Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu starter arbejdet med PlusBus: Borgmesteren tager første spadestik

Af Emil Kjær Jørgensen

København har metroen, Århus har letbanen og inden længe får Aalborg PlusBus (også kendt som BRT), som fra 2023 skal køre fra Væddeløbsbanen gennem midtbyen til Nyt Aalborg Universitetshospital.

Det store anlægsprojekt løber over en periode på fire år, hvor der anlægges knap 12 km busspor og 22 stationer tværs gennem byen.

Bustracéet er opdelt i 14 anlægsetaper og hertil kommer omdannelsen af 11 stationsforpladser.

Læs også: Der skal graves i hele Aalborg: Se hvornår der gøres klar til PlusBus i dit område

Den 4. april tages det første spadestik i det stort anlagte projekt, og Aalborg Kommune inviterer i den forbindelse Aalborgs borgere til et stort arrangement på Skydebanevej 14 ved Vestre Fjordpark fra klokken 14.00-16.00.

Masser af aktiviteter og gratis mad

“Det her er hele byens projekt, så derfor inviterer vi også hele byen til at fejre det første spadestik,” fortæller Helle Bøhl-Møller, som er projektchef for Plusbus projektet, til MigogAalborg.

“Vi har sammensat et program, som tilbyder en masse aktiviteter for både børn og voksne. Vi kommer blandt andet til at lave trafikskole, hoppeborg og ansigtsmaling for de mindste.

Derudover får folk mulighed for at stifte bekendtskab med PlusBus-forbindelse i Virtual Reality, og ikke mindst en masse spændende taler fra blandt andre transportministeren og byens borgmester.”

Udover en masse aktiviteter byder kommunen også på lidt at spise og drikke. Det drejer sig blandt andet om gratis fadøl, sodavand, pølser og ikke mindst en eftersignede ret lang kage, som Helle lover bliver noget af et tilløbsstykke.

“Det her et ikke bare et spadestik på et stort anlægsarbejde, men også på fremtidens infrastruktur for både transport og måden vi indretter byen på,” fortæller Helle.

Nu starter arbejdet med PlusBus: Borgmesteren tager første spadestik

Programmet for dagen er som følger:

14:00: Pladsen åbner og velkomst

Rådmand Hans Henrik Henriksen

14:00-14:30: Taler

Transportminister Ole Birk Olesen, Borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Regionsrådsformand Ulla Astman, Rådmand Mads Duedahl og Rådmand Hans Henrik Henriksen.

14:30-14:45: 1. spadestik

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen

15:45-16:00: Tak for i dag

 

Arrangementet er ganske gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Det er ikke muligt at benytte p-pladsen ved Vestre Fjordpark, men der kan parkeres langs Vestre Kærvej, Egholm Færgevej og Ralvej.

Hvad: 1. spadestik af PlusBus-forbindelse
Hvor: Skydebanevej 14 ved Vestre Fjordpark
Hvornår: Torsdag d. 4. april kl. 14-16

Del artikel

Andre læser også