Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu starter byggeriet på Budolfi Plads: Her er sidste dag med parkering

Af Michael Qureshi
Fremtidens Budolfi Plads. Med forbehold for justeringer. Kilde: Kjaer & Richter
Fremtidens Budolfi Plads. Med forbehold for justeringer. Kilde: Kjaer & Richter

Vi kan se frem til et stortartet smukt område, når Budolfi Plads en dag står helt klar.

Men den kommende tid vil det også have en væsentlig betydning, for de aalborgensere som benytter sig af midtbyen og ikke mindst området omkring Budolfi Plads.

Onsdag morgen meddeler Aalborg Kommune således, at på tirsdag 28. februar er sidste dag, man kan parkere på Budolfi Plads. Ovenpå den gamle Nordea Bank hvor der ellers har været en del p-pladser tilgængelige.

Omdannelsen af Budolfi Plads går i gang 1. marts 2017, og det er NCC (på vegne af et consortium bestående af NCC Danmark A/S, Udviklingsselskabet Viben A/S og SEBC II Aps), der varetager selve omdannelsen af pladsen.

Budolfi Aalborg
Budolfi Plads som det ser ud i dag og så om tre år.
Fotomontage
Pladsen indhegnes 

Umiddelbart inden omdannelsen skydes i gang, indhegnes pladsen af et byggehegn – imidlertid vil der gå noget tid, før man udefra vil kunne se, at arbejdet er gået i gang.

Det første der skal ske er nemlig en såkaldt miljøsanering af Budolfi Hus samt etablering af byggepladsen. Efter et par måneder med miljøsanering, hvor forurenede materialer fjernes, påbegyndes den tunge nedbrydning og bortkørsel af nedrivningsmateriel.

I forbindelse med nedbrydning af eksisterende bebyggelse og opførelse af nyt nedlægges p-pladserne på Budolfi Plads midlertidigt.

Sidste dag med parkering på Budolfi Plads bliver således tirsdag 28.2.2017. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Kommer en attraktiv grøn plads

Når Budolfi Plads er færdigomdannet, bliver der igen mulighed for at parkere i området, idet der etableres et offentligt tilgængeligt parkeringsanlæg under det nye byrum på Budolfi Plads.

Planerne er dog store for Budolfi Plads.

Den skal omdannes til et imødekommende bymiljø og blive en destination for byens borgere og besøgende.

En stor del af området bliver fremover en attraktiv, grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum og medvirker til at sammenbinde gågaderne.

Pladsen etableres oven på en offentlig tilgængelig p-kælder, og i kanten af pladsen skal der etableres butikker, caféer og boliger, der kan være med til at understøtte midtbyens by- og handelsliv.

Læste du?

Nye planer med Friis: Sådan vil de blive Aalborgs shopping-mekka

Aalborg Friis
Lotte Vestergaard Skou, center manager i Friis Shoppingcenter