Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu skal det fredes: Dele af populært mountainbike-spor lukker

Af Emil Kjær Jørgensen

Aalborg Kommune har i fredags påbegyndt lukning af mountainbike-sporet i Lundby Bakker i den del, som ligger indenfor fredningen.

Lukningen af sporet betyder, at der ikke længere lovligt kan køres mountainbike på den del af sporet, som ligger indenfor fredningen.

Cykling indenfor fredningen er herefter kun tilladt jf. Naturbeskyttelseslovens adgangsbestemmelser, det vil sige på veje og stier egnet til cykling på almindelig cykel.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Her kan du stadig cykle

Sporet i Sæderupskoven på knap 4 km er fortsat åbent og kan tilgås fra p-pladsen på Lundby Kratvej. Dog må man returnere via Mannadalen eller trække cyklen op af vandrestien ved fredningsgrænsen.

Rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen ærgrer sig over afgørelsen:

“Vi er som kommune ærgerlige over at måtte lukke store dele af mountainbike sporet i Lundby Bakker og beklager de gener, som det kan give for såvel cyklende som andre brugere i området – cykling er jo fortsat lovligt indenfor fredningen, nu skal det blot foregå på samme veje og stier, som de gående benytter.”

Nu skal det fredes: Dele af populært mountainbike-spor lukker
Fredningen ligger indenfor den lilla skravering, indenfor hvilken de røde og sorte stiplede linjer markerer, de spor der nedlægges. Den røde stiplede linje udenfor fredningen markerer sporet i Sæderupskoven, der fortsat er åbent. Den blå stiplede linje markerer nyt forslag til reduceret forløb gennem fredningen samt eventuelt fremtidigt forløb udenfor fredningen – OBS linjen er endnu ikke fastlagt med det præcise forløb.

Ansøger om reduceret forløb gennem fredningen

Aalborg Kommune vil ansøge Fredningsnævnet om et nyt, stærkt reduceret forløb af mountainbike sporet gennem det fredede område.

Kommunen forventer at anke et eventuelt afslag fra Fredningsnævnet til Miljø- og Fødevareklagenævnet, med henblik på at gøre mest muligt for at sikre et fortsat attraktivt og sammenhængende mountainbike tilbud i området.

“Vi har noteret os, at Miljø og Fødevareklagenævnet i deres tidligere afgørelse blandt andet skriver, at mountainbike ikke er i uoverensstemmelse med fredningens formål, men at omfanget er for stort.

Derfor arbejder vi nu målrettet på både at kunne genåbne en reduceret forbindelse gennem det fredede område – og samtidigt udvide med et større nyt forløb i de nye skovrejsningsarealer mod syd og øst, så der bliver plads til alle” fortæller Jan Nymark Rose Thaysen.

Aalborg Kommune er i gang med at søge de nødvendige tilladelser til anlæggelse af nyt forløb i skovrejsningsarealerne syd og øst for Lundby Bakker og Lundby Krat.

Det er håbet at kunne vende tilbage med et godt og afbalanceret mountainbike tilbud i og omkring Lundby Bakker i fremtiden.

Der er sendt information til samråd og klubber i området, og der bliver samtidig opsat infotavler om lukningen af sporet i området.

Del artikel

Andre læser også