Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu skrives der historie: Du kan få et 30 årigt lån med 1 procent i rente

Af Christine Luca Hornemann
nybolig.dk, Østre Alle 11, 1., 9000 Aalborg
nybolig.dk, Østre Alle 11, 1., 9000 Aalborg

De danske boliglån slår rekord efter rekord.

For nylig kunne boligejere supplere med et 10-årig boliglån til nul procent i rente, som du kan læse om her.

Nu er endnu et rekordlån klar i skuffen. Det skriver Finans.dk

De lange boligrenter falder til endnu et historisk lavpunkt med et 30-årigt lån med en kuponrente på 1 pct., som er Danmarkshistoriens billigste boliglån.

Rekordlav rente

Nordea Kredit har som det første realkreditinstitut åbnet op for et 30 årig fastforrentet lån på 1 pct. – dog er der ikke mulighed for at optage lånet endnu.

“De lange renter bliver ved at falde, og som konsekvens har vi i Nordea Kredit besluttet at åbne et 30-årigt 1 pct. lån med afdrag. Det er den laveste kupon-rente, vi nogensinde har set på et 30-årigt lån,” skriver Lise Nytoft Bergmann til MigogAalborg Bolig.

Der vil først blive mulighed for at optage lånet, hvis kursen på det nuværende 1,5 pct. lån når over kurs 100. Hos Nordea Kredit ligger kursen i øjeblikket på 99,99.

“Vi har samtidigt besluttet, at vi først begynder at give lån i den nye 30-årige 1% obligation, hvis kursen på den nuværende 30-årige 1,5 pct. obligation kommer over 100, og obligationen dermed lukker for yderligere udstedelser. Kursen på den 30-årige 1,5 pct. obligation handler i øjeblikket til kurs 99,99, så vi er meget tæt på,” forklarer Lise Nytoft Bergmann

Populære lån

I juli måned og altså for blot under et år siden lukkede Nordea Kredit ned for deres populære 2 pct. lån, da det ramte kurs 100.

Der er derimod en god forklaring med de hurtigt faldende renter i øjeblikket.

“De faldende renter skal forklares med flere faktorer, men de vigtigste er, at investorerne er bekymrede for om amerikansk og europæisk økonomi er på vej mod en ny recession, og den politiske usikkerhed omkring blandt andet Brexit og handelskrigen mellem USA og Kina,” forklarer Lise Nytoft Bergmann.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Nu skrives der historie: Du kan få et 30 årigt lån med 1 procent i rente

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Del artikel