk, fløde, Kahlua og vodka – så nej, den er ikke lavet til børn.”

En helt ny verden havde pludselig åbnet sig for os: Vi kunne simpelthen spise is og få en skid på samtidigt? Genialt. Intet mindre.

Man kan selvfølgelig vælge at nyde White Russian-varianten i en klassisk isvaffel eller bæger med guf på toppen, men den kan også indgå i de andre talrige varianter, som Guf & Kugler tilbyder.

Fætter Guf anbefaler især White Russian som en Coffee Frappé, der består af dobbelt espressoshot, mælk, isterninger og – selvfølgelig – en kugle White Russian.

Den har vi selvfølgelig også smagt, og der var noget nærmest symbolsk ved at White Russian kom tilbage i sin flydende form med både gode procenter, lækker kaffe og kold is.

“Den fås selvfølgelig også to-go, så man kan nyde den ved havnen … eller hjemme i sofaen,” forklarer Fætter Guf.

Du kan også få den som en “druknet russer”, som består af en kugle White Russian overhældt med et varmt espresso-shot.

Det var nærmest lige før, at vi selv følte os som et par druknede russere efter at have guffet den til bunds.

Men Fætter Guf havde flere is i ærmet denne højhellige torsdag.

Vi fik nemlig også “lov” til at smage White Russian i den populære “Isdrøm”-udgave, som klassisk består af en isvaffel, is og en valgfri softice med flydende callebaut-chokolade og bolchecrunch.

Afslutningsvis har vi kun én ting at sige om dette: Na zdarovya!

Et friskt pust i gaden: El Mundo har fået en flyvende start

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Jomfru Ane Gade er på både godt og ondt et af byens mest kendte vartegn.

Den er berømt (og berygtet) for at være hele Danmarks festgade, hvor der især er masser af muligheder for unge mennesker i alderen 18-25 år.

Men i marts kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at et nyt og spændende koncept åbnede op i de mystiske Gaslight-lokaler, som har fokus på at skabe en fest for de gæster, der måske havde givet lidt op på gaden.

Og det tyder på, at El Mundo har fundet den perfekte cocktail af god dansemusik, hyggelig stemning, lækre drinks og en aldergrænse på 20 år alle dage.

“Vores start er gået over al forventning, og jeg har ikke tal på, hvor mange der er kommet op i baren og sagt ‘tak’, fordi vi har skabt et alternativ her i Jomfru Ane Gade,” fortæller manden bag, Mads Lilholt Kristensen.

Quiz Nights og Happy Hour hver dag

El Mundo er en festoase på hele 250 kvadratmeter, og man går efter at skabe en uformel og festlig stemning, hvor der er plads til alle.

“Vi spiller blandt andet musik, som folk har lyst til at danse til. Alt lige fra Bruce Springsteen, Stevie Wonder til nye kunstnere som Lady Gaga og Ed Sheeran,” siger Mads.

Og selvom El Mundo kun har eksisteret i få måneder, er der allerede mange stamgæster.

“Det er fedt at opleve, hvordan mange af de faste gæster lige tager to eller tre kammerater under armen og kommer op og får en øl eller en cocktail, fordi de synes, at det er et fedt sted, vi har skabt.”

El Mundo har blandt andet stor succes med deres Quiz Nights hver torsdag kl 21.00, hvor der dystes om fede præmier og håneretten blandt vennerne. Det kombinerer rigtig mange med Happy Hour, som varer helt frem til klokken 24.00 fra torsdag-lørdag.

Hver fredag og lørdag er der livemusik fra klokken 21.00.

Du kan læse meget mere om El Mundo her.

Vind billetter til Ed Sheeran

El Mundo vil gerne fejre deres gode start med MigogAalborgs følgere.

Derfor udlodder vi i samarbjede med El Mundo 2 billetter til den totalt udsolgte Ed Sheeran-koncert den 28. juli i Tusindårsskoven i Odense.

Men derudover er der også lækre trøstepræmier. 15 heldige følgere på Facebook vinder nemlig 4 fadøl på El Mundo, så man kan komme ind og opleve den helt specielle stemning i festoasen.

Sådan deltager du:

  • Find opslaget på MigogAalborgs Facebook lagt online torsdag d. 20. juni kl. 16.45
  • Skriv navnet på dem, du helst vil drikke en iskold fadøl eller cocktail med på El Mundo, og vær med i lodtrækningen om 2 stk. Ed Sheeran billetter og 15 x 4 iskolde fadøl.
  • Vi trækker vinderne af både billetter og fadøl på El Mundo torsdag d. 27. juni

Kæmpe fund: Tonstung gravsten dukket op midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Gravstenen er rigt dekoreret med blandt andet Peder Pedersens bogmærke samt de fire evangelister. Til
højre ses evangelisten Johannes. 
Foto Nordjyllands Historiske Museum
Gravstenen er rigt dekoreret med blandt andet Peder Pedersens bogmærke samt de fire evangelister. Til højre ses evangelisten Johannes. Foto Nordjyllands Historiske Museum

I øjeblikket arbejdes der ihærdigt med at lægge ny belægning i Algade ved Budolfi Kirke i Aalborg, og i den forbindelse har arkæologer ved Nordjyllands Historiske Museum kigget med fra sidelinjen.

