Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu kommer Obama: Her er alt du skal vide om besøget

Af Emil Kjær Jørgensen

En af verdens mest markante personligheder kommer i dag til Aalborg for at tale foran mere end 1200 publikummer.

Arrangementet vil foregå i Koncertsalen i Musikkens Hus i dag, lørdag den 28. september kl. 16.30.

Hvis du kender en, som skal med til arrangementet, så regn ikke med selfies med Obama. Gæsterne skal hænge deres overtøj i et større telt uden for selve Musikkens Hus. Man skal aflevere sin mobiltelefon, og man skal igennem en metaldetektor og fremvise ID.

Arrangementet i Musikkens Hus bliver en såkaldt Q&A-session (spørgsmål og svar), som har fået titlen ”A Conversation with President Barack Obama”, og hovedfokus bliver på entreprenørskab og ledelse.

Det bliver direktør for Musikkens Hus, Lasse Rich Henningsen, der skal styre samtalen og han har eftersigende lige præcis 63 minutter til at få svar på en række spørgsmål.

“Lederskab er mere vigtigt end nogensinde, og en ny undersøgelse har faktisk vist, at den væsentligste årsag til opsigelse er dårlig ledelse.

Jeg er sikker på, at Obama kan gøre os alle sammen klogere – både de nuværende ledere rundt omkring i Danmark, men også fremtidens ledere,” har direktør for Musikkens Hus og dagens interviewer, Lasse Rich Henningsen tidligere udtalt til MigogAalborg.

Musikkens Hus Aalborg
Lasse Rich Henningsen har været direktør for Musikkens Hus siden 2012
Foto: Musikkens Hus

En anden kuriøs detalje omkring seancen på lørdag:

Musikkens Hus flyver tv-værten Michelle Bellaiche ind fra København simpelthen for at være standby, hvis der skulle ske noget med Musikkens Hus’ direktør, Lasse Rich Henningsen.

Han skal efter planen være manden, der er vært på talkshowet med Obama, og skal stille ham de forhåndsgodkendte spørgsmål. Men skulle Lasse blive syg eller forhindret på nogen måder, så træder Michelle Bellaiche til.

Musikkens Hus har lånt to designerstole fra den danske møbelarkitekt Hans J. Wegner, som direktøren og Obama skal sidde i på scenen.

Obamas private backstage gemakker prydes også med lånt kunst. Det er det lokale Galleri Wolfsen, der har fået til opgave at udsmykke backstage-området med lækker kunst.

Sådan er sikkerheden

Datoen 28. september er pudsigt nok præcis den samme som ved besøget i Kolding i 2018.

Hvis man tager udgangspunkt i besøget i Kolding for præcis et år siden, så har der i ugens løb været Secret Service-agenter i Aalborg for researche og sikre, at sikkerheden er helt i top de steder, hvor man har planlagt Barack Obama skal køre og opholde sig.

Det er heller ikke noget, man på noget tidspunkt deler med offentligheden.

Derfor er det uvist, hvad tid Obama lander, og om det overhovedet er i Aalborg Lufthavn, selv om man må formode, at det er det mest sandsynlige scenarie.

Nu kommer Obama: Her er alt du skal vide om besøget
Foto: Pixabay

I modsætning til når den siddende amerikanske præsident besøger en by, så vil man ikke se frømænd dykke ved Havnefronten efter potentielle bomber.

Hos Nordjyllands Politi bekræfter man over for MigogAalborg, at man står over for en vigtig opgave.

“Det er et vigtigt arrangement i Aalborg, som vi har forberedt os på, og vi vil derfor være massivt til stede før, under og efter arrangementet,” siger Christian Brinck, der håndterer kommunikation hos Nordjyllands Politi.

Hos Nordjyllands Politi ønsker man ikke at sætte tal på, hvor mange politifolk der skal passe på Obama.

Du kan læse mere om sikkerheden i forbindelse med besøget lige her.

Kæmpe presseopbud i Aalborg

Verdens største nyheds-netværk CNN meldt deres ankomst til Aalborg, hvor de vil dække den amerikanske eks-præsidents besøg i byen.

Det vil naturligvis være endnu en mulighed for at få promoveret Aalborg fra sin bedste side, når optagelserne sendes ud til millioner af mennesker verden over.

Derudover meddeler Musikkens Hus, at 40 journalister fra Danmark og udlandet har bedt om presseakkreditering. Det er det største antal journalister samlet for at dække en begivenhed i Musikkens Hus nogensinde.

Aalborg flager for Obama

Traditionen tro hejser vi selvfølgelig Dannebrog ved helt særlige lejligheder.

Det bliver også tilfældet i dag, hvor Aalborg Kommune oplyser, at man flager på Boulevarden, Vesterbro og på Limfjordsbroen.

Det bliver efter sigende både Dannebrog og det amerikanske flag, som der kommer til at blafre i vinden.

Nu kommer Obama: Her er alt du skal vide om besøget

Sådan påvirker det trafikken

Det er en af verdens mest beskyttede personer, der kommer til Aalborg denne lørdag.

Men på trods af, at han bliver eskorteret i en stor sikkerhedskortege med både politibiler, motorcykler og Secret Service, kommer der som udgangspunkt ikke til at være afspærringer, omkørsler eller lukkede veje i forbindelse med besøget.

Hvordan fik man overhovedet Obama til Aalborg?

Offentliggørelsen af Obama til Aalborg er kulminationen på tre års hårdt og intensivt arbejde.

“Jeg var allerede i kontakt med Obamas folk, mens hans var præsident, for han har været en stor inspiration for mig længe.

I april 2017 var jeg i USA for at mødes med Obamas stab, men det var faktisk først den 4. juli i år – på selveste Independence Day – at jeg fik den endelige bekræftelse.

Han er ikke en mand man bare lige booker, så det er lykkes på grund af kombinationen af et stort netværk i både USA og Skandinavien, den helt rigtige historie og så ekstremt hårdt arbejde,” fortalte direktør for Musikkens Hus og dagens interviewer, Lasse Rich Henningsen tidligere til MigogAalborg.

Du kan læse meget mere om, hvordan det lykkedes Musikkens Hus at få Obama til Aalborg her.

Del artikel

Andre læser også