Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

For første gang i 50 år: Nu tændes lysene på Budolfi Plads

Af Stine Kjølby Christensen

Hvis man er gået igennem Aalborg midtby efter mørkets frembrud den seneste uge, har man måske bemærket, at Budolfi Plads – i forhold til sine omgivelser – har synet ufattelig mørk.

Det er der dog en god forklaring på … og det er ikke, at man i respekt for Black Week har ventet med at tænde op for julebelysningen.

Grundet nogle forskellige forsinkelser har det først været muligt at få lysene op nu, hvilket til gengæld gøres med stil.

Opsætning af julehjerte på Budolfi Plads_8For første gang i 50 år: Nu tændes lysene på Budolfi Plads

Helt konkret er planen, at du vil blive mødt af et stort hjerte på 7 x 7 meter på den store trappe op til pladsen, hvor Aalborgs historie også får en central betydning.

Det er nemlig første gang siden 2. verdenskrig, at aalborgenserne har kunne samles på pladsen i anledning af julen, og netop derfor vil der være forskellige historiske billeder præsenteret på pladsen fra Aalborg Stadsarkiv.

For første gang i 50 år: Nu tændes lysene på Budolfi Plads

Der er sket rigtig meget med Budolfi Plads gennem de sidste godt 100 år.

Budolfi Kirke og de nære omgivelser har rødder helt tilbage til middelalderens Aalborg. Karréen med Budolfi Plads var oprindeligt en del af det tætte Skolegadekvarter, som blev bortsaneret i slutningen af 1930’erne.

Herefter fungerede pladsen bl.a. som grønttorv, marked og til juletræssalg inden den i slutningen af 50’erne blev omdannet til p-plads.

Tændes søndag kl. 12

Nu siger kalenderen 2021, og i dag er der anderledes fokus på den moderne juleoppyntning.

Det er Lars Jeppesen, der også har stået for setuppet til Jul i Zoo, der har udviklet både design og koncept til det nye lys på pladsen.

Det bliver fra søndag kl. 12, at lysene tændes for alvor, men indtil da kan du følge med i processen på pladsen, hvor firmaet Eco2Light lige nu opsætter installationen.

Del artikel

Andre læser også