Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Frivillige søges: Udsatte borgere skal tilbydes økonomisk rådgivning

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Siden 2012 har Dansk Folkehjælp i samarbejde med landets kommuner drevet frivillig økonomisk rådgivning for økonomisk udsatte borgere og familier.

Dansk Folkehjælp og Aalborg Kommune har i en lang periode haft et godt samarbejde om projektet, og der er stor efterspørgsel på økonomisk rådgivning fra borgere i kommunen.

Dansk Folkehjælp håber derfor, at endnu flere frivillige vil være med til at hjælpe borgere med ondt i økonomien.

Der er informationsmøde for interesserede frivillige mandag d. 25. oktober 2021 kl. 17 på adressen Foreningernes Hus, Torvet 5, 9400 Nørresundby.

Gratis og fortrolig rådgivning

Rigtig mange danskere har svært ved at holde styr på økonomien. Ifølge RKIs seneste rapport, er knap 200.000 personer i Danmark registreret som dårlige betalere.

Der er dog langt flere gældsramte, da forældelsesfristen for gæld er lang. Derfor arbejder Dansk Folkehjælp på, at borgere med gæld og dårlig økonomi får adgang til gratis, uvildig og fortrolig økonomisk rådgivning drevet af frivillige økonomiske rådgivere.

Den frivillige økonomiske rådgivning skal hjælpe borgere med en gennemgang af familiens økonomi og udarbejdelse af budget, hjælp til dialog med kreditorer, rådgivning om afdrag på gæld, gode råd omkring besparelser mv.

Økonomisk Rådgivning er et tilbud til økonomisk udsatte borgere og familier, som har mistet overblikket over deres privatøkonomi.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem udtaler:

”Familier på overførselsindkomst har en stor risiko for at sidde fast i fattigdom, og såvel børn som forsørgere slås med afsavn som følge af gæld og fattigdom.

Her er der ofte tale om familier, som ikke har andre alternativer til rådgivning end den som frivillige kan tilbyde.

Dansk Folkehjælp ønsker at give disse familier hjælp og rådgivning således, at deres livssituation forbedres og de igen genvinder kontrollen med egen privatøkonomi.”

Økonomisk Rådgivning kort fortalt

Dansk Folkehjælp har siden 2012 tilbudt økonomi- og gældsrådgivning.

Rådgivningstilbuddet sikrer, at økonomisk udsatte borgere og familier får et overblik over deres økonomiske udfordringer og hjælp til håndtering af egen privatøkonomi.

Rådgiverne hjælper borgeren med en gennemgang af familiens økonomi og udarbejdelse af budget, oplysning om eventuelle låneomlægningsmuligheder, hjælp til dialog med kreditorer og rådgivning om eventuel gældssanering.

Siden lanceringen i 2012 har Dansk Folkehjælp hjulpet familier over hele landet igennem et rådgivningsforløb, der typisk varer 4-8 måneder. Dansk Folkehjælps økonomiske rådgivning er i dag udbredt til 25 kommuner i hele landet.

For oplysninger omkring arbejdet som frivillig økonomisk rådgiver:

Yvonne Lerche // post@folkehjaelp.dk // 70 220 230

Del artikel

Andre læser også