Der er tidligere dukket adskillelige skeletter og spor af begravelser op, men der kommer også andre interessante ting frem af mulden.

For tæt ved kirken har man nu fundet en mere end to meter lang gravsten.

Helt nøjagtig måler den fundne gravsten 2,15 x 1,40 meter, og den er lavet af enten kalksten eller sandsten, som formentlig er importeret fra udlandet.

Stenen har oprindeligt ligget i kirkegulvet inde i Budolfi Kirke, men er senere lagt udenfor, formentlig i forbindelse med en renovering af kirkegulvet i 1899. Der er derfor ikke fundet jordiske rester af stenens ejermand.

Arkæologer ved Nordjyllands Historiske Museum har fundet en kæmpe gravsten ved Budolfi Kirke. Den har
oprindelig ligget i gulvet inde i Budolfi Kirke, og den blev lagt til minde om kongelig toldinspektør Peder
Pedersen og hustru.
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Gravstenen bærer præg af at have ligget i kirkegulvet i mange år, og flere steder er teksten slidt helt væk af kirkegængernes fødder. Men man kan stadig læse, at den oprindelig blev lagt over en Peder Pedersen, og at han døde den 8. november 1672.

Med navn og dødsdato kan vi finde ham i andre skriftlige kilder.

I Budolfi Kirkes kirkebog kan man for eksempel se, at han ved sin død boede i Maren Turis Gade, og i begravelsesprotokollen står, at gravstedet og stenen blev købt af hans enke den 11. november 1672.

Kongelig toldinspektør

Men gravstenen afslører også noget andet meget interessant.

Der står nemlig at læse, at Peder Pedersen var ”lige May: Told insp.” – han var altså toldinspektør i Aalborg.

Fra andre skriftlige kilder ved vi, at en Peder Pedersen blev udnævnt til toldinspektør i januar 1661. Han har dermed været den første generation af embedsmænd under enevælden, som blev indført af Frederik 3. i 1660.

Og der er tale om en embedsmand, som har passet sit arbejde godt, forklarer historiker Jakob Ørnbjerg.

”Vi kan nemlig se, at han har ført forskellige retssager mod folk, som har foretaget ulovlig handel ved Limfjorden uden at betale den told, som kongen har haft krav på,” siger Jakob Ørnbjerg.

Selvom der altså ikke er tale om en hr. Hvem-som-helst, og at en gravsten af den her størrelse og placering viser, at han har tilhørt det bedre borgerskab i samfundet, så har han dog ifølge Jakob Ørnbjerg ikke været særlig velstående.

”For vi kan se i skiftet efter ham, at forskellige kreditorer har gjort udlæg i arven. Så han har haft gæld rundt omkring, som arvingerne har været nødt til at betale ud.”

Stenen afslører sjov detalje

Læser man videre i teksten på gravstenen, så nævnes Peder Pedersens hustru Johanne Sørensdatter Weibye også.

Johanne dør først i 1706, og det afslører en sjov detalje. Her kan man nemlig se, at teksten på gravstenen har været præfabrikeret.

Man har skrevet hele teksten allerede ved Peder Pedersens død i 1672, og har så gjort plads til, at man senere kunne tilføje Johannes dødsdag og år.

Arkæologer ved Nordjyllands Historiske Museum har fundet en kæmpe gravsten ved Budolfi Kirke. Den har
oprindelig ligget i gulvet inde i Budolfi Kirke, og den blev lagt til minde om kongelig toldinspektør Peder
Pedersen og hustru.
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

I dette tilfælde har man på forhånd hugget ”16   ”, fordi man regnede med, at hun ville dø i 1600-tallet, men har så sidenhen måtte rette 6-tallet til et 7-tal, da hun altså først døde i 1706.

Selvom hustruens navn og dødsdato også står på stenen, så kan man dog ikke være helt sikker på, at hun også har været begravet i kirken ved Peder Pedersens side.

Man ved nemlig fra skriftlige kilder, at hun senere giftede sig igen med en Gert Kellermand, som også boede i Maren Turis Gade.

Den tonstunge gravsten var desværre slået i flere stykker, men den er nu pillet op af jorden og sendt til konservering.

Senere afgøres det, om den skal udstilles på Aalborg Historiske Museum.