Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu støvsuges lejeboligerne: 10 gode råd til studerende på boligjagt

Af Christine Luca Hornemann

I weekenden fik mange tusinde unge svar på, om de er kommet ind på deres drømmestudie.

Det betyder at mange kommende studerende pludseligt får travlt med at rykke teltpælene op og skifte adressen på sygesikringsbeviset.

Det kræver grundigt benarbejde, et godt netværk, tålmodighed og en åben indstilling for at finde en ny bolig, men med gode råd kan man ofte komme langt.

Derfor har MigogAalborg Bolig håndplukket de bedste til boligsøgningen.

Fik du læst vores gode råd om hvordan du lettere bliver taget i betragtning til en lejebolig – læs de gode råd her.

Brug boligportalerne

Der findes en lang række af forskellige boligsites og portaler, som kan hjælpe med at afsøgemarkedet, og som enkelt og effektivt formidler ledige lejeboliger.

Eksempelvis kan du gratis søge efter lejeboliger og øvrige huse og lejligheder til salg  via MigogAalborgs Boligswipe – prøv det her

Ejendomsforvaltningsselskabet DEAS udlejer hvert år over 6.000 lejeboliger via deres udlejningsportal Findbolig.nu, hvor de blandt andet har samlet en række gode råd til de boligsøgende.

”Der er ingen tvivl om, at de nye studerende står over for et svært lejeboligmarked.

Der er stor efterspørgsel efter lejeboliger i de store byer, og det har betydning for lejeniveauerne og mulighederne for at komme i betragtning,” udtaler Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, i en pressemeddelelse.

Nu støvsuges lejeboligerne: 10 gode råd til studerende på boligjagt

Vær realistisk og tålmodig

Udlejningschefen i DEAS råder de kommende studerende til at være åben over for andre muligheder og placeringer, end man umiddelbart har som førsteprioritet.

”Det er fornuftigt at skrive sig op til en studie- eller ungdomsbolig i så god tid som overhovedet muligt, men vi ved også af erfaring, at mange unge ved studiestart står i en akut boligsituation. Derfor gælder det om at være både realistisk og tålmodig samt om at bruge sit netværk,” siger Maivi Herup, i en pressemeddelelse.

10 gode råd til dig som boligsøgende

  • Skriv dig op i god tid

Det kan virke banalt, men det er vigtigt, at du bliver skrevet på venteliste til en ledig lejebolig i boligforeningerne så god tid som muligt. Mange boligforeninger har lange ventelister til de bedste lejeboliger, og det giver et forspring i boligsøgningen. Vær opmærksom på, at flere boligforeninger kræver et engangsbeløb for at blive skrevet på venteliste.

  • Overvej dine boligkrav og vær realistisk

Start med at overveje nøje, hvad du ønsker, og hvilke boligkrav du kan gå på kompromis med. Kan du eksempelvis nøjes med et mindre værelse, hvis det betyder, at du får en bedre beliggenhed? Eller er størrelsen på boligen det vigtigste for dig?

  • Skab et overblik

Sørg for at få et godt overblik over din privatøkonomi, så du har et realistisk billede af, hvor meget du kan sidde for om måneden. Tal eventuelt med din bank. Husk at indregne en post i budgettet til de løbende forbrugsudgifter, dvs. vand og varme.

Nu støvsuges lejeboligerne: 10 gode råd til studerende på boligjagt
Vestergade Nørresundby
  • Brug boligportalerne

Der findes en lang række boligsites, som enkelt og effektivt formidler ledige lejeboliger. De mange boligsites findes med en enkel søgning på nettet, eksempelvis MigogAalborg Bolig, Findbolig, Boligportalen, CIU, Lejebolig, dba, MinLejebolig, Boligbasen, Kollegierneskontor, Aku Aalborg.

  • Husk også de mange kollegier

Der findes både almene og private kollegier i næsten alle former og prislejer. Nogle kan søges direkte hos det pågældende kollegium og andre via boligportaler, der samler kollegier på tværs.

Se mange af de fede studielejligheder og kollegieværelser her.

  • Vær opsøgende og brug dit netværk

Det kan ofte betale sig at benytte sit netværk til at finde en ny lejebolig. Brug dine venner, familie og bekendte. Måske de kender nogen, som kan hjælpe dig? Og hold dig ikke tilbage fra at bruge de sociale medier, hvor blandt andet Facebook også har flere grupper, hvor man kan finde lejeboliger.

  • Søg i et bredt geografisk område

Uden for byernes centrum er der mindre pres på boligmarkedet. Boligens placering tæt på for eksempel offentlig transport kan betyde meget. Så sæt dig grundigt ind i, hvor langt væk fra dit studie, du egentlig kan søge, samtidig med at du har en acceptabel transporttid.

  • Din første bolig er måske midlertidig

Ingen siger, at du skal blive boende i din første bolig under hele dit studie. Vær indstillet på midlertidige løsninger det første stykke tid, som eksempelvis kortvarig fremleje. Dine ønsker kan ændre sig løbende, og nye muligheder kan opstå, når du først har tag over hovedet.

  • Bo i fællesskab

Overvej muligheden for at starte i en delelejlighed eller et bofællesskab. Det åbner op for flere muligheder og giver dig garanti for socialt samvær. Husk dog altid at tjekke med udlejer, om denne boligform er tilladt, inden du flytter ind.

  • Forældrekøb af lejlighed eller andelsbolig

Overvejer din familie at købe en lejlighed til dig, så er det en god ide at starte med at tale med jeres bank, som typisk kan guide jer. Der kan også være særlige forbehold for forældrekøb i den enkelte ejerforening eller andelsboligforening.

Fik du læst hvad du skal være særligt opmærksom på ved forældrekøb – læs det her.

Prøv Aalborgs fedeste og helt gratis søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Nu støvsuges lejeboligerne: 10 gode råd til studerende på boligjagt

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Del artikel

Andre læser også